Foto: KSDH.dk

Bag Fjendens Linjer: Det gør ondt at se Mads Emil Madsen i AGFI denne udgave af Bag Fjendens Linjer har vi taget en snak med Oscar Valdorff, som er SIF-fan og en af personerne bag podcasten Søhøjlandets Stemmer, for at tage en snak om weekendens kamp.

AGF og Silkeborg IF er ikke kommet godt fra start i foråret, men nu mødes de to klubber, der har fået henholdsvis 2 og 0 point siden vinterpausen.

Oscar Valdorff er født Silkeborg-fan. Han er nemlig kommet på stadion med sin far og storebror lige så længe, som han kan huske. Derudover er Oscar Valdorff en del af podcastmediet “Søhøjlandets stemmer”, som er silkeborgensernes pendant til Lyden AGF.

Vi har taget en snak med ham for at blive klogere på weekendens modstander og hvilke forventninger, han har til kampen, der bliver spillet på JYSK Park

– Jeg synes, det er svært at sige, hvordan kampen bliver. Silkeborg og AGF er to af de måske ringeste hold lige nu, og Silkeborg var faktisk også rigtig dårlige inden vinterpausen. Så hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal forvente af denne fodboldkamp. Det eneste, jeg ved, er, at der er sket en transformation i Silkeborg under Kent Nielsen, og at vi på dagen kan slå alle modstandere på Jysk Park. Det kunne vi ikke tidligere, så jeg har det sådan, at alt kan ske.

Foto: Oscar Valdorff

Oscar peger på, at en af grundene til, at Silkeborg ikke har fået en god start på forårssæsonen, er, at de mangler deres forsvarsgeneral, Tobias Salquist, som i vinter blev solgt til Chicago Fire FC.

– Vores tilgængelige centrale forsvarsspillere, Robin Østrøm, Pontus Rödin og Frederik Rieper, har ikke spillet mange minutter på Superliga-niveau som centerbacks. Det medfører, at der ikke er en balance i vores forsvar, og derfor bliver det til tider lidt “shaky”, og det koster bare mål i Superligaen. Derudover har resten af vores spil heller ikke fungeret optimalt. Vi skaber for få chancer, kan dårligt løbe en kontra, og generelt har jeg bare været skuffet over kvaliteten af vores spil, fortæller Oscar.

Top-6 og mål for sæsonen

Selvom hverken AGF eller Silkeborg har fået en god start efter den lange vinterpause, så indtager Silkeborg en sjetteplads i Superligaen med 27 point, på trods af at de har tabt de sidste fem kampe. En sjetteplads er nok til mesterskabsspillet, og for at Silkeborg ikke skulle kvalificere sig, så ville det kræve et mindre slutspurtsmirakel fra enten Viborg eller Randers.

Oscar påpeger, at han ikke selv er bekymret for, at Silkeborg misser top-6, men at der findes en del Silkeborg-fans med en negativ mentalitet, der har oplevet en hel del Silkeborg-nedrykninger i dette årtusinde.

– Hvis vi kvalificerer os til mesterskabsspillet, tror jeg ikke, at vi kommer til at gøre den store forskel. Lige nu er Brøndby, FC Midtjylland og FCK simpelthen for stærke, til at jeg tror, vi kan blande os i nogle medaljer. Men alt kan ske i mesterskabsspillet, hvis man pludselig vinder seks kampe og spiller et par uafgjorte, hvem ved så hvad der kan ske.

Mikkel Duelund dribler med bolden overfor Silkeborg-spiller, mens Eric Kahl ser til i baggrunden.
Mikkel Duelund med bolden i en kamp mellem AGF og Silkeborg på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Men det, der fylder mest i Silkeborg, er uden tvivl, at byen fra Søhøjlandet har kvalificeret sig til pokal-semifinalen, hvor de står overfor en rimelig overkommelig modstander fra 1. division.

– Vi har trukket FC Fredericia i pokalen, så der er ingen tvivl om, at hvis man holder med Silkeborg – så er det alfa og omega, at vi kommer til at stå i pokalfinalen. Vi kan simpelthen ikke se os selv i øjnene, hvis vi kikser mod Fredericia over to kampe. Så den helt klare målsætning, både for klubben og fans, er at vi skal nå pokalfinalen i Parken, fortæller Silkeborg-tilhængeren.

Lykkelige over at slå AGF

AGF spiller, som bekendt, også pokal-semifinale, men hvis AGF slår FC Nordsjælland over to kampe, og Silkeborg sikrer samlet avancement mod FC Fredericia, så ville det være AGF og Silkeborg, der stod overfor hinanden i pokalfinalen – og lige præcis det håber Oscar kommer til at ske.

– AGF er det hold, jeg helst vil møde i finalen. Det er det hold, som jeg vil være mest lykkelig over at slå i en finale, men det er omvendt også det hold, som ville gøre mest ondt at tabe til.

Men hvorfor er det sådan på Silkeborg-egnen, hvordan har silkeborgensere det egentlig med AGF? Det spurgte vi Oscar Valdorff om, som i hvert fald ikke selv var i tvivl om, hvilken klub han helst vil slå.

– I Silkeborg er det meget opdelt. Der er to fraktioner – de der helst vil slå FC Midtjylland, og de der helst vil slå AGF. Der er ingen tvivl om, at det hold, jeg helst vil slå, er AGF, og det er formentlig, fordi, at man i min barndom, der hvor jeg er fra, enten holdt med Silkeborg eller AGF. Modsat i dag, så var der squ ikke nogle, der holdt med FC Midtjylland, og derfor var der mange drillerier imellem Silkeborg og AGF.

Oscar Valdorff er vokset op sammen med Mads Emil Madsen og har blandt andet spillet fodbold sammen med ham. Det gør derfor også utrolig ondt på Oscar, hver gang han ser Mads Emil Madsen løbe på banen for AGF.

– Det gør ondt at se Mads Emil Madsen i AGF, så jeg håber altid på, at Mads Emil gør det godt personligt, men AGF taber. Det mest optimale ville jo være, hvis Mads Emil Madsen lavede hattrick, og at AGF tabte 4-3 i hver kamp, fortæller den optimistiske SIF-fan.

Mads Emil Madsen jubler på Ceres Park.
(Foto: Kronborgfotos)

Bud på startellever

Oscar er på ingen måde sikker på, hvordan Silkeborg IF starter, da de spiller rigtig dårligt for tiden, og det gør det rigtig svært at forudsige, hvad Kent Nielsen har valgt til søndagens kamp, da han lige så godt kunne finde på at gøre noget helt nyt. Det er derfor et forsigtigt bud på en startopstilling, vi får med fra Silkeborg-tilhængeren.

(4-3-2-1) Nicolai Larsen – Oliver Sonne, Robin Østrøm, Pontus Rödin, Lumbabo Musonda – Mark Brink, Pelle Mattsson, Anders Klynge – Callum McCowatt, Tonni Adamsen – Alexander Lind.

Således er der lagt op til det, der måske kan blive en forsmag på årets pokalfinale. Opgøret spilles søndag klokken 14 på JYSK Park i Silkeborg.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.