Patrick Mortensen får et alvorsord med dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Dommeren forklarer de annullerede mål i OdenseSøndagens dommer i kampen mellem OB og AGF, Aydin Uslu, forklarede efter opgøret, hvorfor både AGF og OB fik et mål annulleret i søndagens sene kamp.

Efter blot cirka tre minutters spil i anden halvleg, fik AGF’s forsvarsspiller Thomas “TK” Kristensen pandet et hjørnespark i kassen, men den store stopper måtte desværre se sit første sæsonmål blive annulleret efter VAR-gennemgang. TK havde desværre fået placeret sin albue lige i ansigtet på OB’s målmand Martin Hansen.

– Under kampen så jeg ikke en forseelse på Martin Hansen. VAR tjekker altid scoringerne, og jeg blev kaldt ud til skærmen, hvor jeg kunne se en klar arm i hovedet på Martin Hansen fra AGF’s nummer 23, udtaler kampens dommer Aydin Uslu til Viaplay.

Klar og tydelig

Som bekendt skal der altså begås en klar og tydelig forseelse, for at målet annulleres, hvilket Uslu forklarer var tilfældet på TK’s mål.

– Jeg fik gode billeder bag fra målet, hvor det var tydeligt, at der var en klar forseelse, hvorfor jeg ændrede min kendelse og dømte et frispark til OB, siger han og uddyber:

– Vi kiggede på impact og indgangen til duellen. Her vurderede vi, at der var en klar forseelse.

Dommer Aydin Uslu tjekker VAR (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Frispark til Mølgaard

Blot fem minutter efter AGF’s annullerede mål fik De Hviie dog gavn af VAR i den anden ende af banen. På trods af at have overset forseelsen begået mod Tobias Mølgaard i første omgang, så var dommer Uslu dog ikke i tvivl, da han så blev præsenteret for VAR-billederne.

– Der var et klart puf, og det overså jeg fra min vinkel under kampen. Da jeg kom ud til skærmen, blev jeg præsenteret for et klart impact på puffet. Det fører efterfølgende til en scoring, og derfor dømte jeg frispark og annullerede scoringen.

Aydin Uslu blev spurgt ind til hvor langt tilbage man må kigge, for at se om et mål skal annulleres. Svaret lød således.

– Man kigger tilbage til angrebets start. Her var der tale om en bolderobring, aflevering og så en scoring, så det var klart inden for rammerne, fortalte Aydin Uslu til Viaplay.

Kampen sluttede som bekendt 1-1, hvilket placerer AGF på en femteplads, inden søndagens kamp mod Lyngby, der spilles på Ceres Park klokken 14.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.