Yann Bisseck (Foto: Matti Kronborg)

Bisseck bekræfter januar-bud fra Champions League klubI januar var der meldinger om stor interesse for den tyske midterforsvarer. Det skulle især være fra hjemlandet, hvor Bundesliga-klubberne har set lyset i Yann Bisseck. Hovedpersonen selv forholder sig her til situationen.

Bisseck var endnu en gang blandt banens bedste i fredagens opgør mod AC Horsens, og den tyske forsvarsklippe forholdt sig efter kampen til rygterne om hans mulige transferplaner i det netop overståede vindue.

– Jeg kom fra et svært sted, da jeg kom til AGF, så jeg er meget taknemmelig for alt. Jeg er taknemmelig for de muligheder, de har givet mig. Som spiller er det en stor kompliment, når en klub er interesseret i dig, men når det er en virkelig god klub – en Champions League klub – der går aggressivt efter dig, så er det bare fantastisk, sagde midterforsvareren umiddelbart efter sin store performance mod AC Horsens, der var med til at sikre tre point til De Hviie. Tyskeren har kontrakt med AGF til sommeren 2026, men han lægger ikke skjul på, at ambitionerne måske kommer til at drive ham videre inden da:

– Jeg vil selvfølgelig ikke gøre det til en hemmelighed, at jeg på et tidspunkt vil tage det næste skridt i min karriere. Det skete ikke i januar, men det ændrer ikke noget for mig. Jeg vil give alt jeg har, ligeså længe jeg har AGF-trøjen på. Nu er vinduet lukket, så jeg er 100% fokuseret på denne sæson, at komme i top seks og at være så succesfulde som muligt. Det var et godt ego-boost og en motivation til at blive ved med at præstere, da sommeren jo også kommer på et tidspunkt, selvom det ikke er noget jeg tænker på, fortæller AGF’s nummer fire.

Det lyser ud af ham, at han er glad for alt det, han allerede har opnået i AGF.

– Superligaen er en fantastisk liga at udvikle sig i. Jeg kom fra Portugal, hvor jeg var meget skadet og ikke spillede særligt meget. Så det her var det perfekte skridt. Mange i Tyskland tænkte nok at “han tager til Danmark, han må være færdig”, men jeg har altid troet på mig selv. Og jeg vidste, at hvis jeg kunne holde mig skadesfri og imponere, så ville jeg altid tro på mine egne evner. Det har ikke ændret sig, og det kommer heller ikke til at ændre sig i de næste 15 år af min karriere, fortæller han.

Forventer altid at Paddy scorer

Bisseck er nu nummer to på klubbens interne topscorerliste, men der er nu stadig langt til toppen, hvor Mortensen huserer – og det er forsvarskæmpen ganske tilfreds med.

– Det er fedt at have en målræv oppe foran, som ved hvordan det skal gøres. Når man kigger på hans målscoringsstatistikker i forhold til, hvor mange kampe han har spillet, så forventer jeg altid, at Paddy scorer. Han ved bare, hvor han skal stå, og på hvilke tidspunkter han skal stå der. Han er dødsensfarlig fra straffesparkspletten, hvilket er en stor kvalitet. Folk siger altid, at det bare er et straffespark, men de skal sparkes ind. Det er ikke nemt. Vi vil gøre, hvad vi kan for at holde ham i toppen af topscorerlisten. Jeg ved at nogle af de andre spillere har forladt deres klubber, siger den storspillende Yann Bisseck.

Mortensens scoring mod AC Horsens sender ham op på siden af Andreas Schjelderup på Superligaens topscorerliste. Begge spillere har lavet 10 mål, men Schjelderup kommer ikke til at lave flere kasser her i foråret, da han nu er at finde i portugisiske Benfica.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.