Brøndby IF – AGF: Manglende skarphed kostede


| Jonas Roulund |

En lun forårsweekend skulle rundes af med top seks-bold mellem arvefjenderne, da De Hviie besøgte et Brøndby Stadion med et gyngende hvidt awayafsnit som støtte.

Poulsen var retur, Duelund var meldt klar til cirka 60 minutters bold, og fanskaren var som sædvanligt stor, da vi søndag aften stod overfor et presset Brøndby-hold.

AGF med pilen pegende opad – eneste ubesejrede hold i 3F Superligaen i 2023, rekord-Hansen, Super-Yann og topscorer Mortensen.

Brøndby med udfordringer og to nederlag i slutspillet, karantæner til Slimane og Kvistgaarden og mulighed for at blive isoleret på rækkens sjetteplads, hvis AGF kunne hjemtage den blot sjette sejr på Brøndby Stadion i Superligaens historie.

Kampens forløb

Kampen blev indledt i højt tempo fra begge mandskaber, som skiftedes til at sætte hurtige angreb op. Mest dominerende var AGF, der med Poulsen tilbage som balancespiller fik masser af gennembrud med Links, Anderson og Yakob i flere gode situationer.

Topscorer Mortensen fik også prøvet Hermansen med en form for frækt saksespark efter et kvarters spil, mens Brøndby svarede igen med et par Vallys-gennembrud i den modsatte ende.

Og selvom der fortsatte med at være gode takter fra AGF’erne, så blev det hjemmeholdet, der bragte sig i front, da højrebacken Sebulonsen sneg sig med frem og hamrede bolden i mål med et knækkende ydersidespark. Brøndbyernes kun anden afslutning på mål, men 1-0 efter 37 minutters spil.

Således måtte vi gå til pause bagud efter en lige første halvleg.

AGF-fans på Brøndby Stadion søndag d. 16. april 2023.
(Foto: Matti Kronborg)

2. halvleg

Mølgaard kom sprudlende ud til 2. halvleg og moste sig med det samme igennem hele Brøndbys banehalvdel for til sidst at lægge bolden til rette for Paddy. Desværre blev Mortensens træf ikke kraftfuldt nok, og Hermansen fik afværget.

Men så var vi da i gang igen!

Rösler havde generelt fået gasset aarhusianerne helt op i pausen, for der var flot presspil, hurtige kombinationer og mange lige-ved-og-næsten muligheder fra 2. halvlegs begyndelse.

Mortensen fik serveret et fremragende Bisseck-indlæg, men headede lige på Brøndby-keeperen. Anderson og Beijmo kombinerede sig frem og fik afsluttet snert forbi. Og sådan rullede det ellers nedad mod den blå-gule ende.

Duelund, Bjur og Kahl erstattede Anderson, Poulsen og Links efter 63 minutters spil, men det var ikke noget, der brød den positive rytme, som GF’erne dunkede fremad med. Dog manglede den absolut sidste skarphed.

Det fik vi både at se, da Duelund tryllede, men indlægget ikke fandt en endestation. Da Bjur fik en bold sendt i skoene midt i BIF-feltet, men ikke fik ordentlig kontrol, og da han prikkede den til Mortensen blev kuglen sendt over mål.

Og sådan blev det ved mod et gult hjemmehold, der ikke kunne og ville meget andet end at pakke sig i de sidste 45 minutter.

Efter 90 minutters forårsbold på Vestegnen lød slutfløjtet så. 8-19 i afslutningsstatistikken. Et hårdt presset Brøndbymandskab gennem hele 2. halvleg. Men 0 point til Aarhus og årets første nederlag er en realitet.

Hvad vi lærte

Haugen er ved at have opbrugt sin chance. Rösler har forsvaret nordmanden igen og igen, men nu ser det ud til, at angriberen er faldet et godt stykke ned i hierarkiet. Yakob/Anderson-konstellationen blev foretrukket i startelleveren, og da der skulle nye offensive kræfter ind, stod både Bjur og Duelund klar, inden han selv kom ind med 10 minutter igen uden at komme til det store.

Problemerne med mål i åbent spil SKAL løses. Hvis vi skal spille med om de bronzemedaljer, så skal der altså scores på de chancer, når de byder sig. Et mål i modstandernes felt i åbent spil, skal vi langt tilbage for at finde, og når selv ligaens topscorer brænder igen og igen, så tyder det efterhånden på et alvorligt kompleks, der må give Rösler panderynker.

Kampfakta

Spillested: Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndby

Resultat: 1-0

Gult kort: Peter Bjur (AGF). Adam Daghim (AGF), Sebulonsen (BIF).

Opstillinger:

Brøndby IF (4-2-3-1): Hermansen – Sebulonsen, Lauritsen, Winther, Mensah (79: Riveros) – Bell, Wass (79: Tshiembe), Evjen (79: Radosevic), Vallys (87: Björk) – Hedlund (64: Cappis), Omoijuanfo

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard (82: Haugen), Tingager, Bisseck – Beijmo, Poulsen (63: Duelund), Links (63: Kahl) – Yakob (88: Daghim), Anderson (63: Duelund) – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.