Mikkel Duelund fik debut, da AGF spillede 1-1 mod SIF. (Foto: Matti Kronborg)

Debutanten Duelund: Der var sommerfugle i maven


| Jonas Roulund |

SIF hentede et point i overtiden i aftenens kamp, men fansene kunne trods alt glæde sig over at se nyindkøbte Mikkel Duelund få debut. En følelsesladet en af slagsen, fortæller den 25-årige Aarhus-dreng.

Mikkel Duelund blev hentet til AGF den 30. januar og har både brugt tid på at vænne sig til en ny spillestil, mens han også har bøvlet med en drilsk hælskade i opstarten. Men i dag fik han endelig debut foran 11.000 aarhusianere på Ceres Park.

– Det var rigtig fedt at få debut. Det var en ting, jeg lige skulle have krydset af, så det er dejligt, men jeg er selvfølgelig træt af, at vi ikke får de tre point. Den var hård at sluge, fortæller Duelund, som erstattede Kevin Yakob med 25 minutter tilbage af opgøret, der endte 1-1 på mål af Tingager og Adamsen.

– Det var en svær periode at komme ind i, og jeg skulle lige bruge de første fem-ti minutter på at ryste noget nervøsitet af mig og finde min rolle. Jeg blev også rykket lidt rundt på nogle forskellige positioner for at lukke nogle huller af, men jeg føler egentlig, at jeg fik rimeligt godt fat i det, og relationerne blev bedre og bedre, forklarer kreatøren, der spillede sine ungdomsår i AGF, hvilket gjorde gensynet ekstra specielt.

– Der var sommerfugle i maven, og det var specielt, da fansene bød mig velkommen. Så havde det jo været fedt at komme ind til en kamp, hvor der var totalt styr på det hele, men det var en speciel kamp, det er helt sikkert, fortæller han.

Gode ting tager tid

Også cheftræner, Uwe Rösler, var glad for at se sin midtbanemand i officiel aktion for første gang.

– Duelund er en teknisk dygtig spiller, som kan bidrage med de ting vi mangler, men det tager tid. Han kom sent i transfervinduet, og han skal vænne sig til en helt ny måde at spille på, så det tager tid, fortæller tyskeren, som i samme omgang roser Duelunds karakter og træningsmentalitet.

– Mikkel arbejder super hårdt, han er meget ærgerrig og vil helt sikkert få betydning for os. Det var godt at se ham i kampen i dag, hvor han også fik vist sig frem i nogle momenter, hvor han viste, at han kan gøre forskellen for os, så der er mere godt i vente, det er jeg sikker på. Men vi skal være tålmodige, forklarer cheftræneren.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.