Foto: Kronborgfotos

Blog: Har det været et godt eller dårligt transfervindue for AGF?


| Clovis Lukunku | ,

Sommerens transfervinduet er lukket i, og det er tid til at evaluere. For hvor står Uwe Rösler og AGF nu henne forud for resten af sæsonen?

Nu har vi ramt september, og det betyder, at transfervinduet er lukket ned. Der er kommet nye til klubben, som skal ind og tage over for dem, der er rejst.

Der er blevet solgt for store summer penge og hentet spillere for en hel del lavere beløb. Bisseck blev solgt til Inter for 52 mio. kr. med mulige bonusser og en videresalgsklausul på fem procent. Adam Daghim er blevet solgt til FC Red Bull Salzburg for omkring 21 mio. kr., og så er Thomas Kristiansen (TK) blevet solgt til Udinese for 37,5 mio. kr., hvor der vil ligge 22,5 mio. kr. oven i de 37,5 mio. kr. Sigurd Haugen er blevet udlejet til hollandske NAC Breda for resten af sæsonen.

Ind er Bailey Peacook-Farrell kommet fra Burnley på et lån. Man har købt Tobias Bech, Michael Akoto, Tobias Anker, Janni Serra. Mats Knoester, som var i aktion søndags er også kommet til på et lejeophold i AGF, og så har man sikret Felix Beijmo permanent fra Malmø. og Duelund har hele den her sæson i AGF.

Stig Inge Bjørnebye (Foto: Matti Kronborg)

Supergodt arbejde af Stig Inge Bjørnebye

Hvis der er en mand, der fortjener kæmpe ros for transfervinduet i AGF, så er det Stig Inge Bjørnebye. Hold nu op nogle summer der er blevet solgt for er helt imponerende. Jeg er blevet overbevist om, at han er den rigtig sportschef i klubben, når man får sådanne flotte resultater i forhold til, hvad man får solgt for.

Han har også gjort det fantastisk, når man får lavet en permanent kontrakt med en spiller som Felix Beijmo, som lader til at være glad for at være i AGF, og han leverer stort set altid.

Bjørnebye har sørget for en aftale om, at Duelund også spiller en sæson mere i AGF, og så generelt har han hentet ind til bredde og giver dermed sin træner Uwe Rösler gode muligheder for at rotere med sit hold, uden at kvaliteten falder.

Mikkel Duelund med nr. 20 for AGF
Foto: Matti Kronborg

Hvor stiller det os i forhold til toppen af Superligaen?

Med disse signings, så tror jeg, at vi kan kæmpe om bronzemedaljerne i år. Der er en bredde, hvor der gode spillere man kan sætte ind fra bænken. Det er rigtige gode spillere, der er i AGF, men vi mangler stadigvæk at se det bedste fra dem. Så jeg tror, at der er meget fremtid i det her fodboldhold under Rösler.

Skulle en som Nicolai Poulsen gå i stykke eller få karantæne, så kan man smide Duncan, Mads Emil eller Akoto på den 6’er position. Hvis Patrick Mortensen skulle skiftes ud, så kan man erstatte ham med Tobias Bech eller Janni Serra.

Samtidig kommer Knoester og Tobias Anker også til at få sig en vigtig rolle i AGF’s midterforsvar.

Mats Knoester dirigerer sine medspillere i sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Jeg synes, at vi ser det AGF er gode til, og vi ser også det, holdet mangler. Det gode er, at AGF faktisk også er gode til at dominere kampene med bolden, hvor det er dem, der spiller noget seværdig fodbold, men vi mangler at dræbe kampene, specielt når vi fører. Det har stort næsten kun været Patrick Mortensen, der har performet på den konto. Der skal de andre offensive spillere steppe ind på den konto. Her rettes blikket særligt mod folk som Beck og Duelund.

Vi skal vænne os af med det her med at vil forsvare en føring med 20 minutter igen, for det har vi set gå galt før. Så hellere forsøge at gå efter at komme afgørende foran.

Men alt i alt et flot vindue, der også har åbnet perspektiver for fremtiden. De store ligaer har fået øjnene op for, at man kan hente spillere fra AGF, og vi har forhåbentligt ikke set det sidse tocifrede millionsalg til Serie A.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.