AGF – Randers FC optakt: De hurtige heste skal tæmmesAGF-spillerne får rigelig mulighed for at se fodbold i weekenden, for De Hviie spiller nemlig først mandag aften. Her venter et spændende lokalopgør mod naboerne fra Randers.

Kampfakta: AGF vs. Randers FC

Spilletidspunkt: Mandag den 30. oktober kl. 19:00.

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus.

Dommer: Peter Kjærsgaard (Linjedommere: Lars Hummelgaard og Esad Deronjic).

VAR-dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt (AVAR: Danny Kolding).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport eller Viaplay.

Hashtag: #agfrfc #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Det bliver sjældent en kamp for de fodboldfans, der ønsker hæl, tå og flotte kombinationer, når mandagens to kombattanter ramler ind i hinanden. Derimod mangler der aldrig hårde nærkampe, store diskussioner på banen og sløje mål på dødbolde. Med andre ord, så bliver det ikke kønt. Men nøj, hvor vi dog glæder os alligevel!

Indbyrdes kampe

I en alt for lang periode havde lillebror fra Randers overtaget mod De Hviie, hvilket har ført til, at i alle de to holds indbyrdes møder i Superligaen, er det blevet til 18 Randers-sejre, 14 uafgjorte og blot 10 AGF-sejre.

Heldigvis for AGF, så har man ikke tabt i sine seneste fem møder med Randers. Her er det blevet til to sejre og tre uafgjorte. Derudover har man i disse fem kampe højst lukket et enkelt mål ind.

Den seneste kamp var tilbage i september, da Patrick Mortensen sikrede en pointdeling, med sit straffesparksmål i 89. minut på Cepheus Park i Randers.

Status på AGF

Efter en hård periode resultatmæssigt, hvor AGF ikke havde vundet de seneste fem Superliga-kampe, så kom forløsningen i sidste uge, da AGF endelig hentede tre point, da man besejrede Lyngby. Og målscoreren hed for en gangs skyld ikke Patrick Mortensen, men derimod Tobias Bech, som nettede to gange.

Til trods for Bechs flotte præstation, så kårede KSDH’s læsere Tobias Mølgaard som kampens spiller. Det siger vist alt om Tobias “Møldini” Mølgaards niveau for tiden.

Målmandsposten ser ud til at være Bailey Peacock-Farrells, da han var manden, der stod Lyngby-kampen. Jesper Hansen har i denne sæson heller ikke spillet op til sit vanlige høje niveau.

Mats Knoester har døjet med en ankelskade, siden FCK-kampen. Det ser ud til at være meget fifty-fifty om han bliver klar til Randers-kampen. For en gangs skyld er det positivt at De Hviie har mandagskampen, da det giver Knoester en dag ekstra til at blive klar.

Mats Knoester modtager bolden foran Oliver Sørensen fra FC Midtjylland.
Foto: Matti Kronborg

Status på Randers FC

Efter en virkelig dårlig start på sæsonen, er lykken vendt for Randers FC. Holdet er kravlet op på 8. pladsen og er nu ubesejrede i sine seneste fem kampe – seks, hvis vi tæller pokalturneringen med. Randrusianernes seneste kampe har budt på en sejr over storspillende Silkeborg, uafgjort mod Midtjylland og senest en uafgjort mod Brøndby. Man kan altså roligt sige at krisen er overstået i Randers.

Én af de store årsager til den spille- og resultatmæssige fremgang, har været, at forsvarsankeret Daniel Høegh er kommet tilbage fra sin skade. Dette har givet Randers en leder nede bagved, og kontinuiteten i forsvaret ser ud til at give pote hos Rasmus Bertelsens tropper.

Offensivt er der også kommet mere flow i samspillet mellem Odey, Coulibaly og Bundgaard, der kan brage afsted med høj hastighed i hestenes omstillinger.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Eric Kahl ser ud til at have kæmpet sig på holdet, efter at Uwe Rösler i en periode har foretrukket Gift Links. Svenskeren leverede en rigtig fin indsats i Lyngby og var også manden bag det indlæg, som Tobias Bech endte med at sparke ind til 0-2.

Som tidligere nævnt, så er Tobias Mølgaard nærmest umulig at komme udenom i øjeblikket. Randers har nogle offensive spillere med fart i støvlerne, så Mølgaard skal nok få lov at bevise netop, hvor dygtig han er.

Foto: Kronborgfotos

Randers FC:

Én af årsagerne til at Randers FC’s offensive spil har forbedret sig, har været tilgangen af Lasso Coulibaly, der er hentet på en lejeaftale i FC Nordsjælland. To mål og en assist har kantspilleren produceret i sine første seks kampe. Men han bringer langt mere end blot mål og assists. Ghaneseren har en voldsom fart og fysik, som AGF-forsvaret skal forberede sig på.

AGF forsøgte i slutningen af sommerens transfervindue at hente Filip Bundgaard. Den blot 19-årige offensivspiller er nemlig et stort talent, der allerede har 80 førsteholdskampe for Randers FC på CV’et. Den vævre tekniker er dygtig i mellemrumsspillet og kan spille alle de offensive pladser. Der mangler en smule slutprodukt hos den unge mand, men alligevel har han fået scoret to mål og lavet en assist i Superligaen i denne sæson.

Karantæner & skader

Karantæner:

AGF: Ingen (Karantænefare: Mikael Anderson og Felix Beijmo).

Randers FC: Ingen (Karantænefare: Oliver Olsen og Mads Enggård).

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Mads Emil Madsen.

Randers FC: Edgar Babayan og Marvin Egho.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Kahl – Bech, Anderson – Mortensen.

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Høegh, Dammers, Kopplin – Coulibaly, Enggaard, Björkengren, Nordli – Odey, Bundgaard.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.