• Forside
  • AGF Nyheder
  • Dagens observationer på Fredensvang: Markdal med i målmandstruppen

(Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Dagens observationer på Fredensvang: Markdal med i målmandstruppenKSDH var til stede til dagens træning på Fredensvang. Her får du observationer fra en træning, hvor 16-årige Markdal var med i målmandstruppen, mens T.K. og Duin igen stod over.

Hvornår: Torsdag den 16. marts kl. 11.00-12:30.

Hvor: Bane 1 på Fredensvang.

Tilstede: Hele truppen undtagen T.K. og Jelle Duin.

Træningens forløb

Målmandsgruppen bestod i dag af Jesper Hansen, Per Kristian Bråtveit, Jonathan Hutters og 16-årige Mikkel Markdal. De var som sædvanligt anført af målmandstræner Nikolai Pold, som bl.a. gik hårdt til unge Markdal. Der var klare instrukser om at få kroppen bag bolden, når der skulle gribes.

Resten af truppen varmede op og herefter fulgte en pasningsøvelse.

Dernæst blev markspillerne splittet op i to grupper, og disse grupper blev også delt op i to indbyrdes. Formålet var, at der skulle spilles possessionspil i firkant. Dette blev gjort med stor kvalitet, og især Kevin Yakob og Mikkel Duelund virkede til at stå knivskarpt.

Efter den øvelse samledes alle markspillerne midt på banen i en cirkel rundt om Uwe Rösler, der viste dem noget på en taktiktavle. Herefter blev der spillet 11 mod 11, hvor der var et klart første- og andethold. Spændende var det, at førsteholdet var hele startopstillingen fra Randers-kampen, udover venstre wingback. Her var Gift Links blevet byttet ud med Eric Kahl.

Denne 11 mod 11 øvelse bød på stor dominans fra “førsteholdet”, og der blev herefter ændret på holdene. Stadig 11 mod 11, men langt mere blandede hold. Her markerede Duelund sig ved at sparke to kasser ind bag Jesper Hansen. Målmandstræner Nikolai Pold kom også i fokus, da halvdelen af truppen mildest talt var utilfredse med Polds evne til at agere dommer.

11 mod 11-øvelsen endte i en straffesparkskonkurrence, hvor Nicolai Poulsen fik bevist, at han ikke er den fødte målscorer. Patrick Mortensen scorede naturligvis, og hans hold trak sig sejrsrigt ud af dysten.

Dagens træningstanker

Ift. en startopstilling imod OB på søndag, så ligner det, at Uwe Rösler holder fast i midtbanekonstellationen, til trods for at Mads Emil Madsen igen i dag var stærkt spillende.

På venstre wingback lignede det, at Eric Kahl kunne få chancen. Dette kan være med henblik på, at OB’s Yankuba Minteh er tilbage i truppen, hvilket muligvis kunne blive for stor en opgave for Gift Links, som har sine åbenlyse kvaliteter i det offensive spil.

Bisseck – Tingager – Mølgaard ligner en stensikker trio nede bagved. Og på mål bliver det selvfølgelig Jesper Hansen, der med et clean sheet kan udligne Mogens Kroghs rekord for flest clean sheets i Superligaen.

Det er også interessant, at unge Markdal var med til dagens træning på lige fod med Hutters og de øvrige keepere. Både Hansens og Bråtveits kontrakter står til udløb til sommer, og der kan tænkes i, at Hansen måske forlænges, mens Bråtveit skippes videre, hvilket vil give plads til Markdal i Superligatruppen fra sommeren 2023.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.