Foto: Laura Hjørringgaard

Dagens observationer på Fredensvang: Flere profiler fraværendeKSDH.dk var til stede til dagens træning på Fredensvang. Der var rigeligt med AGF-fans, unge som gamle, der var mødt op, for at se ugens eneste åbne træning.

Hvornår: Torsdag d. 10. august kl. 11:00-12:30

Hvor: Bane 1 på Fredensvang.

Fraværende spillere: Frederik Tingager, Mads Emil Madsen, Gift Links, Frederik Brandhof, Benjamin Hvidt og Kevin Yakob.

Kevin Yakob er stadig langt fra at kunne vende tilbage til træningen, grundet sin korsbåndsskade. Benjamin Hvidt er også ude med en skade. Gift Links har døjet med en lyskeskade, hvilket holder ham ude af træningen. Årsagerne til Madsen, Tingager og Brandhofs fravær kender vi ikke til.

Træningens forløb

Den sædvanlige målmandsgruppe, bestående af Jesper Hansen, Bailey Peacock-Farrell og Jonathan Hutters, blev som altid styret af målmandstræner Nikolai Pold.

Markspillerne varmede op for sig selv på en anden bane. Da de havde færdiggjort opvarmningen, gik de ned på samme bane som målmændene trænede på. Her lagde markspillerne ud med et par simple pasningsøvelser i højt tempo. Bl.a. en øvelse hvor to spillere skulle kombinere sig udenom en forsvarende spiller.

Herefter fulgte en fysisk øvelse uden bold, hvor der skulle løbes langs sidelinjen på banen. Spillerne startede i den ene ende af banen og skulle så løbe ca. en halv banelængde. Herefter gik spillerne tilbage til, hvor de startede med at løbe. Spillerne lagde ud med at løbe ca. 50% af deres topfart, og for hver sprint blev hastigheden øget en smule, indtil der skulle løbes fuld sprint.

Tobias Bech sparker til bolden med venstre ben. Taget på Fredensvang.
Foto: Laura Hjørringgaard

Aftalerne skal holdes

Heldigvis for spillerne inkluderede næste øvelse en bold. Markspillerne blev delt op i to grupper. Internt blev grupperne splittet op i tre hold. Det ene hold dannede en ring syv af spillere. Af disse syv spillere måtte fire af dem bruge to berøringer (grønne overtrækstrøjer) og de sidste tre måtte bruge én berøring (hvide overtrækstrøjer). Fire spillere midten af cirklen skulle forsøge at tage bolden fra de syv, der spillede bolden rundt.

I denne øvelse fik bl.a. den nye store stopper Tobias Anker et par hårde ord med på vejen, fra cheftræner Uwe Rösler. Kritikken gik primært på at Anker ikke blev på sin plads. Unge Anker tog irettesættelsen med oprejst pande. Generelt var Uwe meget vokal om at visse aftaler skulle overholdes, hvilket spillerne fik klart at vide, ligeså snart disse aftaler blev brudt.

Herefter fulgte et 11 mod 11-spil, hvor holdene spillede på en bane der var forkortet i længden. Hvert hold havde to små mål, der skulle forsvares. Hvert holds målmand blev instrueret i at blive mellem to kegler på midten af holdenes baglinjer. De to hold virkede fuldstændigt tilfældigt opdelt.

Dagens sidste opgave for Uwe Röslers tropper var en helt almindelig 11 mod 11-kamp, hvor der blev brugt de førnævnte tilfældige hold.

Dagens træningstanker

11 mod 11-øvelserne kunne der ikke udledes meget fra, da holdene som sagt virkede helt tilfældigt sammensat. Dagens træning var ugens eneste åbne træning, før AGF på søndag tager imod Silkeborg IF. AGF spiller altså med meget lukkede kort, forud for søndagens vigtige kamp. Måske kommer der en taktisk overraskelse fra Uwe og co. på søndag?

Sigurd Haugen ligner en færdig mand. Til dagens træning var der 26 spillere på græs. Det betød selvfølgelig at i de to 11 mod 11-øvelser, var der fire spillere der måtte lave noget andet. Dette var den unge tredjemålmand Hutters, to ungdomsspillere og Sigurd Haugen.

Dette, kombineret med at Haugen endnu ikke har været udtaget til kamp i denne sæson, antyder at Uwe Rösler og trænerstaben endelig har mistet tiltroen til nordmanden, som vi må håbe snart finder et andet sted at spille fodbold. Haugen var dog som altid smilende og tog sig god tid til at tage billeder med de mange fremmødte børn. En super flink fyr, der desværre ikke virker til at slå igennem i Aarhus.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.