Skip to main content


Bag fjendens linjer: Nyt fra FCN’s fanlejr


| Jonas Roulund |

FC Nordsjælland er pludselig tilbage på førstepladsen trods et lille formdyk i 2023. Her ser vi frem til søndagens topkamp mellem AGF of Farum med en FCN-fan.

Der er ikke mange af dem – men de er der, og de har det sjovt for tiden. FC Nordsjælland-fans. Og der kommer flere og flere, fortæller vores Farum-kontakt, Rasmus Thunberg, der er en del af fangruppen Wild Tigers:

– Vi kommer relativt mange på søndag, men det er jo en udviklingsproces. En guldmedalje vil da helt sikkert give et boost til fansektionen, så det sportslige hjælper jo på det hele. Det er en dannelsesproces, for det er klart, at når det går godt, så er der pludselig flere, der gerne vil med på stadion. Det svære er at få dannet en kultur, hvor folk også er med, når vi møder Horsens på en regnvejrsdag i oktober, fortæller Rasmus, som har støttet sit Farum-hold siden klubbens fødsel i 2003.

Nordsjællandsk selvtillid

Uanset hvor mange der kommer fra Nordsjælland på søndag, så bliver vi i hvert fald flere fra Aarhus, og vores kære udebanefan glæder sig til endnu en storkamp – især på grund af den gode grønsvær, vi kan fremvise på Ceres Park:

– Jeg tror, at det bliver en fordel for os, at banen er så god i Aarhus, og med det vi viste mod FCK forleden, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi tager mesterskabet – hvilket også vil sige, at vi kommer til at tage en sejr mod AGF, siger Rasmus, der mener, at den tætte topsituation i ligaen gør, at man er nødt til at få maksimumpoint for at kunne snakke mesterskabsdrømme:

– Jeg forventer intet andet end maks point. Det er det jeg vil ha’. Når man ligger så tæt, så skal man jo satse på fuld plade, så det bliver nogle kampe med knald på for alle her til sidst. Bortset fra Brøndby selvfølgelig, de er jo dejligt ligegyldige for tiden, men jeg håber, de kan hapse et par point mod FCK igen, siger FCN-tilhængeren.

Rasmus Thunberg, FCN fan.
Medlem af FC Nordsjællands fangruppe Wild Tigers, Rasmus Thunberg (Foto: Privat)

Formstærke mandskaber

Rasmus følger også med i AGF’s kampe, og han ser mange positive takter hos De Hviie:

– I og vi har vist, at vi er de mest formstærke hold lige nu, og vi har begge to noget at have det i. Men hvis vi (FCN red.) kan holde det her kørende, så tager vi alt, mener den selvtillidsfyldte farumgenser, som forleden kunne se sit mandskab besejre FCK med 3-2 på hjemmebanen. Sejren kom i hus ovenpå et 2023, der har været lidt op og ned for nordsjællænderne, men nu har de fundet melodien, ifølge Rasmus:

– Vi skal glemme alt om pokalen, og jeg kan se sulten hos spillerne efter at gøre det her. Jeg har indtrykket af, at der har været noget gummiben, som har ligget og drillet, men spillerne virker top klar på at tage hele lortet nu, og det er jeg sikker på, de gør, siger han og sætter særligt sin overbevisning på, at topscorer Nuamah er med igen, modsat sidst vi mødte FCN, mens også Jacob Steen Christensen vil styrke det unge Farum-hold.

Rasmus overlader dog gerne andenpladsen til AGF.

– Indtil i mandags, hvor vi ikke vidste, hvor vi stod, der var jeg i tvivl. Men med den præstation i mandags, er jeg ikke i tvivl om, at vi er så meget stærkere end de andre hold. Men I har fandme også noget selvtillid i bagagen, den var rigtig vigtig mod Viborg, og for min skyld må I meget gerne tage 2. pladsen. FCK skal bare så langt ned som muligt!, siger Rasmus, og det kan vi jo godt blive enige om – det med FCK altså.

Kampen mellem AGF og FCN står på Ceres Park på søndag med kampstart klokken 18. Fire point skiller de to hold med fire kampe tilbage.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle