AGF – Vejle: Historisk Opgør med Stjerner på Trøjen


| Jesper Gulmann |

Mandag sparkes Superligaen i gang igen for AGF, hvor der venter et historisk opgør mod Vejle, som er tilbage i Superligaen efter en enkelt sæsons fravær.

Begge klubber er med 5 mesterskaber hver blandt de absolutte legender i den bedste danske række med ægte stjerner på trøjen, og der er en sand perlerække af historiske dramaer blandt de foregående 91 møder mellem klubberne i den bedste række. Vi skal ikke længere tilbage end til det seneste møde, hvor AGF slog Vejle 4-2 ude i en vanvittig kamp, hvor et Vejle-mål blev forkert godkendt på en af mange dommerfejl, hvorefter Patrick Mortensen fik lov at udligne i et tomt mål.

Mandagens opgør trækker sandsynligvis op til endnu en underholdende og målrig kamp, da begge hold således har scoret i alle af de 7 seneste indbyrdes opgør i Superligaen. Seneste Superliga-kamp uden scoring fra begge sider var i en dårlig joke af en nullert, da det d. 1. april 2002 blev 0-0 i Ceres Park.

De Langsomme Startere

Under alle omstændigheder bliver det interessant at følge opgøret, da ingen af de to klubber har for vane at vinde deres sæsonåbnere. Sidst AGF kunne sætte 3 points på kontoen i Runde 1 var i 2016/2017-sæsonen, hvor SønderjyskE ude blev nedkæmpet 2-1. Vejle har kun én enkelt gang i historien vundet Superliga-premieren, men det var til gengæld så sent som i deres seneste Superliga-optræden i 2018/2019, hvor Hobro blev sendt hjem med et 3-1 nederlag.

Det er i øvrigt anden gang i historien, at Superligaen åbner med et AGF-Vejle opgør. Sidst var dog helt tilbage i 1996/1997-sæsonen, hvor Håvard Flo scorede sejrsmålet til 3-2 d. 28. juli 1996. Historisk set over samtlige ligakampe på tværs af divisionerne har AGF dog et lille overtag mod Vejle med 35 sejre, 27 uafgjorte og 29 nederlag i alt i de 91 kampe.

Højers 100-kamps Jubilæum

Casper Højer til træning på Fredensvang (Foto: Nicklas Jacobsen / JacobsenPhotography)

Ellers kan kampen blive et jubilæum af flere årsager. Således kan Casper Højer føje et 100-kamps jubilæum i Superligaen til CV’et, hvis han får spilletid. Han kunne jo passende score ét af sine signatur-mål med venstrebenet, da Vejle med blot en enkelt AGF-scoring vil kunne fejre at have lukket 1000 udebane-mål i den bedste række ind. Det kunne være et helt fint jubilæum at fejre…!

Casper Højer er i øvrigt næstmest scorende AGF-spiller mod Vejle med i 2 scoringer. Mest scorende spiller i den nuværende AGF-trup er Patrick Mortensen med 4 scoringer mod Vejle gennem tiden. Udover disse to er Bror Blume med et enkelt mål den eneste anden i truppen, der tidligere har nettet mod vejlenserne. 

I den nuværende Vejle-trup har både Allan Sousa og velkendte Kjartan Finnbogason begge lavet 2 mål mod De Hvide. Lad os håbe at sidstnævnte gemmer sine scoringer til kampene mod Brøndby, som han plejer. Til gengæld har ingen andre nuværende Vejle-spillere scoret mod AGF.

En Putros-trumf i Ærmet?

Kampen dømmes af Sandi Putros, der 13 gange tidligere har styret et AGF-opgør. Resultaterne udgør imidlertid en statistik på det ret jævne med 4 sejre, 4 uafgjorte og 5 nederlag. Kampene har dog udmøntet sig i hele 4 straffespark til De Hvide og kun et enkelt imod, så statistikken taler svagt for et Patrick Mortensen-mål fra pletten. 

Ydermere har Vejle tabt alle 3 kampe, hvor Putros har ført fløjten i deres opgør. Faktisk har de tabt samtlige disse kampe ganske klart med i alt 10 mål – og endda uden overhovedet at score! Lad os håbe, at lige præcis denne statistik overlever Runde 1… 

KSDH! <3

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.