Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

AGF – Silkeborg IF: Skarpheden manglede


| Jonas Roulund |

Blot en uge efter det forfærdelige pokalnederlag stod AGF igen overfor Silkeborg IF. Denne gang i en noget anden atmosfære, men spilles skulle kampen jo – 30. spillerunde i Superligaen. Let’s go, Aarhus.

Solen bagte, men torsdagens Superliga-opgør mellem AGF og SIF var nu ikke det hotteste emne i byen. Nummer fem mod nummer seks – ja, kampen skulle jo spilles – måske skulle begge mandskaber mest af alt bruge opgøret som et afsæt til en god sæsonafslutning, som man kan bygge videre på efter sommerpausen.

Her stod de i hvert fald. Pokalfinalens sejrherre som gæster. Pokalfinalens tabere som hjemmehold. Kunne man få et lille plaster på såret med en sejr?

Kampens forløb

De Hviie kom godt fra start – den benhårde oprydder Poulsen skaffede ofte bolden på GF-fødder, og der var flere nærgående forsøg i kampens indledning.

Nicolai Poulsen i kamp mod Silkeborg IF.
Foto: Kronborgfotos

Andersen, Bech, Mortensen – der blev skudt fra mange leder og kanter, mens forsvaret tog godt fra i egen ende. Skudstatistikken lød således 7-0 efter 30 minutters fodbold på Ceres Park, og man sad med tanken: “Gad bare, vi havde spillet sådan for en uge siden.”

De positive takter fortsatte frem til pausen – og chancerne blev større og større. Først Mads Emil med en stor afbrænder, da han efter fint opspil fra Bech stod helt fri i feltet og kanonerede bolden på overliggeren, dernæst Patrick Mortensen som få meter fra mål fulgte op på en Bech-afslutning – men bolden gik akkurat forbi mål, og så blev der fløjtet til pause.

2. halvleg

Nå, I kender jo nok den om, at man skal kende sin besøgelsestid?

Det fik AGF at mærke fra 2. halvlegs start. For mens de første 45 minutters mange hviie afslutninger ikke kastede noget af sig, så skulle silkeborgenserne kun bruge et minut efter pausen til at bringe sig i front.

En høj bold fra McCowatt blev slået bagom et passivt GF-forsvar, Tingager blev sat af en skudfinte, og så havde islandske Thórdarson bragt gæsterne i front. 0-1 efter 47 minutter.

Gassen gik herefter af ballonen i en lige 2. halvleg, hvor et af få højdepunkter var, da 17-årige Frederik Emmery erstattede Jacob Andersen med godt et kvarter igen – en spændende offensivspiller med Albert Grønbæk-vibes, som vi forhåbentligt kommer til at se meget mere til i de kommende år.

Mod slutningen var SIF tættere på at øge føringen, end AGF var på at udligne, og så gik kampen til ende med endnu et nederlag på kontoen til Röslers drenge.

Sjette nederlag i træk, hvis man tæller alle turneringer med…

Hvad vi lærte

Man skal kende sin besøgelsestid. Det var en opløftende halvleg – den første altså… masser af chancer og godt spil fra De Hviie. Men når man ikke scorer, så vinder man ikke fodboldkampe, og skarpheden skal være bedre, hvis AGF vil tilbage til medalje- og pokaldrømme.

Talenternes tid. Frederik Emmery fik i dag debut, mens Jacob Andersen startede og Callø var på bænken. Det ser spændende ud, og vi må forvente flere minutter til fremtidens folk i de resterende Superligakampe.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 6.284

Resultat: 0-1

47: Stefán Teitur Thórdarson (SIF)

Gult kort: Eric Kahl (AGF)

Opstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – Kahl, Tingager, Beijmo – Anderson, Madsen, Poulsen (87: Anker), Knudsen (61: Links), Andersen (74: Emmery)- Bech (74: Bach), Mortensen.

Silkeborg IF (4-2-3-1): Larsen – Sonne, Rodin, Rieper, Poulsen (79: Musonda) – Brink (84: Østrøm), Boesen (45: Mattson) –  Adamsen, Thórdarson (64: Gammelby), McCowatt – Lind (45: Larsen).

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle