Foto: Kronborgfotos

Anker: Klubben ser et langsigtet projekt i mig


| Jonas Roulund |

Tobias Anker kom til AGF in sommeren 2023, men har ikke fået megen spilletid siden da. Det er dog helt i overensstemmelse med planen, fortæller han til Aarhus Stiftstidende.

Tobias Anker fik sin sag for, da han fik de sidste 45 minutter i årets første testkamp mandag aften.

Her headede han først kuglen i kassen til en sikker 3-0-føring, men var efterfølgende også med til at lukke tre mål ind i den anden ende, da Diósgyori VTK leverede et flot comeback til slutresultatet 3-3.

Efter Ankers debut tilbage i august fortalte både Rösler og Anker, at planen med den 197 centimeter høje forsvarsspiller er langsigtet, og at det tager tid at vænne sig til Superligaen og AGF’s spillespil.

Der er da også kun faldet sporadisk spilletid af i løbet af efteråret, men Anker nyder fortsat livet i AGF.

Tobias Anker på tribunen på Ceres Park med sin telefon i hånden.
Foto: Matti Kronborg

Læs mere her: Tobias Anker: Det er nogle superfede gutter og en fed by!

– Jeg nyder bare at spille fodbold, og uanset om det er en træningskamp eller en rigtig kamp, giver jeg den altid fuld gas. Det handler om for mig at vise træneren, at jeg altid står klar til at spille. Jeg kan ikke gøre andet, end at tage arbejdshandskerne på og så smadre igennem, fortæller Tobias Anker til Aarhus Stiftstidende.

Et langsigtet projekt

Anker, der blandt andet har en fortid på FC Midtjyllands talentakademi, har kontrakt med De Hviie frem til sommeren 2028, og der er dermed masser af tid til at udvikle sig til en fast mand i forsvaret.

– Da jeg kom hertil, vidste jeg godt, at det til at starte med ville være svært at få spilletid. Jeg har skrevet under på an lang kontrakt, og klubben ser et langsigtet projekt i mig, så jeg ved, at jeg skal være tålmodig og hele tiden bygge på til træning. Og det er det, jeg fokuserer på, siger Anker, der foretrækker positionen som venstre stopper i bagkæden.

Tobias Anker ser glad ud, efter at have fået sin debut i AGF's 1-0 sejr over Lyngby, 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Anker lægger også vægt på, at skader har været med til at holde ham på bænken, men at han lige så stille kommer tættere på det ønskede niveau efter succestiden i 1. division med Vendsyssel FF.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.