Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Anker: – En speciel følelse at score


| Jonas Roulund |

23-årige Tobias Anker fik scoret sit første mål i gårsdagens Superligakamp mod FCK, og selvom der ikke var tid til at juble, så betyder det noget at kunne bidrage i begge ender, fortæller forsvarsspilleren.

Man havde knapt fordøjet det faktum, at FCK havde bragt sig i front 3-1, inden måltavlen skulle i aktion igen i går.

En høj bold blev sendt mod Mortensen, der sendte den videre til Anker og wupti – en velplaceret afslutning i netmaskerne og 3-2 med 94 minutter på kampuret.

Der var ikke megen tid til jubel, men det pyntede da på resultatet, og den unge stopper glædede sig da også efterfølgende over at være kommet på tavlen.

– Det var specielt at score. Da Paddy flicker den, og jeg rammer den, så kigger jeg op og tænker: “Hvor fanden røg den hen?” Normalt, når jeg skyder, så clearer jeg boldene, men den her røg sgu i mål, og det var jeg egentlig overrasket over. Men omvendt, så er det jo også noget vi træner, og det ser ganske godt ud på træningsbanen, så overraskende, men jeg har da altid en idé om, at jeg godt kan score, fortalte Anker i mixed zone efter kampen.

Foto: JacobsenPhotography

Det var Ankers første mål i AGF-trøjen siden ankomsten i sommeren 2023. Det er i alt blevet til 11 optrædener indtil videre.

Skuffet og irriteret

Selvom målet pyntede, så var det nu en både skuffet og irriteret Anker, der udtalte sig efter 3-2 nederlaget til FCK. Her havde et point lunet ovenpå den store skuffelse i Farum spillerunden før.

– Vi havde et 1-1 resultat, som vi egentlig godt kunne leve med, så lige nu er vi skuffede. Men vi kom ud med en langt bedre indsats i forhold til seneste kamp, så det tager vi med, fortæller Anker.

– Vi havde godt snakket om, at vi skulle ud og svare igen efter sidste uge. Men hver kamp er en ny kamp, og vi havde egentlig bare fokus på, at gøre de ting, vi er gode til i dag. At følge vores matchplan, og det lykkedes vi til tider godt med. Men vi står da med en følelse af, at det er irriterende, at vi ikke som minimum får et point med hjem i dag, siger forsvarsspilleren, som erstattede Michael Akoto efter bare 22 minutters spil i går.

– Jeg bliver kastet ind i det, men det er jo det, man håber på, når man sidder derude. Jeg forbereder mig altid på, at hvis der sker noget, så skal jeg være klar. Det synes jeg, jeg lykkes med i dag. Jeg skulle lige i gang på bolden i 1. halvleg, men efter pausen bliver det bedre, og alt i alt synes jeg, det var en fin indsats og oplevelse, sagde Tobias Anker, som har kontrakt med AGF frem til sommeren 2028.

Han kan opleves igen på fredag, hvor FC Nordsjælland gæster Ceres Park. Det opgør spilles klokken 19 for enden af Stadion Allé.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle