Brøndby IF – AGF optakt: Første af tre arvefjendeopgør venter


| Jonas Roulund |

Der er arvefjendeopgør på menuen mandag aften, når AGF tjekker ind på Brøndby Stadion. Et formstærkt Brøndby-mandskab venter, og vigtige point står på spil – vil det lykkes at hente den første sejr over de gule siden 2020?

Kampfakta: Brøndby IF vs. AGF

Spilletidspunkt: Mandag den 22. 6. november kl. 19.00.

Spillested: Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndby.

Dommer: Jakob Alexander Sundberg  (Linjedommere: Victor Skytte og Nikolaj Christensen).

VAR-dommer: Jacob Karlsen (AVAR: Sebastian Friis Aagerup)

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3+ eller Viaplay.

Hashtag: #bifagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Et vaskeægte traditionsopgør venter mandag aften på Vestegnen, hvor de formstærke Brøndby-drenge tager imod et skades- og sygdomsramt AGF-mandskab. Bliver dette dagen, hvor De Hviie får den første sejr over arvefjenden siden coronaens tid?

Mikael Anderson jagter bolden
Foto: Matti Kronborg

Brøndby IF – AGF indbyrdes kampe

Der står revanche på spisesedlen mandag aften. Seneste opgør mellem BIF og AGF bød på et skuffende 0-3-nederlag med AGF i undertal i største del af kampen, og seneste opgør på Brøndby Stadion sluttede 1-0 til brøndbyerne.

Jesper Hansen redder bolden mod BIF. 17. september 2023
Foto: Matti Kronborg

Generelt er statistikkerne ikke venlig læsning set med aarhusianske øjne… 10 kampe er der gået uden sejre til De Hviie over Brøndby – den seneste sejr ligger tilbage i december 2020 – og seneste AGF-sejr på Brøndby Stadion skal vi helt tilbage til 2019 for at finde. Her blev det 3-0 med Mortensen, Duncan og Tingager som de eneste nuværende AGF’ere på banen.

94 gange har de to klubber støt sammen med de største kampe liggende tilbage i 80’erne og 90’erne, hvor hvert slag næsten var en kamp om pokal eller medaljer.

Denne gang er der tale om den aktuelle 2. plads mod 6. pladsen. Brøndby som favoritter – AGF med håbet om at tage første af tre stik mod arvefjenderne, som også venter i pokalturneringens kvartfinale om en måned.

 

Status på AGF

To sejre i træk i Superligaen og avancement i Oddset Pokalen – det lyder jo alt sammen meget godt, men skindet bedrager måske en smule for De Hviie, som er hårdt ramt af skader og sygdom for tiden.

Samtidig har offensiven ikke ligefrem sprudlet i denne sæson, hvor meget ansvar har ligget på Andersons og Mortensens skuldre – den tendens ser dog ud til at være brudt med Bechs nyvundne skarphed og selvtillid.

Tobias Bech jubler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Skadessituationen ser ud til at klare en anelse op, da Mads Emil Madsen trænede med fredag. Hverken han eller Knoester er dog nok klar til at starte. Samtidig er der sygdom i omløb på Fredensvang, hvilket tvang Rösler til at se bort fra Brandhof og Serra i pokalkampen mod Ishøj.

Meget er derfor oppe i luften forud for mandagens dyst – og Rösler kommer med stor sandsynlighed til at vælge sin opstilling på baggrund af, hvem han har tilgængelig på dagen.

Status på Brøndby

Både AGF og Brøndby var i kamp i Pokalturneringen torsdag aften, men hvor AGF forholdsvist roligt kunne sikre sig avancement mod Ishøj, så måtte brøndbyerne nok brænde lidt mere energi af for at passere Randers’ Superligatropper – måske giver dette en lille energifordel til AGF i mandagens kamp.

Ellers er der virkeligt positive takter på Vestegnen i denne sæson. Siden nederlaget til FCK i september, har BIF ikke tabt, og der er hentet 10 point i de seneste fire kampe.

På hjemmebane ser det også stærkt ud, hvor fire ud af seks kampe er vundet, mens to er tabt – 2-1 mod OB tilbage i juli og 24. september mod FCK, der scorede to gange i kampens afslutning.

Alt i alt et utroligt formstærkt mandskab, som kun mangler en skadet Daniel Wass forud for mandagens storkamp.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Hvis Beijmo får genvalg i det centrale forsvar, bliver det særdeles vigtigt, at han præsterer i sin nye rolle bagved.

På den offensive halvdel vil vi forhåbentligt se en varm Bech fortsætte sin målstime, mens Kahl skal holde momentum i sin venstreside efter nogle fine præstationer på det seneste.

Eric Kahl (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Brøndby IF:

Yuito Suzuki scorede torsdag mod Randers i pokalturneringen, og den unge japaner ser i det hele taget utroligt spændende ud.

I Superligaen er han også kommet på tavlen et par gange siden ankomsten denne sommer, og i samarbejde med de evigt farlige Kvistgaarden og Ohi udgør han en farlig offensiv, som Tingager og co. skal forberede sig godt og grundigt på.

Skader og karantæner:

Karantæner:

Brøndby IF: Ingen. (Karantænefare: Henrik Heggheim og Jacob Rasmussen).

AGF: Frederik Brandhof (Karantænefare: Mikael Anderson og Felix Beijmo).

Skader:

Brøndby IF: Marko Divkovic.

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Mats Knoester.

Bud på startopstillinger:

Brøndby IF (3-5-2): Pentz – Tshiembe, Alves, Rasmussen – Klaiber, Radosevic, Wass, Vallys, Mensah – Kvistgaarden, Omoijuafo.

AGF (3-5-2): Peacock-Farrell – Beijmo, Tingager, Mølgaard – Kahl, Poulsen, Knudsen, Anderson, Links – Mortensen Bech.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.