Foto: Jonas Roulund

Belgier idømt fem måneders fængsel efter overfald på AGF-fan


| Jonas Roulund |

En 14-årig AGF-fan blev overfaldet af en 18-årig belgier i forbindelse med AGF’s hjemmekamp mod Club Brugge den 3. august. Nu er belgieren blevet idømt fem måneders fængsel.

AGF fik en flot 1-0 sejr på banen den 3. august, men uden for stadion var der dårligt nyt.

En 18-årig belgier overfaldt nemlig en 14-årig AGF-fan og tog hans trøje, og den 18-årige har siden været varetægtsfængslet i Danmark.

Nu er der faldet dom i sagen.

– Den nu 18-årige mand blev dømt for vold, ulovlig tvang, grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse maskeringsforbuddet. Retten valgte ikke at dømme for røveri, men i stedet for ulovlig tvang, skriver Østjyllands Politi.

AGF's logo på træningsanlægget på Fredensvang.
(Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Udvisning og indrejseforbud

Udover fængselsstraffen, så idømmes den 18-årige også udvisning med indrejseforbud i seks år. Manden skal forblive varetægtsfængslet indtil sin afsoning.

– Ud over besiddelsen af AGF-trøjen og maskeringen lagde retten også vægt på indholdet af den 18-åriges mobiltelefon. Her var der bl.a. video og billeder af, at han undersøgte, hvor der var videoovervågning, han poserede i bar overkrop med knyttede næver og tandbeskytter, og han havde søgt efter, hvor AGF-fansene opholdt sig, siger anklager Bjørn Fogh Sørensen.

AGF har sendt en ny trøje til AGF-fanen, mens der også har været en indsamling i facebookgruppen “KSDH – Gruppen for AGF Fans” – den kan du læse mere om her: Morten samlede penge ind efter overfald: Stærkt at vi kan stå sammen

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.