AGF – Viborg FF: Solskinssejr og genantændte sølvdrømme


| Jonas Roulund |

Et sjældent set lunt (!) Ceres Park bød indenfor til det 55. indbyrdes opgør mellem de jyske domkirkebyer. Denne gang med masser af metal på spil i en vaskeægte sekspointskamp mellem de to mest formstærke mandskaber i Superligaen.

Lækker tifo, masser af halstørklæder og en bagende maj-sol skabte rammen om et afsindigt vigtigt opgør for enden af Stadion Allé søndag aften. Her kom Viborg på besøg uden Achouri i startopstillingen, da han havde dummet sig ved at komme for sent til et taktisk møde, og så var Polle og Beijmo ellers tilbage fra start hos AGF’s udvalgte for at brage tre point og medaljehåb ind i de aarhusianske hjerter.

Kampens forløb

Trommerne på det fyldte udvidede stemningsafsnit bumlede i takt med spillerne, der lagde ud i højt tempo på græstæppet. Viborg med kampens første afslutning lige på Hansen. Dernæst AGF med en god lang periode på bolden uden dog for alvor at blive farlige.

Med et kvarters energisk fodbold på klokken fik vi spillets største chance, da Duelund flugtede en bold på en Viborg-arm. Et langt VAR-check, og så kunne Ceres Park juble, da dommer Karlsen pegede på pletten. Anderson samlede bolden op, men selvfølgelig var det Mål-Mortensen, der skulle sparke. Mr. 100 %, og stadion susede nærmest allerede af jubel, mens han tog tilløb. Wups – en kanon i nettet – straffesparksscoring nummer 17 på lige så mange forsøg fra Superligaens topscorer – Shååålelålå!

VAR kom igen i fokus ti minutter senere, da vi må sande, at de hurtigttrippende gæster fra Viborg spillede GF-forsvaret tyndt og sendte kuglen i kassen fra nært hold. Heldigvis var Michael Tykgaard i VAR-rummet endnu en gang knivskarp og fik korrekt annulleret scoringen.

En scoring, der ikke skulle VAR til at annullere, var Mortensens blide prik kort før pause, hvor Bissecks afslutning efter et hjørnespark blev rettet af og endte for fødderne af Paddy. Men desværre klar offside på angriberen, så vi måtte indtage klapsæderne igen med en etmålsføring, og sådan gik de to hold til pause.

2. halvleg

Gæsternes x-factor-mand, Achouri, kom ind overfor Mølgaard fra 2. halvlegs start, men det blev ikke en sjov oplevelse for tuneseren og resten af Viborg-holdet.

Mesterlige Mads Emil løb nemlig direkte op og høvlede en 2-0-føring i hus til AGF efter lidt småkombinationer fra Duelund og Mortensen. og efter 48 minutter kunne vi lade de aarhusianske stemmebånd stråle en tak mere – sikke en stemning!

I de følgende 20 minutter moste og maste AGF’erne for at sætte endnu et dødsstød ind til gæsterne – Poulsen, Mads Emil og Links afsluttede på skift, mens Viborg på ingen måde formåede at true GF’erne i den anden ende.

Det udløste så endnu et fortjent mål til De Hviie efter 66 minutters spil. Og hvem ellers – dagens mand i skysovs – Mads Emil Madsen, der virkelig har fundet formen i det nye spilsystem, drev bolden fremad i en omstilling. Lige da det lignede, at han tog et lidt for langt træk, så viste han viljen – trådte igennem og forbi sin modstander og loppede bolden i kassen. Det virkede næsten for godt til at være sandt! GF med brystet fremme. Viborg med duknakkede hoveder. Nu sang hele stadion FIRE-FIRE-FIRE-FIRE-NUL, og med solen i øjnene fik man nærmest mindelser til landsholdets flotte præstationer ved EM i 21, mens man sad og nød de sidste overlegne minutter.

Netop 2021 skal vi tilbage til for at finde vores seneste tremålssejr – den kom i hus på Ceres Park mod FCM på mål af Mortensen, Anderson og Bundu. I dag lyste to af de tre igen flot op, og det gjorde de sammen med knap 16.000 andre aarhusianere. Vi er for alvor medaljeaspiranter efter dén performance!

Hvad vi lærte

Giftige Gift. En flot kamp af sydafrikaneren i dag, og hans positive udvikling fortsætter på wingbackpositionen. Igen og igen kom han drønende, og hvis han kan få tilføjet en endestation til sine mange indlæg, så kan han blive et godt salg for De Hviie. Men indtil videre mangler slutproduktet desværre for ofte.

Selvtillidsfodbold i Aarhus! Og 60% boldbesiddelse! Hold da op en forvandling, der er sket siden Röslers ankomst til klubben. For et år siden kæmpede vi for overlevelse i Superligaen. I dag var der hæl og tå, og holdet blev ved og ved med at angribe, selvom føringen var i hus. Godt at se, at holdet ikke pakkede sig efter 1-0. Vildt at se, at det blev ved med at buldre ned mod Viborgs mål ved 2-0. Og så blev det søreme også 3-0. Rigtigt gode takter forud for de sidste fire slutspilskampe!

Kampfakta

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Tilskuere: 15.620

Resultat: 3-0

23: Patrick Mortensen (str)

49: Mads Emil Madsen

66: Mads Emil Madsen

Gult kort: Poulsen (AGF), Bürgy (VFF), Anderson (AGF)

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard (86: Brandhof), Tingager, Bisseck – Beijmo, Poulsen (60: Yakob), Links (77: Kahl) – Duelund (77: Haugen), Anderson – Mortensen (86: Daghim)

Viborg FF (4-3-3): Lund – Gaaei, Burgy, Zalatel, Anyembe (76: Bundgaard)– Bonde (Achouri), Grønning, Leemans (76: Søndergaard) – Westergaard, Junior (62: Jatta), Said (84: Zamburek).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.