Foto: Kronborgfotos

Club Brügge – AGF: SpillerkaraktererPå bagkant af en tung oplevelse i Belgien, giver KSDH.dk karakterer til AGF’s spillere og træner Uwe Rösler efter torsdagens 3-0 nederlag til Club Brügge.

Normalvis kårer Facebook-siden KSDH – Gruppen for AGF Fans kampens bedste spiller, men denne gang gør vi en undtagelse. De store præstationer på banen udeblev, men det blev til en magtpræstation på lægterne, hvor AGF’s 1500 medrejsende fans stod for et vidunderligt lydbillede på Jan Breydel Stadion. Derfor går MOTM-prisen til det udsolgte udebaneafsnit. Kæmpe respekt herfra.

Vi var mange der håbede på en århusiansk overraskelse torsdag aften, men miraklet udeblev altså. Der var decideret kvalitetsforskel på de to mandskaber, i en kamp hvor AGF havde ét skud, hvilket ikke engang ramte målet.

Jesper Hansen
Karakter: 3
Kampens kommentatorer mente, at Hansen kunne have gjort mere ift. at redde Brügges andet mål. På trods af dette var Hansen dog ét af få lyspunkter på en aften, hvor man ganske simpelt mødte overmagten. Med en mindre kvalificeret målmand, kunne Brügge sagtens have scoret flere mål. Brügge noterede sig for 11 skud indenfor målrammen. Hansen forsøgte også at sætte spillet nede bagfra, men Brügges spillere var for hurtige til at lukke AGF’erne ned.

Tobias Mølgaard
Karakter: 2
Ligesom resten af AGF-holdet var Mølgaard overmatchet. Han spillede endda i “den nemme” side ift. at TK i den anden forsvarsside skulle forholde sig til de to hurtige og driblestærke spillere Skov Olsen og Buchanan. Engagementet fejlede som sædvanligt ikke noget fra den energiske GF’er, hvilket også resulterede i et tidligt gult kort i det 29. minut, som hæmmede ham resten af kampen.

Frederik Tingager
Karakter: 3
Gjorde sit for at holde styr på AGF’s forsvar, som gang på gang blev spillet tyndt. Var som sædvanlig dominerende i sine luftdueller og er i størstedelen af kampen også dygtig til at holde styr på Brügges nyindkøbte angriber Thiago, som dog lejlighedsvis formår at rive sig fra af Tingager, og det er kun Thiagos egen afslutningskvalitet, der er årsagen til at han ikke ender på måltavlen. Svært at give højere end en 3’er, når man lukker tre mål ind.

Thomas T. Kristensen
Karakter: 1
Hold da fast, TK. Uden at have snakket med manden, så vil jeg gerne kalde det for karrierens sværeste kamp. Brügges cheftræner Ronny Deila overraskede ved at lade kantspilleren Buchanan spille højre back. Dette betød, at TK kom til at stå direkte overfor både Buchanan og Skov Olsen. En opgave der vil være for svær for de fleste Superliga-spillere. Og TK var ingen undtagelse. TK og Links’ venstre forsvarsside blev ved flere lejligheder splittet ad. Det blev også til et gult kort i det 53. minut, hvilket heller ikke gjorde TK’s arbejdsbetingelser nemmere, overfor de mange dygtige boldspillere. I første halvleg leverer TK en rigtig flot lang tværpasning, som sender Beijmo i dybden. Men det er nærmest også det eneste lyspunkt, jeg kan finde på TK’s mareridtsaften i Belgien.

Felix Beijmo
Karakter: 2
Den svenske wingback kom enkelte gange op ad linjen og var med til at true Brügge en lille smule. Derudover var han ligesom resten af holdet tvunget til at stå dybt nede på egen banehalvdel for at forsøge at undgå at modtage sæsonens største lussing.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3
Polle var ved flere lejligheder med til at redde sine holdkammerater, når de smed bolden væk i farlige positioner. Han tog, som altid, stort ansvar inde midt på banen og gjorde hvad han kunne for at minimere Brügges dominans.

Mads Emil Madsen
Karakter: 1
Ja, han var faktisk på banen. Vores allesammens yndlings Mads Emil formåede ikke at fuldføre sin hovedopgave, nemlig at styre spillet inde fra banens midte. Derudover stod han heller ikke stærkt i defensiven, hvor Madsen var heldig at Nicolai Poulsen havde taget arbejdshandskerne med til Belgien.

Gift Links
Karakter: 1
Ét hjørnespark fik AGF i kampen. Gift Links kvitterede med at ramme den forreste Brügge-spiller i feltet, som med største lethed kunne sende bolden væk fra farezonen. Links var én af de få AGF’ere der så ud til at have færdighederne til at udfordre Brügges defensiv. De færdigheder blev dog misbrugt af den sydafrikanske wingback, på en aften hvor nærmest intet lykkedes for ham. Skov Olsen-Buchanan duoen blev ganske simpelt for meget for den omskolede kantspiller, som ikke havde de defensive evner til at stoppe de to dygtige hurtigløbere.

Tobias Bech
Karakter: 1
Fra en drømmedebut i Superligaen, hvor han blev match-winner med sin scoring mod Vejle, til en mildest talt træls europæisk debut. Det blev til 55 minutter på banen, og så havde Uwe Rösler set nok fra sit nye offensive es. Det gjorde dog ikke AGF meget bedre, at Bech forlod banen, og det er svært at klandre ham for ikke at lykkedes mod et langt bedre hold.

Magnus Knudsen
Karakter: 2
AGF’s nye nordmand viste glimt af, hvad han kan, og hvorfor han blev Lillestrøms største salg nogensinde. Han var god til forsøge at hjælpe Gift Links i opbygningen, og snød også Brügges forsvarsspiller Mechele i det 5. minut, da Knudsen kommer forbi belgieren. Mechele hev dog i nødbremsen, hvilket resulterede i et gult kort.

Patrick Mortensen
Karakter: 1
Det blev en svær dag på kontoret for AGF’s anfører. De Hviie ender med at stå meget dybt, og når man endelig få bolden skal man forsøge at flytte den hurtigt fremad. En disciplin der ikke er Mortensens yndlings, grundet angriberens manglende fart. Det så ud til, at AGF kunne have spillet til midnat uden at komme på tavlen. Det var ganske enkelt bare ikke et kampbillede der passede til Paddys kvaliteter, og AGF formåede ikke at bringe angriberens spidskompetencer i spil.

Indskiftere:

Mikael Anderson
Karakter: 2
Skiftet ind i det 55. minut.
Anderson bragte noget energi, da han kom ind, men det døde hurtigt ud for AGF. Kampbilledet forblev det samme, og når der endelig var nogen der formåede at bryde fri fra deres mand, så var mulighederne for at finde en medspiller meget små.

Mikkel Duelund
Karakter: 2↑
Skiftet ind i det 55. minut
Duelund tog initiativ, da han kom ind, hvor han forsøgte at tage bolden til sig og sætte AGF’s spil. Det samme problem opstod dog hver gang AGF nåede cirka til midten. Der var ingen der havde farten eller stor nok individuel kvalitet til at udfordre Brügges defensive struktur.

Eric Kahl
Karakter: 2
Skiftet ind i det 55. minut
Overtog Gift Links’ svære opgave overfor Buchanan og Skov Olsen, og løste den bedre end Links gjorde. Desværre blev det ikke til meget fremadrettet fra den unge svensker.

Michael Akoto
Karakter: 2
Skiftet ind i det 72. minut
Den fysisk stærke stopper overtog Mølgaards position som højre midtstopper, og Mølgaard rykkede ud på Beijmos højre wingback. Akoto har tydeligt en stor fysik og kan blive en gevinst for AGF, når han kender alle Uwe Röslers principper. Han så forholdsvis rolig ud i opspillet med bolden, de få gange han fik den.

Frederik Brandhof
Karakter: UB
Skiftet ind i det 79. minut
Den energiske midtbanespiller kommer ind ved stillingen 3-0, og når nærmest ikke at røre bolden.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler:
Karakter: 2
Alle vidste, at AGF skulle op mod et på papiret bedre fodboldhold, men Röslers tropper formåede slet ikke at udfordre det belgiske tophold. AGF’s bedste periode er den sidste halvdel af første halvleg, som var den eneste periode, hvor AGF lignede et hold der kunne være med på Brügges niveau. Dette var højst sandsynligt bare fordi, at Brügge satte tempoet lidt ned. Så gik belgierne til halvleg, og da de kom ud på banen igen, så blev speederen trykket så meget i bund, at AGF igen slet ikke kunne være med.

Det er svært for Uwe at gøre meget, når man møder så godt et hold. Men…  Når man kommer bagud 3-0, og så kvitterer med at skifte Frederik Brandhof ind, så har man i hvert fald erkend,t at man ikke kommer til at score. Derudover blev det heller ikke til minutter til AGF’s nye store angriber Janni Serra, der måske kunne have givet AGF en mulighed for at sparke nogle bolde langt, da det tydeligvis var alt for vanskeligt at spille sig gennem Brügge-spillernes organisation.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.