Skip to main content


AGF – Vejle B: Spillerkarakterer og MOTMTraditionen tro giver KSDH.dk karakterer til de modigste helte fra byen, efter De Hviie har været på banen. Her er KSDH.dk’s spillerkarakterer efter AGF’s sæsonåbner, hvor Vejle blev besejret 1-0 på Ceres Park.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans, blev debutanten Tobias Bech valgt som MOTM med 54% af stemmerne. Han modtog samme hyldest af de fremmødte på Ceres Park i går. Nicolai Poulsen snuppede andenpladsen med 28% af stemmerne, mens Gift Links med 8% af stemmerne tog tredjepladsen.

En våd Aarhus Walk blev efterfulgt af en ligeså våd premierekamp på Ceres Park, hvor oprykkerne fra Vejle Boldklub skulle sendes hjem uden point. Som så mange gange før lykkedes missionen for Röslers mandskab, da buret blev holdt rent, og debutanten Tobias Bech noterede sig som kampens eneste målscorer.

AGF-spillernes karakterer mod Vejle Boldklub

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Vejle Boldklub. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 3
Sidste sæsons sikre sidste skanse er blevet 38 år gammel, men alligevel så det lidt usikkert ud til tider hos den rutinerede keeper. Det har altid været velkendt at Hansens største svaghed er i luftrummet, når modstanderens store stoppere kommer i boksen. Dette førte bl.a. til at Hansen valgte at bokse bolde væk, som sagtens kunne gribes. Derudover kom han i anden halvleg skævt ud til en høj bold, som derefter ikke var langt fra at ende i nettet. Men rekordholderen fik sit clean sheet, hvilket holder ham oppe på en tre’er. Vi satser på at det blot var premierenerver, for der bliver brug for “Yew” på torsdag, når AGF skal til Brügge.

Tobias Mølgaard
Karakter: 4↓
Vestjyder kan man altid stole på. Tobias Mølgaards bundniveau er bare tårnhøjt. Han har leveret langt bedre kampe end gårsdagens, men alligevel begår han ingen store fejl og hjælper Tingager så godt som muligt. Vejles Kristian Kirkegaard voldte dog i perioder forsvaret problemer, da han med sin store fart satte AGF’erne på prøve. Mølgaard startede karrieren som højre kant, og det beviste han i det 39. minut, da han med et fantastisk præcist indlæg fandt Mikkel Duelund i feltet, som dog måtte se sin afslutning reddet af Vejles keeper.

Frederik Tingager
Karakter: 4
Der var lagt op til en solid luftduel, da Tingager skulle stå direkte overfor Vejles russiske angriber German Onugkha, som er 190 centimeter høj og cirka ligeså bred. Tingager var dog i seneste sæson den spiller i Superligaen der vandt størstedelen af sine luftdueller, og den stil fortsatte AGF’s defensive styrmand i går. 80% af luftduellerne blev vundet (8/10), og dermed fik Onugkha en svær dag på jobbet.

Thomas T. Kristensen
Karakter: 3↓
Det lignede en mareridtstart for TK, da han sjusker i opspillet, og dermed sender Vejles kantspiller Musa Juwara nærmest alene ned mod Jesper Hansen. Heldigvis for AGF og TK er Juwara ikke en kæmpe målsluger, hvilket han beviste med et tamt forsøg lige på Jesper Hansen. TK forbedrer dog sit spil i løbet af kampen og er bl.a. stærk i luftduellerne. Vejle forsøger at lægge pres på til sidst i kampen, hvor blandt andre den store midtstopper Albentosa bliver sendt op i AGF’s felt, men TK og resten af forsvaret holder nogenlunde styr på ham.

Felix Beijmo
Karakter: 3
Heldigvis fik Stig Inge Bjørnebye lavet en permanent kontrakt med vores yndlingssvensker, som forsøgte at fortsætte hvor han slap i foråret. Det blev dog en svær opgave, da de fleste af Vejles spillere stod langt nede på egen banehalvdel. Beijmo gjorde hvad han kunne offensivt, og løste det meste rigtigt fint defensivt.

Nicolai Poulsen
Karakter: 4↑
“Målscorer med nummer seks, Nicolaaaaiii…”, sådan lød det næsten på Ceres Park i går, da Polle i flere omgange var ved at score sit blot andet Superliga-mål for De Hviie. Sjovt nok blev det første faktisk scoret imod Vejle d. 25. februar 2022. Men det blev altså ikke til en scoring for midtbaneslideren, der dog i stedet formåede at finde en medspiller på 94% på sine afleveringer (76/81) – bedst af alle på banen. En disciplin som AGF’s nummer seks tidligere har fået kritik for at være for dårlig til. Og ja, de fleste af de afleveringer er ikke fremadrettede, men de endte altså hos en medspiller. Og så til det vigtigste: formåede Polle at hamre ind i et par Vejle-spillere og pille bolden fra dem? Jamen selvfølgelig gjorde han det. Og tro det eller ej, men det blev ikke til et gult kort til Polle. Faktisk begik han ikke engang et frispark i gårsdagens kamp. Vældigt imponerende.

Mads Emil Madsen
Karakter: 3↑
Manden der skal sørge for at AGF’s spil hænger sammen. Dette lykkedes han også fint med i perioder, men det er dog en svær opgave da Vejles træner Ivan Prelec må have taget buskørekort i ferien, for at kunne parkere den så flot på Ceres Park. Madsen gør hvad han skal inde i midten, dog uden at få sat sig selv eller andre voldsomt godt i scene. Mads Emil blev skiftet ud i det 79. minut.

Gift Links
Karakter: 4
Gift Links fortsætter sin imponerende udvikling under Uwe Rösler, som har forvandlet Links til en hårdtarbejdende venstre wingback, der bare nægter at give op. Til tider savner man dog stadig Casper Højers indlæg ude fra fløjen, men Links skal nok blive bedre til den disciplin også. Han formår dog at være en konstant trussel for Vejles højre forsvarsside, som også måtte se sig snydt da Links flot trak bolden bag om støttebenet og derved spillede Duelund fri, forbi de to strandede Vejle-mænd. Links blev skiftet ud i det 72. minut.

Tobias Bech
Karakter: 4↑
AGF’s nye nummer 31 starter flot ud. Fansene på Ceres Park kårede ham til kampens spiller, det samme gør KSDH – Gruppen for AGF Fans. Og jeg er fristet til at være enig, selvom jeg dog synes at Nicolai Poulsen spiller en flot kamp også. Men det blev altså til et debutmål for den blot 21-årige offensivspiller, der er vendt hjem til Danmark efter et år i Tyskland. Bravo, Bech! Det gør du bare igen på torsdag!

Mikkel Duelund
Karakter: 4
Mikkel Duelund er en fryd for øjet på en fodboldbane. Et virkelig højt teknisk niveau og et dejligt blik for spillet. Begge dele fik han vist i går, hvor det eneste der skulle arbejdes på var afslutningerne. Som tidligere nævnt placerede Mølgaard et knivskarpt indlæg hos Duelund, der dog måtte se sin afslutning reddet af Vejle-keeper Nathan Trott. Derudover blev bl.a. til en forkølet afslutning med venstre ben udenfor feltet.

Patrick Mortensen
Karakter: 3
Anføreren blev pakket godt ind af Vejles tre tårnhøjre stoppere, der bestemt ikke var kommet for at danse. Helt lukket ned for Mortensen fik de dog ikke, da han tegner sig for assisten til Tobias Bechs mål. Er det en tilfældig bold der rammer Mortensen og så ryger over til Bech? Ja. Noterer vi Mortensen for den assist alligevel? Også ja. Mortensen førsøger sit bedste overfor de store forsvarsspillere og vinder 50% af sine dueller (2/4). Mht. selv at komme på måltavlen, så var det ikke mange gange Paddy var tæt på i går. To blokerede skud og et hovedstød, som keeperen flot redder inde på stregen.

Indskiftere:

Mikael Anderson
Karakter: 4
Skiftet ind i det 72. minut.
Han var ikke klar til at starte inde, da han netop er vendt tilbage efter en skade. Men hold da fast hvor så Anderson frisk ud, da han blev skiftet ind. Vejle-spillerne kunne slet ikke følge den islandske landsholdsspiller, som kan gå en stor sæson i møde.

Eric Kahl
Karakter: 3
Skiftet ind i det 72. minut.
Jeg var imponeret Kahl præstation i testkampen mod FC Midtjylland, og han fulgte det op i dag. Et rigtig fint indhop, som viser Uwe Rösler at Kahl slet ikke har opgivet at spille sig på holdet. Fantastisk at se.

Janni Serra
Karakter: 4
Skiftet ind i det 78. minut.
Den store tysker fik sin debut i en periode, hvor kampen bare skulle køres hjem. Derfor var Serras opgave bl.a. at hjælpe til i de defensive dueller, hvilket han gjorde rigtig fint. 4 er måske en høj karakter for ca. et kvarters spilletid, men Serra løser opgaven rigtig fint efter sin indskiftning.

Magnus Knudsen
Karakter: 3↓
Skiftet ind i det 78. minut.
Personligt har jeg haft virkelig store forhåbninger til nordmanden, der dog ikke levede op til dem i går. Men lad os vente med at fælde dom over vores nye nummer 15, til han har fået mere en et kvarter på banen.

Adam Daghim
Karakter: Ingen bedømmelse
Skiftet ind i det 85. minut.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler:
Karakter: 4
Det hele gik mere eller mindre efter planen. Med lidt mere skarphed fra bl.a. Duelund, så vinder AGF også større end 1-0. Dog må Rösler være lidt bekymret over et par ukarakteristiske forsvarsfejl, som skal fjernes fra AGF’s spil meget hurtigt. Ellers venter der en voldsom lussing på torsdag i Brügge.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle