(Foto: Matti Kronborg)

Alt om det midlertidige stadion: Et kinderæg af muligheder


| Jonas Roulund |

AGF TV har taget en snak med Jacob Nielsen om det midlertidige stadion, som Superligaholdet skal spille på fra januar 2025.

Søndag spiller AGF sidste hjemmekamp på Ceres Park, som vi kender det i dag. Superligaholdet fortsætter dog med at spille for enden af Stadion Allé frem til januar 2025, men herefter rykker kampene ud på et midlertidigt stadion i Vejlby. Det stadion gør Jacob Nielsen os klogere på i et interview med AGF TV.

– Det har været en lang proces. Det er tre år siden, at jeg gik og skridtede af deroppe. Der er nogle muligheder i Vejlby og noget infrastruktur i forhold til de krav, der er til at afvikle en Superligakamp i dag, fortæller adm. direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen, AGF’s direktør (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

– Samtidig er det en samarbejdsklub, der er vokset rigtigt meget, så det er et kinderæg, vi kunne skabe ved at lave et nyt stadion for kvindefodbolden, bedre faciliteter for VSK, og at vi kunne være med til at finansiere det ved at låne området i 1,5 år, mens vi får bygget nyt stadion, siger Jacob Nielsen.

Kultstadion på vej

Det midlertidige stadion kommer til at huse et sted mellem 10.000-12.000 tilskuere, men der er stadig en hel del usikkerhed forbundet med forholdene for publikum.

– Det afhænger af, hvordan man placerer tribunerne, nødudgange og hvor mange sidde- og ståpladser der skal være. Det sidder vi stadig og regner på, forklarer Nielsen, der også forholder sig til logistikudfordringen ved at rykke en af byens helt store kulturinstitutioner ud til et i forvejen velbesøgt område.

– Vi kommer blandt andet til at arbejde med shuttlebusser og parkering på Randersvej. Vi har identificeret mere en 5000 parkeringspladser. Men det er klart, at vi ikke kan sætte os på al parkering i området, fordi centeret også har mange andre brugere, fortæller direktøren.

Selvom tiden på det midlertidige stadion garanteret vil blive udfordrende, så håber Jacob Nielsen, at perioden i Vejlby vil markere sig som noget helt særligt i AGF’s og Aarhus’ historie.

– Det her bliver et kultstadion, som rigtigt mange af fremtidens generationer vil misunde, at de aldrig nåede at opleve, siger han.

Du kan se hele interviewet med Jacob Nielsen lige her:

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.