• Forside
  • AGF Nyheder
  • Bag Fjendens Linjer: Hvordan har pokalfinale-modstanderen det med AGF?

Foto: Laura Hjørringgaard

Bag Fjendens Linjer: Hvordan har pokalfinale-modstanderen det med AGF?



I denne udgave af Bag Fjendens Linjer har Lyden AGF taget en snak med Oscar Valdorff, som er SIF-fan og en af personerne bag podcasten Søhøjlandets Stemmer for at få indsigt i pokalfinalemodstanderne Silkeborg IF.

AGF og Silkeborg IF har spillet sig i finalen i årets pokalturnering ved at overkomme henholdsvis FC Nordsjælland og FC Fredericia. Der er lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp Kristi Himmelfartsdag, hvor 22.000 AGF-fans og 12.000 Silkeborg-fans indtager Parken.

Til den anledning har Lyden AGF haft besøg af Oscar Valdorff, som er født Silkeborg-fan. Han er kommet på stadion med sin far og storebror lige så længe, han kan huske. Derudover er Oscar Valdorff en del af podcasten “Søhøjlandets stemmer”, som er silkeborgensernes pendant til Lyden AGF.

Det er blevet til en times afsnit, hvor vi som AGF-fans kan blive en smule klogere på finalemodstanderen og hvilke forventninger, SIF-tilhængerne har til kampen, der bliver spillet i Parken.

– Silkeborgs succes i nyere tid er bundet til kontinuitet. De tre centrale spillere på banen var også med, da vi (red. Silkeborg) vandt bronzemedaljer, og da vi rykkede op til Superligaen. Så der er ro på i Silkeborg, hvor succesfaktorerne er nogle lidt andre end i AGF. Hvis AGF ikke lykkes med deres presspil, så får I svært ved at få fat i bolden, fordi mekanismerne i holdet er så gode, fortæller Valdorff.

Lyden AGF i studiet med SIF-fan.
Foto: KSDH.dk

Oscar peger på, at Tonni Adamsen bliver en vigtig brik, hvis det skal lykkes Silkeborg at skabe et godt resultat på torsdag i Parken.

– Lige i øjeblikket er Tonni Adamsen en vigtigere profil for Silkeborg end Alexander Lind. Hvis vi (red. Silkeborg) skal have succes på torsdag, så skal Tonni Adamsen spille godt. I øjeblikket er han tredjesidste, næstsidste eller sidste fod på bolden i stort set alle mål, forklarer SIF-tilhængeren.

Glæder sig til finalen

Silkeborg kunne, ligesom AGF, melde udsolgt til pokalfinalen på kort tid, da silkeborgensernes 12.000 billetter blev revet væk. Så mentaliteten er lige der, hvor den skal være både blandt fans og spillere, mener Oscar.

– Det har været meget overraskende, at der er blevet solgt så mange billetter i Silkeborg; det får alle op at køre. Derfor tror jeg også, at spillerne glæder sig til finalen. Mod FC Midtjylland, hvor vi var foran 3-0 ved pausen, der kom Oliver Sonne ud og opildnede hele stadion inden 2. halvleg gik i gang, så jeg tror både spillere og fans glæder sig rigtig meget til finalen, fortæller Oscar.

Der er altså spændt op til en spændende finale, hvor Oscar Valdorff vurderer holdenes chancer for at stå med pokalen til at være 50/50, det vil altså sige, at det er en unik mulighed for begge klubber for at vinde en titel.

Janni Serra sparker straffespark for AGF mod Silkeborg og brænder.
Foto: Matti Kronborg

Ikke noget bedre end sejr på Ceres Park

Hvordan har silkeborgenserne det egentlig med AGF? Det svarede Oscar Valdorff på – og han er slet ikke i tvivl om, hvilken klub han helst vil slå.

– I Silkeborg er der to fraktioner – dem, der ikke er så glade for FC Midtjylland, og så dem, der ikke er glade for AGF. Der er for mit eget vedkommende ikke noget bedre end at vinde på Ceres Park, og det er formentlig, fordi, at man i min barndom enten holdt med Silkeborg eller AGF. Modsat i dag, så var der sgu ikke nogen, der holdt med FC Midtjylland, og derfor var der mange drillerier imellem Silkeborg og AGF.

I Lyden AGF bliver der spurgt ind til, om transferhandler som Daniel A. Pedersen, Nicklas Helenius og Mads Emil Madsen er med til at opildne forholdet til AGF i Silkeborg-lejren. Da Silkeborg tit henter spillere i AGF, der er blevet vejet for lette, og AGF modsat henter nogle af Silkeborgs profiler. Det mener Oscar,

– Casen omkring Daniel A. Pedersen er speciel, da han skiftede på en fri transfer på et tidspunkt, hvor Silkeborg lige var rykket ned i 1. Division, og AGF lige var rykket op til Superligaen, så den gjorde ondt – da de to hold på daværende tidspunkt var på ca. samme niveau. Mads Emil får også grimme tilråb med på vejen af de mest inkarnerede Silkeborg-fans. Men når alt kommer til alt, så handler det om, at AGF har flere penge, og Silkeborg derfor ikke kan matche de kontrakttilbud, AGF giver.

Mads Emil Madsen jubler på Ceres Park.
(Foto: Kronborgfotos)

Bud på startellever

Oscar er ret sikker på, hvilke spillere Kent Nielsen har valgt til torsdagens kamp, da Silkeborg ikke længere er lige så skadesplagede, som de tidligere har været. Det er derfor et ret sikkert bud på startopstillingen, vi får med fra Silkeborg-tilhængeren.

4-3-2-1: Nicolai Larsen – Oliver Sonne, Joel Felix, Pontus Rödin, Andreas Poulsen – Mark Brink, Pelle Mattsson, Anders Klynge – Stefán Teitur Thórdarson, Tonni Adamsen – Alexander Lind.

Således er der lagt op til årets pokalfinale. Opgøret spilles torsdag klokken 17 i Parken.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.