Skip to main content


Bag fjendens linjer: Oprykkerne er optimistiske


| Steen Erhard |

For første gang kan vi præsentere “Bag Fjendens Linjer” med en Hvidovre-fan. Her kan du blive klogere på Hvidovre IF, fansene, forholdene i klubben og forventningerne til den kommende sæson samt søndagens kamp mod AGF.

Søndag den 6. august klokken 14 møder AGF Hvidovre IF.

Vores seneste møde med dem var tilbage i sæsonen 2010/2011 i Nordic Bet Ligaen. Vi vandt rækken og rykkede op, mens Hvidovre forlod ligaen den modsatte vej.

Hvidovre IF er en klub, der har en stor fortid i dansk fodbold med tre danske mesterskaber senest i 1981. I 1997 rykkede klubben ned fra Superligaen og var i 2004 helt nede i Danmarksserien. I den netop afsluttede sæson er klubben med de stolte traditioner tilbage i toppen af dansk fodbold.

Vi har taget en snak med næstformand i Hvidovres fanklub, Mikkel Larsen, om udviklingen i klubben.

– Det er korrekt, vi har i særdeleshed været det, man i daglig tale vil kalde et elevatorhold. Op og ned på skift igennem mange år. I 2017 fik vi ansat Per Frandsen som cheftræner og selvom der var en del opstartsvanskeligeheder, så blev det på sigt et rigtigt godt match mellem ham og HIF. Det viste sig ret hurtigt at Lassen og Frandsen havde en plan, som gik ud på at samle en blanding af ældre rutinerede spillere og unge spillere fra egne rækker. Det startede allerede i 2017, da man bl.a. hentede Kim Aabech og Nicolaj Agger til klubben. Det fortsatte op igennem årene og lykkedes nu til sidst med oprykning i 22/23 sæsonen, hvor truppen også nu består af en blandet gruppe af rutinerede og unge spillere. Blandt andet folk som Martin Spelmann, Daniel Stenderup og Matti Lund, fortæller næstformanden.

Næstformand i Hvidovre Fanklub, Mikkel Larsen.
Foto: Privat

Gejst og optimisme: Pas på med at undervurdere ”fyraftensprofferne”

Mange kommentatorer og eksperter har spået Hvidovre til at rykke ned igen med et brag, da spillerne er “fyraftensproffer”, men Mikkel Larsen mener ikke, at holdet bør dømmes ude på forhånd:

– Det havde jeg nok også spået, hvis jeg var “ekspert”, Vi har alle odds imod os. Spillerne kommer direkte fra arbejde og på træningsbanen kl. 16. Vores faciliteter hvad angår træningsfaciliteter, omklædningsrum og så videre, svarer vel til 2 div. niveau. Så ud fra de forudsætninger er jeg helt enig, vi burde ryge ned med et brag. Men jeg tror ikke på det. Vi kommer op med en fantastisk gejst og optimisme efter to rigtig flotte sæsoner i Nordic Bet Ligaen, og jeg synes at vi i de to første kampe i denne sæson har vist, at vi ikke går på kompromis med vores spillestil, og at vi godt kan være med i ligaen og drille de hold deres undervurdere os for meget, fortæller han.

Der har været rejst kritik af faciliteterne på Hvidovres hjemmebane, Pro Ventilation Arena, men der er ved at komme styr på faciliteterne, så de opfylder DBU’s krav, fortæller næstformanden:

– Det korte svar er ja. Jeg har lige været et smut oppe forbi stadion, og det ser rigtig pænt ud. Der er kommet mobiltribuner op, så tilskuerkravene kan blive opfyldt, der er lagt kabler i jorden til alle kameraerne og sat nye mad- og drikkeboder op. Hvordan det ser ud med faciliteter som omklædningsrum, taktikrum, vip-lounge osv. har jeg desværre ikke styr på, fortæller Mikkel Larsen.

Godkendt start – nu venter første hjemmebanetest

Hvidovre har hentet et enkelt point i de to første spillerunder. Her blev det til et smalt nederlag til FCM og en 2-2’er mod Randers FC. Netop kampen mod FC Midtjylland kom i en del overskrifter efterfølgende, da mange mente, at oprykkerne blev snydt for et straffespark.

– Jeg troede som mange andre Hvidovre fans, at når vi kom i Superligaen og der er VAR, så slap vi for alle de dommerfejl som sker i landets næstbedste række. Det der sker i kampen mod FCM må bare ikke ske og er mig stadig en gåde, hvordan det kan lade sig gøre. En undskyldning kan vi ikke bruge til en fløjtende fis. Med et straffespark og et rødt kort med 10 min. igen så kunne alt være sket, og det ene point kan blive rigtigt dyrt for os i sidste ende. Hele fodbold Danmark kunne se det straffespark, tåberne i VAR-vognen kunne på mystiks vis ikke. Dybt til grin!, siger Larsen, der nu ser frem til at indvie hjemmebanen mod et vaskeægte storhold:

– Jeg glæder mig til første hjemmekamp i Superligaen i 26 år. Jeg håber, vi kommer ud til kampen med masser af energi og gejst som i de første to kampe. Vi skal ud og lægge vores høje pres fra start og ikke være bange for at holde på bolden. Når det så er sagt, så møder vi jer i GF som har set ganske godt spillende ud i de første to runder trods af nederlaget til FCN, og vi skal være vågne og klar fra start. Jeg tror, det bliver en meget velspillet og lige kamp med masser af mål, og vi glæder os til at få jer på besøg på Pro Ventilation Arena, siger Hvidovre-tilhængeren.

Og det er vi helt enige i – lad os bare se masser af godt spil og mål i morgen. Så længe AGF får flest af slagsen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle