Bag Fjendens Linjer: Lyngby BK drømmer om sejr og top-6


| Valdemar Andreasen |

Lyngby BK har fået en rigtig god start på den nye sæson, hvor det  er blevet til fire sejre mod hold som FC Midtjylland og OB. De ligger aktuelt på en 6. plads – lige foran GF, og tilhængeren, Bertram Suldrup Munkstrup, tror nu på en duelpræget og tæt fodboldkamp.

Bertram Suldrup Munkstrup er mangeårig Lyngby-fan og er blevet taget med på stadion af sin far, siden har var helt lille. Bertram bor på Møn, men tager alligevel rigtig ofte en lang køretur fra Møn til Kongens Lyngby for at se de kongeblå spille. Vi har taget en snak med fjendens fan for at finde ud af, hvor Lyngby står, inden det går løs til søndagens kamp.

Foto: Laura Hjørringgaard

Håb og tætte kampe

AGF og Lyngby BK har mødt hinanden 56 gange i Superliga-regi, og selvom AGF er en noget større klub med et højere spillerbudget og sportsligt set-up, så er kampene mellem de to mandskaber ofte rigtig tætte. AGF har vundet de sidste fem indbyrdes opgør med et enkelt mål, men hvis man i stedet kigger på de fem tidligere kampe, så er det et andet billede, der tegner sig – her er det nemlig endt med tre nederlag og to uafgjorte for de kongeblå.

Lyngby har generelt set stærkere og stærkere ud, og sammenholdt med de seneste kampresultater er der også optimisme at spore på Sjælland. Derfor håber Bertram Suldrup Munkstrup, at Lyngby kan få noget med fra kampen.

– Hvis vi kigger tilbage til for et år siden, så havde Lyngby ikke vundet en fodboldkamp på nuværende tidspunkt – så det er klart, at resultatmæssigt er der en virkelig stor forskel. Der er også kommet mere kvalitet og bredde i truppen, der har udviklet den spilmæssige del, og som selvfølgelig også forbedrer kvaliteten og gør det nemmere at hente pointgivende resultater. Det taget i betragtning sammenholdt med, at vi ikke mangler nogle spillere i form af karantæne eller skader, så håber jeg at se, at Lyngby forsøger at finde den spilmæssige gode form.

Patrick Mortensen og Felix Beijmo jubler over scoringen mod Lyngby, d. 27. august 2023

– Kampen er også særdeles vigtig, da vi (Lyngby) står med lidt det samme udgangspunkt som AGF. Hvis vi gerne vil opnå den her drøm om top-6, så er første skridt på vejen at vinde kampen. Hvis vi vinder, så er vi pludselig fire point foran, og så er det klart, at man tør håbe og drømme en smule mere. Omvendt, hvis AGF nu skulle gå hen og vinde, så er det klart, at drømmen om top-6 ser sværere ud, siger Lyngby-tilhængeren, der forventer endnu en tæt omgang mod De Hviie.

– Men jeg forventer, at holdene kommer ud med intensitet og power, og at begge mandskaber rigtig gerne vil have sejren. Vores indbyrdes kampe er altid tætte, fordi Lyngby og AGF minder rigtig meget om hinanden på mange parametre, f.eks., så spiller begge hold med wingbacks, som ofte er rigtig afgørende i det offensive spil. Derfor tror jeg også, at det bliver en tæt kamp på søndag, og hvis jeg skal give et bud på et resultat, så tror jeg, at kampen ender 1-1. Paddy scorer en enkelt, og så scorer Andri Gudjohnsen på en kontra, siger LBK-fanen – lad os bare give ham ret i Paddy-delen af den forudsigelse.

Patrick Mortensen jubler efter en scoring på udebane.
Foto: Kronborgfotos

Forholdet til AGF

Lyngby og AGF er to traditionsklubber, som har stået overfor hinanden mange gange i klubbernes lange historie. Det er dog ikke to klubber, der er lokalrivaler eller ærkerivaler, så vi har spurgt Bertram Suldrup Munkstrup, hvad man egentlig tænker om AGF i Lyngby:

– AGF er ikke som sådan en klub, man har noget imod. Der er rigtig mange tidligere Lyngby-spillere, der har spillet og spiller for AGF. Bror Blume, Jesper Hansen, Paddy, Casper Højer og mange flere er alle sammen tidligere Lyngby-spillere, så det er altid lidt specielt at møde AGF; det er sådan lidt det jyske Lyngby. Det bliver altid lidt nogle halvkedelige kampe. De er som regel tætte, men det bliver ofte en duelpræget affære, hvor en dødbold nemt kan afgøre kampen. Så AGF som modstander er på samme niveau som de andre store klubber som OB, AaB og FC Midtjylland. Det er kampe, man ser frem til, men det er ikke ærkerivaler. David Nielsen har helt klart også været en faktor, der har medvirket til en mere positiv vibe omkring AGF. Han er en fyr, som rigtig mange kan lide og respekterer her i Lyngby, siger Bertram Suldrup Munkstrup.

Lad os håbe, at AGF trækker det længste strå i den affære. Kampen spilles klokken 14 søndag eftermiddag.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.