Foto: AGF.dk

AJ: Kvadratisk – Praktisk – GodJonas Jensen-Abbew eller AJ, som han også kaldes, er nyeste mand i AGF’s trup. På transfervinduets sidste dag fik Stig Inge og co. lukket handlen med FC Nordsjælland, og både sportsdirektøren og cheftræneren er vældig godt tilfredse med deres nye mand.

Mange fans har spekuleret i om Jonas Jensen-Abbew er holdets nye Yann Bisseck, der som bekendt forlod Aarhus til fordel for den blå del af Milano i sommer. Dette blev der naturligvis snakket om, da pressen fik lov at tale med sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye til AGF’s mediedag.

— Han er selvfølgelig godt uddannet i FC Nordsjælland. Han er god på bolden og kan spille den ud bagfra. Han har en fornuftig fart. AJ har ikke samme størrelse som Yann, så dér er der selvfølgelig en forskel. Jonas er dygtig nok til at kunne være en offensiv midterforsvarer, det vi kalder en yderstopper på vores hold, siger Stig Inge Bjørnebye.

Eric Kahl og Jonas Jensen-Abbew i duel.
Foto: Kronborgfotos

Det lyder som om, at Stig Inge har fundet den perfekte mand til Uwe Röslers mandskab, og at fansene kan se frem til, at AJ hurtigt kommer i aktion for De Hviie.

— Jeg tror, at han kommer til at passe godt ind, grundet sine kvaliteter. Vi vil gerne være fremadrettede, hvilket han er. Han er i stand til at spille den gennem linjerne. Vi vil gerne spille med en høj linje, hvilket kræver fart, og det har AJ, siger Stig Inge Bjørnebye.

Forbedrer holdet med det samme

AJ skiftede fra FC Nordsjælland, hvor han nåede 31 førsteholdskampe. Han er dermed skolet i den danske liga.

— Han er dansker og kender ligaen. Han passer ind i vores kultur. Han er energisk, positiv og er god for kulturen i omklædningsrummet. Han passer ind sådan her, siger Stig Inge Bjørnebye og knipser med fingrene.

Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Cheftræneren er også begejstret for indkøbet, som han regner med vil gøre en øjeblikkelig forskel på AGF-holdet.

— Han passer ind i vores DNA. Han er aggressiv, mobil, dynamisk, fremadrettet med bolden. Han er blevet godt skolet i Nordsjælland. Jeg kan allerede nu se, at AJ vil forbedre os med det samme. Det betyder ikke, at han starter inde i hver eneste kamp, men han vil forbedre os, siger Uwe Rösler.

AJ fra start i Vejle?

Uwe Rösler snakker aldrig om, hvem han overvejer skal starte inde i næste kamp, men han nævner dog, at AJ har sat sig selv i en god position.

— Efter én træning startede han inde mod Viborg, hvor han spillede en god kamp. Han spillede også mod Bryne, hvor han igen spillede en god kamp, så han har sat sig selv i en god position i forhold til at kunne starte inde mod Vejle. Jeg er meget glad for, at vi fik ham, fordi han bidrager med så mange egenskaber, som vi leder efter, og har et enormt potentiale til at blive bedre, siger Uwe Rösler.

Foto: kronborgfotos

Håber at gøre ligesom med Bisseck

AGF er ikke en klub, der jævnligt lægger store millionbeløb for sine spillere, så når dette gøres, så er der en klar plan.

— Når vi bruger den slags penge, som vi har brugt på AJ, så er målet at udvikle spilleren og ende med en profit, ligesom vi gjorde med en anden stopper i sommer, siger Uwe Rösler.

Yann Bisseck jubler efter sejr i Randers.
Foto: Matti Kronborg

I august annoncerede AGF, at man havde tilknyttet Steen Nedergaard, der senest var chefscout i FC Nordsjælland. Derfor var det nærlæggende at høre, om Nedergaard spillede en rolle i AJ-handlen.

– Vi kiggede allerede på AJ, men selvfølgelig var Steen en del af det. Når man tilknytter en mand som Steen, så er der ingen grund til at få ham ind, hvis man ikke lytter til ham. Jeg er meget glad for Steen. Han har en ekstrem viden, ikke bare om dansk fodbold, men også markedet for unge spillere i Skandinavien, dér er han meget stærk. Han kendte AJ, men faktisk var han også en stor del af, da vi begyndte at overveje at hente Tobias Bach, siger Stig Inge Bjørnebye.

Både AJ og Bach kommer med stor sandsynlighed mandag aften, hvor Vejle venter i forårsåbneren klokken 19.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.