Skip to main content


Foto: agf.dk

AGF’s U17-drenge i EM-semifinalen


| Jonas Roulund |

Superligapause betyder i denne omgang tid til EM-fokus, og AGF har lige nu flere spillere med på det succesfulde danske U17-hold, som har nået semifinalen ved slutrunden i Cypern.

Frej Elkjær Andersen, Viktor de Paoli, og Rasmus Düring er for tiden med Danmark til U17 EM i Cypern, og det er gået fremragende indtil nu.

Danskerne har således kvalificeret sig til slutrundens semifinale, hvor Italien venter søndag den 2. juni klokken 19:30.

Lang vej til pokalen

Danmark lagde ud med at vinde 2-0 over Wales. Her fik Frej Elkjær fuld tid på venstre back.

Herefter ventede en gruppekamp mod Kroatien, der endte 2-2. Igen var Frej Elkjær eneste AGF’er, der blev bragt i spil. Han fik 58 minutter på banen.

I sidste gruppekamp viste Østrig sig for stor en mundfuld. Tyroler-drengene tog en 4-0 sejr over danskerne. Her kørte Elkjær igen fuld tid, mens Rasmus Düring kom ind med et kvarter igen.

Mandskabet sneg sig med fire point med videre til kvartfinalen, hvor Tjekkiet ventede.

Den kamp blev en intens og spændende affære med Frej Elkjær som eneste AGF’er i spil.

Tjekkerne kom nemlig foran efter 71 minutter, da Ondrej Penxa kanonerede bolden i kassen via stolpen, og så var Danmark på randen af exit.

Arsenal-talentet Chidozie Obi-Martin ville det dog anderledes og sikrede 1-1 kort før slutfløjt. I straffesparkskonkurrencen var danskerne en my skarpere.

Her scorede Danmarks skytter på alle fem forsøg, mens Sparta Prags Lukas Moudry som den eneste måtte se sit skud blive reddet af Tobias Breum-Harild fra FC Københavns ungdomsafdeling.

Nu venter Italien i kampen om en finaleplads.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle