Foto: Kronborgfotos

Tobias Anker: Det er nogle superfede gutter og en fed by!


| Jonas Roulund |

Tobias Anker blev denne sommer hentet til AGF fra Vendsyssel FF, og den store forsvarsspiller glæder sig over at være blevet en del af en stor klub.

22-årige Anker fik debut mod Lyngby BK forleden foran godt 13.000 tilskuere på Ceres Park. En noget anden kulisse, end den 194 centimeter høje forsvarsspiller har været vant til.

Anker har nemlig tidligere gjort sig i Nordic Bet Ligaen, hvor FC Fredericia og Vendsyssel FF har nydt godt af hans fantastiske fysik.

Tobias Anker underskriver sin kontrakt med AGF.
Foto: AGF.dk

Nu er Hjørring skiftet ud med Aarhus, og Nord Energi Arena er skiftet ud med Ceres Park.

Et stort skridt opad fortæller forsvarsspilleren.

– Det er en kæmpe forskel i forhold til tidligere med medie- og fandækningen. Men det er også fedt. Når man gør det godt, så er det også fedt at få det bekræftet og få noget fokus på en. Det manglede jeg jo lidt i sidste sæson, så det er dejligt at opleve. Selvfølgelig kan det også gå den anden vej, når det går mindre godt, men det er en del af gamet, og det er jo det, vi godt kan lide ved fodbold – at der er pres på, og at tingene bliver sat lidt på spil, siger Anker, der har fået en kontrakt til sommeren 2028 i AGF.

Let at falde til

Den venstrebenede stopper har nydt sin første tid i Aarhus, og er så småt ved at vænne sig til livet i en større by.

– Jeg er faldet rigtig godt til. Det er nogle superfede gutter og en fed by. Jeg kendte en del her i forvejen, så jeg føler, det har været let at falde til, siger Anker.

Tobias Anker på tribunen på Ceres Park med sin telefon i hånden.
Foto: Matti Kronborg

Han konkurrerer nu om spilletid med folk som Tobias Mølgaard, Michael Akoto og Frederik Tingager, og han medgiver, at konkurrencen er hård.

– Jeg træner så godt jeg kan og giver den fuld gas, når jeg får chancen. Så er det op til trænerteamet, om de giver mig chancen. Vi har nogle gode forsvarsspillere i truppen, så ja, der er god konkurrence, siger han.

Uwe: Gode ting tager tid

Tobias Anker har endnu ikke fået en startplads i AGF, og cheftræner, Uwe Rösler, fortæller, at vi nok må vente lidt med at se ham som fast inventar i AGF-defensiven:

– Anker har brug for tid og tilvænning. Vi spiller en anden type fodbold, end han har været vant til, og tingene går i et højere tempo, fortæller cheftræneren, som glæder sig over at have et nyt våben i arsenalet.

– Hans spidskompetencer er fysikken. Han er et farligt våben i feltet defensivt som offensivt. Han scorede seks mål i seneste sæson, og i den del af spillet er han fremragende. Men jeg sætter ham ikke direkte i startopstillingen. Han er hentet til den lange bane, og vi giver ham tiden til at udvikle sig, fortæller Rösler.

Næste opgave for Uwe og Anker er søndag klokken 20, hvor FC Midtjylland venter på MCH Arena.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.