Bundsgaard i modvind: Stadionplaner møder kritik i rådhussalen
Finansieringen af det midlertidige stadion i Vejlby får kritik og møder modstand i byrådssalen, hvor Jacob Bundsgaard tilsyneladende går sine egne veje.
I forbindelse med det forestående stadionbyggeri i Kongelunden er AGF nødt til at flytte Superligakampene væk i halvandet år fra 2025. Det er derfor planen, at et midlertidigt stadion i Vejlby skal agere hjemmebane for De Hviie i overgangsperioden.
Når AGF vender retur til Kongelunden er planen at skabe et stærkt kvindesetup i Vejlby, hvor AGF’s kvinder og VSK Aarhus skal benytte stadion, mens Aarhus Fremad og Brabrand IF også kan få lov at anvende stadion, når der er behov for dette.
MEN… for selvfølgelig er der et men, når v snakker kommunalt byggeri…
Finansieringen er ikke på plads, og det er til stor debat i Byrådet, skriver Aarhus Stiftstidende i dag.
Læs også: Infomøde om Kongelunden: Her er skæringsdatoerne for projektet
Omdiskuteret finansiering
Det midlertidige stadion bliver efter planen finansieret delvist af Salling Fondene (30 millioner kroner), mens AGF har givet tilsagn om et ukendt beløb til projektet. Rambøll har estimeret projektet til at koste 81 millioner kroner, og kommunen skal derfor finde penge til byggeriet.
Her foreslår borgmester, Jacob Bundsgaard, at der afsættes 30 millioner krone til projektet, mens der blev afsat tre millioner kroner i forbindelse med undersøgelserne omkring rammerne for bedre kvindefodbold i 2023, som skulle fastslå, om det midlertidige stadion bedst egnede sig til at ligge i Tilst eller Vejlby.
Men borgmesterens udspil møder modstand i byrådssalen. Pengene skal nemlig delvist tages fra Idrætspuljen, der årligt deles ud til særligt breddeidrætten og de mindre sportsgrene samt velfærdspuljen, som samlet er på 75 millioner kroner årligt.
Aarhus Stiftstidende har fået kommentarer fra flere politikere, som mener, at det er forkert anvendelse af midlerne:
– Et nyt stadion er bestemt ikke vores førsteprioritet i forhandlingerne om budget 2024. Foruden de 15 millioner kroner fra idrætspuljen, så vil borgmesteren finde 15 millioner kroner fra puljen til velfærdstilbud i lokalområder. Og det er endnu værre; Det er penge der ellers for eksempel skal gå til modernisering af plejehjem, bedre biblioteker og nok så vigtigt, dagtilbud i kommunens små lokalsamfund, siger Mette Bjerre (SF) til avisen.
Hun bakkes blandt andet op af løsgængeren, Henrik Arens, som blev valgt ind for Nye Borgerlige:
– Jeg har gjort det klart i de indledende samtaler, at jeg ikke kan støtte forslaget. Aarhus vokser med cirka 4.000 indbyggere hvert år. Derfor skal der flere penge til breddeidrætten og ikke kun til AGF, siger han.
Også Konservative og Venstre forholder sig kritisk til finansieringen, og der er dermed lagt op til hårde forhandlinger om budgetforliget for 2024 i Aarhus Kommune.
Flere AGF Nyheder
-
Jacob Andersen efter U21-landsholdsdebut: – Det var et utroligt stort øjeblik
-
Uwe inden SIF: – Vi skal underholde alle igen
-
Udenlandske AGF-fans: – De Hviie har noget særligt over sig
-
AGF – Silkeborg IF optakt: Tidligt topopgør i Aarhus
-
Blog: Transfervinduet der bekræftede ambitionerne
-
Analyse af Arnstad: Potentiale for den helt store gevinst
-
Utilfreds Uwe efter nederlag i testkamp: – Vi skal altid være skuffede over at tabe
-
Alle AGF-afsnit er udsolgt til opgøret mod Silkeborg
-
AGF – FC Fredericia: Relationerne gjorde forskellen
-
Lyden AGF: Hvem bliver den næste AGF’er i rødt og hvidt?