AGF – Viborg FF Optakt: Et usædvanligt topopgør venter


| Steen Erhard |

Læs AGF vs Viborg FF optakt til kampen på Ceres Park søndag d. 7. maj 2023. Her er der sekspoints-opgør på plakaten i et usædvanligt topopgør.

Hvis man før sæsonen havde spået AGF og Viborg til begge to at ligge og kæmpe om medaljer, så havde man nok fået godt igen hos diverse bookmakere. Men nu står vi her, og der venter et stort opgør på Ceres Park, hvor drømmene om top tre endnu en gang skal stå sin prøve.

Kampfakta: AGF vs. VFF

Spilletidspunkt: Søndag d. 7. maj kl. 18:00

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus

Dommer: Jacob Karlsen

VAR–dommer: Michael Tykgaard

Følg kampen her: Twitter: @AGFLive TV: TV 3

Hashtags: #agfvff #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Kampene mod Viborg er ikke helt omgærdet af samme aura som kampene mod Randers, selv om der også her er tale om et opgør mellem to jyske byer, som har potentialet til at blive en klassiker. Men lige nu, hvor holdene indtager fjerdepladsen og tredjepladsen i slutspillet, bør det blive en intens affære, som får stor betydning for kampen om medaljer.

AGF – VFF indbyrdes kampe

Første gang vi mødte Viborg i Superligaen var tilbage i 1993, hvor vi tog en suveræn 6-0 sejr på Aarhus Stadion. Mindre kan også gøre det, og vi skal ikke længere end en måned tilbage for at finde vores seneste tre point mod viborgenserne. Her blev det til en 1-0 sejr i Viborg i en kamp, hvor hjemmeholdet nok spillede det flotteste fodbold, mens AGF’erne viste kynisme.

Med en fortærsket floskel, så er der tale om en seks-points kamp. Enten står vi lige efter en sejr til De Hviie, eller også er vi seks point efter, hvis de vinder.

De seneste fem indbyrdes opgør er helt ligeligt fordelt – to sejre til hver og en enkelt uafgjort, og det billede passer jo ganske godt på holdenes formkurver – mandskaberne beskrives af eksperter, som de to stærkeste lige nu, men lad os alligevel håbe, at vi – med stor opbakning på tribunerne – kan tage fordelen i det 55. opgør mod Fodsporsforeningen.

Status på AGF

Selv om vi ”kun” har fået fire point i de seneste tre kampe, har eksperter som Per Frimann og Morten Bruun været imponerede over, at vi kunne kontrollere de tre københavnske modstandere. Der er bred enighed om, at duoen, der kæmpede om guldet, FCK og FCN er udvidet til en kvartet, hvor vi sammen med Viborg udfordrer de to favoritter. Der findes en tydelig optimisme blandt fans, som mindst kan matche stemningen, da vi i 2020 kæmpede om medaljerne og endte med at få bronze.

21 point i de 10 kampe efter vinterpausen er mere end godkendt. Statistikken for de fem hidtidige runder i slutspillet viser imidlertid, at vi ikke har distanceret konkurrenterne i denne periode: Viborg 9 point, Randers 8, AGF 8, FCK 7 og BIF 6 har ligget tæt, men det er værd at bemærke, at FCN kun har opnået 4 point i de fem kampe.  Et stabilt forsvar har været fundamentet for vores succes. Mølgaard er rykket ind i centerforsvaret med stor autoritet, og midtbanespillerne har formået at lægge et højt pres på modstanderne i store dele af kampene med mange succesfulde bolderobringer som følge.

Status på VFF

Holdet har spillet over forventning, selv om klubben solgte topscoreren Jay-Roy Grot i vinterpausen. Også midtbanegeneralen Lonwijk og profilen på højre back–positionen, Christian Sørensen, er blevet solgt i denne sæson, hvor prisen for de tre samlet var cirka 30 millioner kr., mens en håndfuld habile spillere forlod klubben på frie transfers. Eksperterne rystede på hovedet og forventede, at denne åreladning ville koste pladsen i mesterskabsslutspillet.

Imidlertid er andre steppet op, og flere individualister har givet modstanderne problemer ved hurtige omstillinger. Vi bør kunne udnytte en af Viborgs svagheder, dødbolde nær deres eget felt, hvor Randers trods 1-3 nederlaget senest flere gange skabte problemer for Lucas Lund i målet. Lund har spillet samtlige 27 kampe i sæsonen, men hans præstationer er meget svingende.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar, ikke mindst Tingager og Bisseck, kan gøre ondt på Viborg, både ved omstillinger og især ved de dødbolde, hvor Viborg virker sårbare.  Mølgaard får naturligvis genvalg i tremandskæden efter et fornemt forår. Beijmo er tilbage efter karantæne og genindtager formentlig sin plads som højre wingback.

Midtbanen: Poulsen blev sidst ganske overraskende bænket af taktiske årsager, men Yakob var ikke helt på vanligt niveau, så hvis Uwe vælger to seksere, er Poulsen og Mads Emil favoritter til de to pladser. Duelund ser ud til at være helt klar, og så ender sorteper nok hos Kevin.

VFF:

På midtbanen huserer Clint Leemans, som har spillet samtlige 27 kampe i sæsonen sammen med Jakob Bonde og Mads Søndergaard. Elias Achouri er en farlig fløjspiller, og Ibrahim Said gjorde Randersforsvaret rundtossede med en scoring og et tilkæmpet straffespark som følge. Helhedsindtrykket er, at det er den kollektive indsats, der har båret holdet frem, men det samme kan man jo fremhæve med de hviie.

Skader & karantæner

AGF:

Karantæne: Ingen.

Karantænefare: Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Eric Kahl, Thomas Kristensen, Mikkel Duelund og Mikael Anderson får karantæne ved næste gule kort, såfremt det giver seks strafpoint, mens Kevin Yakob får karantæne ved næste gule kort uanset, hvor voldsomt det er.

Skader: Thomas T. Kristensen, Benjamin Hvidt, Jelle Duin.

VFF:

Karantæne: Ingen.

Karantænefare: Nicolas Bürgy, Zan Zaletel, Clint Leemans, Nils Mortimer og Ibrahim Said får karantæne ved næste gule kort, mens Jeppe Grønning får karantæne ved næste gule kort, hvis det giver seks strafpoint.

Skader: Ingen.

Bud på startopstillingerne

AGF: (3-4-2-1) Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Poulsen, Madsen, Links – Duelund, Anderson – Mortensen.

Viborg FF (4-3-3): Lund – Gaaei, Burgy, Zalatel, Auyembe – Bonde, Grønning, Leemans – Achouri, Jatta, Said.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.