Skip to main content


(Foto: Kronborgfotos)

Bag Fjendens Linjer med FCK-fan: – AGF er ikke et hold, vi bare smadrer


| Jonas Roulund |

AGF drager søndag til Parken for at møde ligaens 3. plads fra FCK. Her kan du komme med bag fjendens linjer, når en løve-fan gør os klogere på weekendens modstander.

Syv sejre i Parken er det blevet til for AGF siden Superligaens begyndelse. Nu skal De Hviie se, om man kan hente den ottende af slagsen oven på et skrækkeligt 7-2 nederlag mod FCN i seneste spillerunde.

11 point adskiller FCK og AGF, der har to hvidt forskellige ting at kæmpe for i den resterende del af sæsonen, og det kommer, ifølge FCK-fan og redaktør hos fanmediet Copenhagen Sundays, David E. Bastian-Møller, til at få betydning for opgøret.

– Jeg er rimeligt fortrøstningsfuld, fordi I har pokalfinalen at tænke på. Det er jo helt vildt, at I ikke har vundet noget siden 1996, så det gør faktisk, at jeg er en smule mindre nervøs for søndagens Superligakamp, fortæller David, som dog ikke regner med en walk over.

– I vandt sidst i Parken, men nu er vi kæmpe favoritter, hvilket jeg egentlig synes er lidt underligt. Vi har kun hentet fire point i fire kampe i mesterskabsspillet, og vi ved jo, at I ikke er et hold, som vi bare smadrer, hverken ude eller hjemme, fortæller FCK-tilhængeren.

David fra Copenhagen Sundays med Nicolai Boilesen.
Foto: Dejan Obretkovic

En såret løve

FCK har både kæmpet med i Champions League, Pokalturneringen og Superligaen i denne sæson, og særligt den europæiske deltagelse har kostet i det sportslige regnskab herhjemme.

I Oddset Pokalen sendte Silkeborg IF københavnerne ud af turneringens kvartfinaler, mens man i ligaen halter noget efter Brøndby IF og FC Midtjylland på de øverste pladser. Samtidig har FC Nordsjælland indhentet FCK i den tætte kamp om bronzemedaljer.

– Vi kigger ikke kun opad. Lige nu handler det også om bare at bevare tredjepladsen. Det har jo ikke set prangende ud. Og allerede sidste sæson snakkede vi om, at vi savnede de der 90 gode minutter sat sammen. Så jeg er ikke chokeret over, hvordan det er gået, men det er da lidt surrealistisk, at vi skal have Nordsjælland til at ånde os i nakken, fortæller David.

Nicolai Poulsen jubler efter scoring i Parken.
Foto: Kronborgfotos

– Særligt når folk pludselig lader nogen score syv mål. Før var måldifferencen jo stor, men nu er den nede på tre måls forskel og pointlighed, så vi er pressede, fortæller Copenhagen Sundays-redaktøren.

– Det er også en huskekage til fodboldfans, om at alting virkelig kan gå stærkt, og at det ikke er slut, før den fede dame synger, fortæller FCK-tilhængeren.

Intet at rafle om

På trods af de svingende præstationer fra FCK, så skal der lutter sejre på bordet i den kommende tid, mener David.

– Hos os er der intet at rafle om. Vi skal vinde alt her til sidst. Det ser rigtig svært ud – for hvornår har vi sidst vundet seks i streg? Men fokus er på, at gøre det så godt som muligt, og hos mange fans betyder det også alt, at sikre, at BIF ikke blive mestre. Det fylder bare rigtig meget hos folk. Det findes jo ikke hos spillerne, men hos fansene fylder det meget, forklarer redaktøren.

Patrick Mortensen i kamp mod FCK.
Foto: Kronborgfotos

Han ser nu frem til søndagens opgør med svag optimisme:

– Det kan godt blive rigtig rodet. En masse nærkampe, dueller og arytmisk spil. Men jeg håber, at FCK’s kvalitet og motivation trods alt er større, og at det kan gøre forskellen søndag aften, fortæller David E. Bastian-Møller.

Davids bud på FC Københavns startopstilling:

FCK: (4-3-3): Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen – Lerager/Bardghji, Falk/Clem, Elyounoussi/Claesson – Larsson, Cornelius, Achouri.

Kampen fløjtes i gang klokken 18 søndag den 28. april i Parken.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle