Skip to main content


AGF – Vejle B: Premieresejr på Ceres Park


| Jonas Roulund |

Sæsonen blev marcheret ind med en regn- og stemningsfuld Aarhus Walk, nye stjerner på grønsværen og tryk på tribunerne i det traditionsrige opgør mod Vejle. Og så fik vi tre lækre sommerpoint at lune os på.

Det danske sommervejr spillede os et puds, men humøret var alligevel højt, da musikken flød ud over Ingerslev Boulevard søndag formiddag, og med kirkens velsignelse og Uwe Röslers powertale fra toppen af en altankasse kunne den store hvide masse af AGF-fans sætte i bevægelse mod Ceres Park for første gang i denne sæson. AGF mod Vejle. Et traditionsrigt opgør. To hold, med en stor historie, og to hold, der har været meget igennem siden storhedstiden i 70’erne og 80’erne. Men nu stod de to mandskaber overfor hinanden igen. AGF med TK som erstatning for Yann Bisseck i venstre forsvarsside og Tobias Bech som debutant i offensiven. Vejle som oprykker med forhåbninger om at kunne drille den jyske storebror.

Kampens forløb

Både Vejle og AGF havde sidste sæson den bedste defensiv i henholdsvis Nordic Bet Ligaen og Superligaen, og der var dermed lagt op til, at dagens sæsonåbner kunne blive en kamp om at bryde modstandernes forsvarsværker ned med taktisk snilde.

Oprykkerne lagde ud med en tydelig gameplan om at stå dybt og trække tiden ved enhver lejlighed, mens AGF skulle finde sprækkerne med små, hurtige kombinationer.

TK har overtaget pladsen i venstre forsvarsside efter Bisseck, og han lagde desværre lidt sketchy ud, da han mistimede en clearing, der gav en oplagt scoringsmulighed, som Hansen dog afværgede.

Modsvaret kom hurtigt – først med et Bech-hovedstød, der gik over mål, og dernæst noget så sjældent som en Poulsen-afslutning på stolpen!

Og så gik det igen den anden vej, hvor Vejles 10’er, Kristian Kirkegaard, driblede sig dybt ind i AGF’s felt og trillede kuglen på tværs, men heldigvis kom TK i vejen.

Puha – så var Superligaen da i dén grad i gang igen!

Og lige som der faldt lidt ro på kampen – AGF mest på bolden – Vejle i afventende position – så kom sæsonens første scoring! 

Et hårdt Gift Links-indlæg gik i handsken på Vejles keeper, der tabte kuglen, som endte for fødderne af debutant Bech. Et brag – et mål – og en dejlig jubelscene ned mod fanafsnittet! 1-0 efter 23 minutters spil – Sådan!

Tobias Bech jubler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Man kunne tro, at scoringen ville ændre kampbilledet en smule, men Vejle fastholdt gameplanen og nægtede at presse højere end midterlinjen. I ny og næ lykkedes det alligevel AGF, at dirke gæsternes defensiv op igen, og vi fik blandt andet nærgående forsøg fra frisparksskytten Bech, en flyvende Duelund og en glidende Beijmo efter hjørne, indtil dommer Hansen fløjtede til pause.

2. halvleg

Begge mandskaber kom lidt hakkende ud efter pausen, og spillet var præget af mange spilstop og frispark. Efter 58 minutter røg Gift Links i græsset, da Lauritsen fra Vejle kom for sent og stemlede vores sydafrikaner højt på benet. Rødt kort, og så blev hjemmeholdets favoritværdighed lige oppet endnu en gang.

Det røde kort udløste selvfølgelig et ekstra tryk ned mod Vejles målende, og Tobias Bech lagde efter en times spil en lækker lobbold ind til Patrick Mortensen, som headede på kassen, men en stor redning af Trott på stregen fastholdt stillingen på 1-0.

Polle fik også sendt et afrettet langskud afsted, der var tæt på at blive farligt, og så vidste man ligesom, at det gik godt, når vores 6’er begyndte at vise offensive tænder på den måde.

Ellers gik halvlegen med lidt lækre detaljer fra Gift Links, som fes rundt med godt krudt i støvlerne, mens luften lige så stille gik ud af Vejles presmaskine, efterhånden som minutterne røg af klokken.

Vi kunne også glæde os over en fin debut til Janni Serra og Knudsen, som kom ind med 13 minutter igen, samt et flot gensyn med Mikael Anderson, der har været skadet siden sæsonafslutningen mod Brøndby IF. Han drønede ind og skabte muligheder på stribe og var også tæt på at komme på måltavlen med et frækt, knækkende langskud.

Lige som man var ved at læne sig godt tilbage i sædet og tænkte, at nu kører vi den stille og roligt hjem, så blev vi lige rystet lidt igennem efter et hjørnespark, hvor Hansen ikke helt timede sit boks med lappen. Bolden fløj på stolpen og videre ud i spil, men blev heldigvis afværget.

Vejle formåede ikke at lægge afgørende tryk på med deres 10 mand, og dermed kunne AGF køre de tre point i hus – uden dog at imponere voldsomt mod slutningen – men en sejr er en sejr – og sæsonens første tre point kom i hus!

Hvad vi lærte

Defensiven skal oppe sig, hvis Club Brügge ikke skal køre AGF over. TK, Mølgaard, Tingager-konstellation har set sikker ud i opstarten, men i dag virkede defensiven sketchy i flere situationer overfor store Onugkha, hurtige Juwara og teknisk stærke Kirkegaard. Det gik alligevel i dag, men på torsdag venter større modstand i Belgien, og der går det altså ikke at give det mindste væk.

Nyindkøbene performer fra start. Det er altid herligt at hente kvalitet ind på transfermarkedet, og det må man sige, at Bjørnebye har gjort. Tobias Bech leverede ikke bare en scoring i sin debut. Han var generelt en trussel overfor Vejle-defensiven, spillede bolden godt af og virker som en mand, der bliver et vigtigt aktiv for De Hviie i bestræbelserne på at hente medaljer igen i denne sæson. Han faldt dog lidt i niveau efter pausen, da kræfterne slap op. Derudover så vi Knudsen og Serra gøre det ganske habilt, da de kom på banen med et kvarter igen.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 12.215

Resultat: 1-0

23: Tobias Bech

Rødt kort:

60: Lauritsen (VB)

Gult kort:

Juwara (VB), Kahl (AGF), Albentosa (VB).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, TK – Beijmo, Madsen (77: Knudsen), Poulsen, Links (71: Kahl)- Duelund (71: Anderson), Bech (85: Daghim) – Mortensen (77: Serra)

Vejle Boldklub (3-4-3): Trott – Provstgaard, Albentosa, Kolinger (77: Elvius) – Albornoz, Lauritsen, Rolantsson, Ofori (77: Ofori) – Juwara (65: Drammeh), Onugkha (77: Sukuta-Pasu), Kirkegaard (90+2: Velkov)

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle