Foto: Matti Kronborg

Duelund er tilbage: Vi går et spændende forår i møde


| Jonas Roulund |

Mikkel Duelund måtte i efteråret under kniven, men kan på indeværende træningslejr i Marbella igen deltage i træningen på græs.

Duelund har siden januar 2023 været på kontrakt i AGF, hvor han har fået spilletid i 21 kampe, scoret to mål og lavet to assists.

Året var dog præget af en drilsk fodskade, og derfor blev han sendt på operationsbordet i efteråret.

Nu er midtbanespilleren ved at være retur, hvilket selvsagt glæder den aarhusianske kreatør.

– Jeg har det godt! Jeg træner med og kan mærke en forskel. Så jeg er glad, fortæller han til AGF.dk.

Mikkel Duelund med nr. 20 for AGF
Foto: Matti Kronborg

Hård periode med genoptræning

Duelunds karriere har generelt været præget af flere skadesforløb, og det er lige hårdt hver gang, fortæller den 26-årige offensivspiller.

– Det er jo noget, jeg har prøvet før, så jeg er skolet i det. Men det er hårdt at se ens eget hold spille fodbold, når man ikke selv er i stand til det.  Bare for at lægge kortene på bordet, så er det ikke det fedeste for en fodboldspiller at være tvunget til at sidde ude, så det har været hårdt. En lidt magtesløs fornemmelse, fortæller han.

Mikkel Duelund i AGF-trøje med sorte handsker.
Mikkel Duelund (Foto: Matti Kronborg)

Duelund er på kontrakt sæsonen ud, men har tidligere udtalt, at han gerne fortsætter i AGF. Lige nu er situationen dog prekær, da kontrakten med Dynamo Kiev er suspenderet på grund af krigen i Ukraine. Nu glæder han sig i første omgang til at komme retur og hjælpe holdet på vejen mod Mesterskabsspil og pokaltitel.

– Ja (jeg har noget særligt, jeg glæder mig til red.). Spille fodbold. Og så bare kvalificere os til mesterskabsspillet. Udgangspunktet er bedre allerede nu end sidste år, så jeg er ret sikker på, vi går et spændende forår i møde, fortæller han.

AGF spiller testkamp mod Puskas Akademia FC i morgen, men umiddelbart er meldingen, at vi først får Duelund at se i nogle af de senere testkampe, inden det går løs mod Vejle i Superligaen den 19. februar.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.