Bag fjendens linjer: Optakt med en OB-fanSøndag går AGF og OB på banen i Ceres Park. AGF har allerede sikret sig deltagelse i mesterskabsslutspillet. OB er derimod pisket til en sejr. KSDH.dk har snakket med Frederik Hestbjerg, der bl.a. er panelist for OB-mediet Stemmer Fra Ådalen.

OB har stadig muligheden for at spille sig i top 6. Det kræver en sejr i Aarhus, plus at et par andre kampe også skal gå deres vej. Der er derfor en overvejende sandsynlighed for at OB kigger ind i et forår iblandt de nederste seks hold i rækken. Vi har fået os en snak med OB-fan Frederik Hestbjerg, som har oplevet et særdeles svingende stribet mandskab i denne sæson.

– Man er jo ikke tilfreds med ikke at være i top seks. Omvendt så ser det bedre ud end mange af de andre gange vi har misset top seks. Jeg er mere tryg ved projektet denne gang. Man har en træner med en lang kontrakt, og et hold med gode perspektiver. Tidligere har man stået med for mange nulboner, fortæller Frederik Hestbjerg, som håber, at AGF kan besejres i dag. Det er selvfølgelig et urealistisk scenarie…

Man kan jo ikke lide AGF

De færreste i Aarhus ser OB som en ærkerival. Hold som Brøndby, FCK og Randers er klart højere oppe på listen over hold, man gerne vil slå. Men i Odense har man ikke nogen lokalrival at slås med.

– OB har jo ikke en lokalrival. Vejle ligger i nærheden, men har været for svingende i nyere tid. SønderjyskE er også relativt tæt på, men dem ønsker man ikke at sammenligne sig med. Esbjerg har også været for svingende. På et tidspunkt forsøgte man at skabe noget ift. FCK, men det faldt sammen. Aarhus og Aalborg hører i samme gruppe som Odense, altså de store provinsbyer, og derfor vil man allerhelst slå dem, fortæller Frederik, som kan se sit hold bakse med FCM, BIF, SIF og RFC i kampen om top seks.

Man skal jo tro på det

OB’s håb om top 6 er spinkle, men ifølge Frederik kan det altså godt lade sig gøre at snige sig med i det fine selskab. Udover at OB selv skal hente tre point, så skal de håbe på hjælp fra FCN, AaB og FCM.

– Selvfølgelig skal man tro på det. Hvis man kigger på kampene så skal Nordsjælland møde Brøndby i Farum, hvor Brøndby har det notorisk svært. Randers møder AaB, og AaB skal jo i gang på et tidspunkt. Så det hænger jeg min hat på. FCM møder Silkeborg, hvor jeg håber på at FCM kommer med en trodsreaktion efter deres trænerfyring. To ud af tre kampe skal gå vores vej, fortæller Hestbjerg.

OB har selv gjort set svært, idet de kun har skrabet fire point sammen i de seneste fire SL-kampe, og de er derfor pisket til sejr i dag.

Startopstillingen

Frederik tror, at OB vil satse på fart oppe foran. Derfor starter f.eks. Sabbi i stedet for Kadrii, og stjerneskuddet Minteh er tilbage på højrekanten, efter ikke at have været tilgængelig de seneste to kampe. Frederiks favorit her i foråret har været Manneh på den centrale midtbane, så hold øje med ham på søndag.

Frederiks bud på OB’s startopstilling (4-2-3-1):

Hansen

Grubbe – Paulsen – Ivancevic – Skjelvik

Tverskov – Manneh

Minteh – Frøkjær – Tongya

Sabbi

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.