Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

FC Nordsjælland – AGF: Farum-folkets fokus til forskel


| Jonas Roulund |

For femte gang stod FC Nordsjælland og AGF overfor hinanden i indeværende sæson – denne gang i Superligaen, hvor hjemmeholdet havde vigtige point at spille for i medaljekampen, mens udeholdet skulle forsøge at tanke selvtillid frem mod pokalfinalen den 9. maj. Kun ét af mandskaberne fik held med foretagendet, kan vi afsløre…

Ikke siden den 4. april 2021 havde AGF tabt i Farum, og de seneste to indbyrdes opgør i pokalturneringen var som bekendt endt med hviie sejre. Kunne dette momentum fortsætte, eller ville de medaljejagtende nordsjællændere tage tre point i deres higen efter bronze?

Det var i hvert fald endnu en gang et stærkt roteret AGF-mandskab, som stillede til start, da dommer Chrysovalantis Theouli fløjtede til start mandag aften. 

Her var Tingager og Mortensen tilbage i startelleveren, mens Jacob Andersen havde fundet plads på wingbacken. På modstanderholdet var Ibrahim Osman og Oliver Villadsen tilbage i startopstillingen, og de rødklædte måtte dermed anses for favoritter til kampen med motivationsfaktoren in mente.

AGF-fans på lægterne i Farum.
Foto: KSDH.dk

Kampens forløb

Kampbilledet blev som forventet, da spillerne gjorde sit indtog på plasticbanen nord for København. Her viste nordsjællænderne fra start, at de ville gøre meget for at bryde AGF’s tag på teenagerne, og allerede efter 13 minutter var der hul på bylden.

Et indlæg sejlede mod bagerste del af AGF-feltet, bolden blev lagt af til Daniel Svensson på kanten af feltet, og han sendte – med en følt afslutning – bolden i mål bag Peacock-Farrell.  Bum, bum, hvad så Rösler? Ny gameplan eller fortsat afventende spil?

Det blev heldigvis sidstnævnte.

I de følgende ti minutter tog AGF initiativet, pressede Farum-drengene tilbage og wupti – pludselig dukkede Patrick Mortensen op og sendte gæsterne på 1-1 med et flot hovedstød efter indlæg fra Links. Så nemt skulle FCN ikke have lov at bryde GF’ernes stime på Right to Dream Park!

FC Nordsjælland spiller mod AGF på Right to Dream Park.
Foto: KSDH.dk

Desværre varede glæden kort, da hjemmeholdet bare fire minutter senere fik nettet til at blafre på ny. Denne gang var det Ibrahim Osman, som efter et hjørnespark stod klar til at tyre en løs bold i kassen. 2-1 efter bare 26 minutters fodbold i Farum, og så måtte AGF på jagt igen.

Men jagten blev ødelagt af endnu et hjørnesparksmål. Denne gang et flot indlæg fra Svensson ind i hovedet på Jeppe Tverskov, som via Jacob Andersens ryg dirigerede bolden i mål med potten. 3-1 efter 43 minutter.

Gift Links nåede lige at få en kæmpe chance for at reducere kort før pausefløjt, da han fra kort distance afsluttede, men Andreas Hansen leverede en stor redning, og så gik holdene i omklædningen.

2. halvleg

AGF blev presset langt tilbage fra 2. halvlegs start, og Schjelderup var ganske tæt på at gøre det til 4-1 kort efter genoptagelsen af opgøret, men Peacock-Farrell og Links fik afvist i sidste øjeblik.

Kort efter gik den dog ikke længere. Marcus Ingvardtsen lagde kækt bolden til rette med fodsålen for Andreas Schjelderup, der fra feltkanten kanonerede hjemmeholdet foran 4-1. Puha, det lignede mest af alt, at AGF’erne bare gerne ville have kampen overstået…

Og nedturen fortsatte. Efter knap en times spil blev der begået straffespark af Andersen, og så var norske Schjelderup klar ved pletten. Bailey gik til sin venstre, mens bolden røg modsat, og så stod der 5-1. Av, av, av.

Generelt var der tale om en helt ufokuseret indsats i 2. halvleg, og efter 69 minutter susede storspillende Schjelderup igen igennem AGF-forsvaret. Det så legene let ud, da han smed bolden i nettet til tenniscifrene 6-1. En pinlig omgang af pokalfinalisterne.

Efter en række udskiftninger hankede udeholdet dog op i sig selv, og med godt ti minutter igen sendte Akoto et flot indlæg ind i hovedet på Patrick Mortensen, som stangede sit 12. superligasæsonmål i kassen – nu alene på toppen af topscorerlisten.

Patrick Mortensen retter på sit AGF-anførerbind.
Foto: Matti Kronborg

Nu tænkte man så, at vi havde fået mål nok, og at det hele bare måtte slutte, men Daniel Svensson ville det anderledes. Med et stærkt ryk rev han sig fri af Akoto, og langt udefra sendte han bolden i mål med et stærkt langskud. 7-2. En tung dag, der fik ødelagt AGF-defensivens gode ry og rygte.

Nu må alle hjem og slikke sårene frem mod næste spillerunde, hvor endnu en medaljekandidat venter – FCK i Parken.

Hvad vi lærte

Mentalt arbejde forude. Det er klart, at AGF’s fokus er på pokalfinalen den 9. maj, men inden da venter altså flere Superligakampe, og når man nu stiller op til dem, så er man også nødt til at prøve at få det bedste ud af det. Det gjorde De Hviie, da Brøndby kom på besøg forleden, men i dag lignede det, at AGF’erne bare gerne ville hurtigt retur til Aarhus. 

Flere negative lavpunkter. Ifølge statistikguruen, Benjamin Leander, er der ikke blevet scoret seks mål mod AGF i spil 11 vs. 11 siden maj 2009, hvor OB vandt 6-1. Vi skal dog kun tilbage til 2016 for at finde det rædderlige 0-7 nederlag til Brøndby, hvor AGF dog spillede i undertal det meste af kampen. 11 vs. 11 skal vi helt tilbage til 1993 for at finde seneste kamp, hvor AGF har lukket syv mål ind. Det skete i et 7-3 nederlag til Lyngby Boldklub. Det er også første gang siden 3. oktober 2021, at AGF lukker tre mål ind i en 1. halvleg. Dengang var De Hviie bagud 4-0 mod FCM ved pause. Puhadada…

Mål i åbent spil kan godt lade sig gøre. Hvis man skal tage noget positivt med fra aftenens kamp, så er det da, at der er kommet hul på bylden i forhold til at få scoret i åbent spil. Og så er Mortensen varm.

Kampfakta:

Spillested: Right to Dream Park, Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Tilskuertal: 3.954

Resultat: 7-2

13: Daniel Svensson (FCN)

22: Patrick Mortensen (AGF)

26: Ibrahim Osman (FCN)

43: Jacob Andersen – selvmål (FCN)

56: Andreas Schjelderup (FCN)

60: Andreas Schjelderup (FCN)

69: Andreas Schjelderup (FCN)

78: Patrick Mortensen (AGF)

89: Daniel Svensson (FCN)

Gult kort: Magnus Knudsen (AGF), Julius Beck (AGF), Michael Akoto (AGF).

Opstillinger:

FCN (4-3-3) A. Hansen – Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Frese – Sertdemir (68: M. Hansen), Tverskov (77: Dorgeles), Svensson – Osman (77: Harder), Ingvartsen (87: Egeli), Schjelderup (83: Antman).

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Akoto, Tingager, Knoester – Andersen (64: Beck), Knudsen (64: Bjur), Madsen, Links (64: Kahl) – Duelund (64: Bach), Anderson (85: Serra) – Mortensen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle