Skip to main content

Brøndby IF – AGF: De Hviie er i semifinalen!

| Alexander Hjorth Jensen |

AGF gik ind til kampen med fantastiske muligheder for avancement, men som bekendt er 2-0 den farligste føring. Der var derfor lagt op til et brag på Brøndby Stadion.

AGF gik ind til kampen for at jagte den mytiske 10. pokaltriumf, mens Brøndby jagtede den 8. af slagsen. AGF’s seneste triumf ligger som bekendt helt tilbage i 1996, mens Brøndbys seneste triumf var i 2018.

AGF-spillerne viser respekt for afdøde Kim Frandsen, forud for BIF-AGF 10. december

Uwe Rösler havde givet genvalg til 10 ud af 11 fra sejren i Aarhus. Målscorer Janni Serra led en hård skæbne, da han var blevet erstattet af Patrick Mortensen i startopstillingen.

Ovenpå skuffelsen i torsdags havde cheftræner Jesper Sørensen lavet tre ændringer i startopstillingen, hvor Radosevic, Sebulonsen og Suzuki havde fået en startplads.

Kampens forløb

Brøndby havde brug for at vise, at de var klar for start. De startede også klart mere aggressivt ud end AGF. De Hviie virkede fint tilfredse med at være mere afventende i deres tilgang, som vi så ofte har set under Uwe Röslers ledelse.

Dødboldene er nok AGF’s farligste våben. Den første mulighed kom efter cirka seks minutter, hvor Mikael Anderson svingede et hjørnespark ind i boksen. Det var dog ikke i nærheden af at ramme en AGF’er og var nemt for Daniel Wass at heade ud af feltet.

Den næste kom omkring det 11. minut, da Nicolai Poulsen trak et frispark cirka halvvejs inde på Brøndbys halvdel, som Felix Beijmo skulle forsøge at sparke ind mod Tingager og de mange andre AGF’ere i feltet. Heller ikke her blev det farligt, da Nicolai Poulsen begik et frispark mod Nicolai Vallys.

Bech forsøger at komme forbi Brøndbys Frederik Alves Ibsen.

Blot et par minutter senere trak Patrick Mortensen et frispark fra nærmest samme sted som et par minutter tidligere. Brøndbys fans viste deres tydelige frustration for, hvor lang tid AGF bruger på denne type dødboldssituationer. Denne gang blev det dog heller ikke farligt for AGF, selvom Brøndby målmand Patrick Pentz tabte bolden.

Spillerne var voldsomt tændte og var flere gange indenfor de første tyve minutter oppe at toppes.

Endelig var det Brøndby der fik en dødbold. Et frispark i AGF’s venstre side. Daniel Wass sparkede bolden ind i boksen. Desværre for AGF headede Felix Beijmo bolden i eget net og sendte Brøndby i front.

Efter 29 minutters spil forsøgte Brøndbys Sean Klaiber sig fra distancen, men forsøget gik et stykke forbi målet.

Brøndby Stadion troede at Kvistgaarden havde gjort det til 2-0, men Divkovic, der slog bolden ind til angriberen, var i en offside-position. AGF blev spillet helt i bund i denne periode.

Nicolai Poulsen tackles af Brøndbys Radosevic. 10. december 2023

Få minutter efter var AGF få centimeter fra at udligne – selvfølgelig på et hjørnespark. Tobias Bechs afslutning sad desværre lige på Brøndbys målmand Patrick Pentz.

AGF-nedturen blev endnu større da Divkovic igen fandt Kvistgaarden i feltet. Denne gang blev der ikke dømt offside og derved øgede Kvistgaarden føringen til 2-0. 2-2 samlet. AGF spillede helt horribelt og havde slet ikke fat i kuglen.

Efter tre tillægsminutter kunne AGF gå til pause, velvidende at man havde smidt sit fantastiske udgangspunkt væk på blot en enkelt halvleg.

2. halvleg

Uwe Rösler var tydeligt utilfredshed med præstationen i første halvleg. Derfor foretog tyskeren hele fire udskiftninger i pausen. Ud gik Andersen, Mølgaard, Links og Bech. Ind kom Madsen, Kahl, Akoto og Serra. Derved gik AGF væk fra den vante tre-bagkæde og erstattede den med en firemands-bagkæde, bestående af Beijmo, Akoto, Tingager og Kahl.

Tingager startede halvlegen ud med en tidlig julegave til Nicolai Vallys. Derved var to Brøndby-spillere alene med Bailey Peacock-Farrell, men AGF’s målmand læste Vallys’ aflevering og afværgede faren. Forfærdelig start.

Sebulonsen noterede sig for anden halvlegs første gule kort, da han valgte at skubbe Mikael Anderson i brystet efter at have begået et frispark.

AGF udnyttede frisparket fantastisk. Eric Kahl fandt Janni Serra, som forlængede den til Felix Bejimo. Svenskerens hovedstød tog stolpen, og erfarne anfører Mortensen var selvfølgelig først over returbolden. Scoring af Paddy. 2-1. 2-3 sammenlagt.

Patrick Mortensen og resten af holdet fejrer anførerens 2-1 mål på Brøndby Stadion. 10. december 2023.

Der var masser af action i kampen. Daniel Wass forsøgte sig med et saksespark, som sad flot oppe i hjørnet. Manglen på kraft i skuddet, gjorde dog at Bailey Peacock-Farrell nemt reddede den.

Brøndby fortsatte med at dominere på bolden og satte AGF under et voldsomt tryk. Når AGF endelig fik fat i kuglen, så blev den blot losset så langt væk som muligt. Holdet evnede ikke at sætte særligt mange afleveringer i træk sammen.

Det første gule kort til århusianerne gik til Patrick Mortensen, der plantede en albue lige i ansigtet på Brøndbys Frederik Alves.

Med cirka et kvarter tilbage af den ordinære spilletid gik AGF tilbage til den oprindelige formation, hvor Brandhof gled ud som wingback og de tre bagerste så bestod af Akoto, Tingager og Beijmo.

AGF’s sidste indskiftning blev norske Magnus Knudsen der erstattede Mikael Anderson, som havde spillet en ganske hæderlig anden halvleg.

Brøndby dominerede naturligvis spilbilledet i de sidste minutter, imens AGF blot forsøgte at få sekunderne til at forsvinde. Det var spil til ét mål.

Frederik Alves fik en stor mulighed, da bolden dumpede ned foran ham i AGF’s felt. Midtstopperen var dog ikke i nærheden af at ramme målet – AGF slap med skrækken.

Dommer Morten Krogh lagde fire minutter til den ordinære spilletid. Fire minutters ren overlevelse for de blåklædte AGF’ere.

ENDELIG kom dommerens slutfløjt! AGF er i semifinalen! Måske kunne det endelig være De Hviies år!

Hvad vi lærte

Mads Emil Madsen, ham har vi savnet. Midtbanespilleren gav AGF nogle flere strenge at spille på, da han kom ind til anden halvlegs start. De Hviie formåede at have perioder hvor de holdte i bolden og kunne hvile en smule. Dette var slet ikke til stede da Madsen ikke var på banen.

Kønt er det ikke altid under Uwe Röslers ledelse – men vi er videre i Pokalturneringen! Tyskeren havde tydeligvis ikke fået sat holdet rigtigt op til kampen, men plan B lykkedes bedre for AGF. Det var modigt at ændre system i pausen, men det var absolut nødvendigt for at AGF havde en mulighed for avancement.