Foto: Alexander Hjorth Jensen

Dagens træningsobservationer: Serra fra start på søndag?


| Alexander Hjorth Jensen |

KSDH.dk var til stede til dagens træning på Fredensvang. En træning, der bød på vidunderligt vejr og højt tempo på de fine græsbaner. Og så var det samtidig en træning, der gav indikationer på, at Rösler kraftigt overvejer at skifte system til søndagens kamp i Randers.

Med to karantæneramte spillere til søndagens opgør mod Randers FC er Uwe Rösler tvunget til at tænke nyt. Ugens sidste åbne træning gav visse interessante indikationer på, hvad der kommer til at ske.

Hvornår: Torsdag d. 21. september kl. 11:00-12:30.

Hvor: Bane 1 på Fredensvang.

Fraværende spillere: Tobias Anker, Kevin Yakob, Benjamin Hvidt, Mads Emil Madsen, Mikkel Duelund.

Kevin Yakob er stadig langtidsskadet, efter han fik en korsbåndsskade på en landsholdstur. Benjamin Hvidt er ligeledes langtidsskadet, mens Mads Emil Madsen døjer med foden og er meldt ude på ubestemt tid. Mikkel Duelund spares fortsat en del, for at anklen/akillessenen kan være klar til kampene. Han blev spottet på en motionscykel i styrkelokalet. Status på Tobias Anker er ukendt.

Træningens forløb

Vanen tro var målmandsgruppen de første på græs. I dag var de dog ikke ledet af målmandstræner Nikolai Pold, der normalvis styrer målmændenes træning, så en anden træner havde overtaget opgaven.

Et kvarters tid efter kom markspillerne så også ud fra omklædningsrummet, hvor de gjorde klar til opvarmning. Efter opvarmningen startede markspillerne ud med en pasningsøvelse i højt tempo. Der blev også inkorporeret hurtige korte indkast i øvelsen.

Herefter blev samtlige markspillere sat til at lave en skudøvelse. Spillerne blev delt op i to grupper – én i hver ende af banen. Bailey Peacock-Farrell vogtede målet i den ene ende, mens Jesper Hansen tog sig af målet i den anden ende: bolden blev spillet dybt på siden af feltet, hvor en spiller kom sprintende og skulle spille den på tværs på sin førsteberøring. Spilleren i feltet skulle også afslutte på sin førsteberøring.

Her kunne forsamlingen langs hegnet på Bane 1 konstatere, at Tingager ikke er den fødte venstre fløj, samt at Akoto ikke bliver omskolet til angriber lige foreløbigt.

Michael Akoto i AGF trøjen
Foto: AGF.dk

Efter skudøvelsen fulgte en 11 mod 11-øvelse, der blev spillet på en afkortet bane. Hansen og Bailey stod lige foran feltet i hver sin ende mellem to kegler. De skulle dog kun agere opspilsstation. De måtte ikke forsøge at redde boldene, der blev sparket mellem de to kegler.

Der var et tydeligt A- og B-hold. Dertil var det meget interessant, at B-holdet blev stillet op i Randers’ vanlige 4-4-2 formation, hvor assistenttræner David Reddington instruerede spillerne i, hvordan de skulle spille bolden op, presse og agere generelt.

A-holdet (5-3-2/3-5-2):
Hansen – Beijmo, Mølgaard, Tingager, Knoester, Links – Brandhof, Knudsen, Anderson – Mortensen, Serra.

Mølgaard og Akoto byttede hold undervejs i denne øvelse. Ligeledes byttede Kahl og Links også lidt senere.

Janni Serra i AGF-trøje og Mark Brink i Silkeborg-trøje.
Foto: Laura Hjørringgaard

Herefter flyttede holdet over på en anden bane for at spille 11 mod 11 på en bane i fuld størrelse. Holdene var de samme som i den foregående øvelse. I løbet af øvelsen byttede disse spillere dog hold: Bech ↔ Brandhof, Hutters ↔ Bailey, Beck ↔ Serra.

Der blev spillet med stor aggressivitet, hvilket gik hårdest ud over Sauer og Bjur, der begge var en tur i græsset. Det rystede dog ikke Sauer, der et par minutter efter scorede et flot mål, hvor han lobbede bolden over Jesper Hansen.

Sauers mål blev et flot punktum for træningen. Efter træningen blev en del spillere på banen og sparkede lidt på mål, hvor unge Hutters forsøgte at få reddet et par bolde. Her var Anderson, Bech og Knudsen dog ekstremt skarpe.

Dagens træningstanker

Uwe brugte efter træningen en del tid på at tale alene med Frederik Brandhof. Dette kunne være endnu en indikation på, at han er tiltænkt en større rolle end vanligt på søndag.

Herudover indikerede dagens systemarbejde også, at der måske skal spilles med to angribere på søndag – men hvem ved, om det hele blot er spil for galleriet her på ugens sidste åbne træning?

Spørgsmålene er i hvert fald stadig: Hvem erstatter Poulsen, og hvilket system vælger AGF? Brandhof og 5-3-2 er svarene, hvis man kan stole på dagens træningsobservationer.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.