• Forside
  • AGF Nyheder
  • Dagens observationer på Fredensvang: Duelund og Anderson ikke på græs

Foto: Laura Hjørringgaard

Dagens observationer på Fredensvang: Duelund og Anderson ikke på græsKSDH.dk var til stede til dagens træning på Fredensvang. Som det kan ses på billedet, var der højt humør blandt spillerne. Her får du observationer fra en forholdsvis kort træning, hvor der var stort fokus på AGF’s dødbolde.

Hvornår: Torsdag d. 6. juli kl. 10.30-11:30.

Hvor: Bane 1 på Fredensvang.

Fraværende spillere: Benjamin Hvidt, Kevin Yakob, Yann Bisseck, Mikael Anderson og Mikkel Duelund.

Mikkel Duelund dukkede op halvvejs igennem træningen, men iført løbesko, da han blot overværede træningen. Mikael Anderson er ikke i stand til at træne på græs, da han stadig har forstrukket sit ledbånd.

Også Kevin Yakob og Benjamin Hvidt er utilgængelige pga. skader.

Yann Bisseck meldes tæt på et skifte til italienske Inter, og er derfor ikke med i AGF’s træning.

Konktraktfrie Mikkel Andersen prøvetræner stadig med målmandsteamet.

Træningens forløb

Som sædvanligt var målmændene og resten af truppen adskilt, fra starten til slutningen af træningen. Jesper Hansen var dog i perioder målmand hos markspillerne, når der var brug for det.

Da den sædvanlige opvarmning var overstået, blev markspillerne opdelt i to grupper. Den ene gruppe spillede kant/rondo/smørklat. Kært barn har mange navne. Seks spillere skulle forsøge at spille bolden rundt om tre jagtende spillere, hvis opgave det var at få fat i bolden. Erobres bolden af én de tre i midten, bytter denne spiller med den spiller der smed bolden væk.

Den anden gruppe lavede en øvelse, hvor gruppen internt blev opdelt i to. De gamle og de unge, groft sagt. Øvelsen gik ud på at en spiller sparkede bolden henover et lille 3-mands fodboldmål, hvor to mand på den anden side af målet så skulle få bolden ind i målet. Der blev sat benspænd undervejs, eksempelvis kun at måtte bruge hovedet, sit svage ben, at begge spillere skulle røre bolden osv.

Da de unge vandt de to første runder, ved at få bolden i mål flere gange end de gamle, var Frederik Tingager tydeligt frustreret. De erfarne spillere fik dog ædt sig tilbage, og fik udlignet til 2-2, men AGF’s young guns endte med at vinde sammenlagt 3-2. Især nyerhvervelsen Magnus Knudsen imponerede for det unge hold.

Stort fokus på dødbolde

Imod forventning ankom Mikkel Duelund pludselig på Fredensvang fine græsbane, men som tidligere nævnt, var det altså ikke iført fodboldstøvler. Duelund kunne se sine holdkammerater få grundig instruktion fra cheftræner Uwe Rösler, som havde stillet holdet op i en forsvarende og en angribende enhed. Efter et stykke tid byttede de to hold, så den forsvarende enhed kom til at angribe.

Der blev lagt ud med at træne indirekte frispark fra diverse brede positioner. Peter Bjur, Gift Links og Felix Beijmo tog de fleste af dødboldene. Havde Duelund og Anderson været klar, havde de nok også været i spil til dette.

Rösler startede med at det forsvarende hold skulle få en høj bold ud af feltet, uden nogle angribere. Da tyskeren så var tilfreds med hvad han så, blev angriberne sat til at angribe feltet.

Mål blev der ikke scoret mange af, men lad os give forsvarsspillerne kredit for det.

Under hele dødboldstræningen lavede Mikkel Kannegaard Kristensen og vores nye angriber Janni Serra en teknisk øvelse, hvor der skulle dribles mellem kegler.

Herefter var træningen slut, men Rösler lavede en kort øvelse med Gift Links, Thomas “TK” Kristensen og hjemvendte Zach Duncan. De øvede opspillet i venstre side af banen, hvor formålet var at få sendt Links afsted i dybden.

AGF spillerne træner dødbolde. På billedet ses bl.a. Tingager og Mortensen gøre klar til at angribe en dødbold
Foto: Laura Hjørringgaard

Dagens træningstanker

Der venter en velkendt modstander lørdag d. 8. juli, når AC Horsens kommer på besøg. Horsens har et par store drenge nede bagved, så det er oplagt at få trænet nogle dødbolde. Derved giver dagens store fokus på dødbolde rigtig fin mening.

Hvorfor Serra og Kannegaard lavede noget teknisk træning, da resten af truppen trænede dødbolde, er usikkert.

Lørdagens testkamp spilles kl. 13 på Fredensvangs bane 2, Terp Skovvej i Viby. Bemærk, at der ikke er adgang til banen og man skal blive udenfor banderne og i det hele taget respektere de afspærringer, der er opstillet. Der er mulighed for at købe lidt og mad og drikke i AGF’s bod, som ligger tæt ved banen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.