• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF – Puskás Akadémia FC: Koncentrationsbesvær på Costa del Sol

(Foto: Matti Kronborg)

AGF – Puskás Akadémia FC: Koncentrationsbesvær på Costa del Sol


| Jonas Roulund |

For anden gang på få dage mødte AGF ungarsk modstand, da der torsdag eftermiddag var testkamp mod Puskás Akadémia FC på Estepona Football Center i Spanien.

Årets første træningslejr skulle rundes af med manér, da Puskás Akadémia FC stod klar til at udfordre De Hviie for første gang nogensinde.

Ugen i Marbella er gået med hårde og intense træningssessioner, og Rösler havde på forhånd meldt ud, at de to første testkampe skulle bruges til at få alle i spil og pudset formen af.

Derfor var der igen i dag stor rotation i truppen mod ungarerne, der holder vinterpause fra den bedste ungarske række, hvor de pt. er nummer fire. Tre pladser foran DTVK, som AGF spillede 3-3 mod i mandags.

Kampens forløb

Et vindblæst Estepona Football Center lagde græs til dagens kamp, hvor AGF kom lidt halvsløjt ud, men styrede da begivenhederne, og allerede efter otte minutter fik vi så føringen – endda fra Tobias Bach!

Wingbacken drev selv bolden frem, spillede den ud til Anderson, som fik sit indlæg blokeret, og så dukkede Bach op og sendte kuglen i kassen. Sikke en start på AGF-karrieren, den unge mand har fået!

Tobias Bach i AGF-trøjen.
Foto: AGF.dk

Herefter fulgte lidt sporadiske muligheder i begge ender af banen, uden at det dog for alvor blev farligt.

Efter 28 minutter var det så Peter Bjurs tur til at komme på måltavlen. Anker erobrede bolden og fandt Peter Bjur, som med lidt vævre driblinger og en skarp afslutning udplacerede ungarernes målmand. 

AGF-fans tager selfies med Peter Bjur.
Foto: Matti Kronborg

Efter en god periode med AGF-dominans kom Puskás Akadémia FC pludselig på tavlen.

Ligesom mod DVTK var det et Madsen-boldtab i opspillet, der gav muligheden. Desværre endnu en sløj indsats af den 26-årige midtbanemand.

Og igen i dag måtte vi se på, at AGF smed det, der lignede en sikker føring. 

Efter 38 minutter blev et Hansen udspark opsnappet og et indlæg sendt indover – opdækningen svigtede, og nettet blafrede.

Dermed gik holdene til pause med 2-2 på måltavlen.

2. halvleg

Efter pausen roterede Rösler igen i dag sit mandskab, og der var ni nye ansigter på banen.

Spillet så ganske udmærket ud, men der manglede slutprodukt – en velspillende Sauer smed den dog på stolpen efter knap en times spil.

Slutprodukt var til gengæld noget, torsdagens modstander kunne levere. Efter en times spil bragte de sig nemlig i front efter en omstilling.

Herefter begyndte spillet at virke ret “opstartsagtigt” – mange unødvendige boldtab og upræcise afleveringer prægede opgøret, men mod slutningen blev det dog bedre.

Her lykkedes det Mathias Sauer at bryde igennem og lægge bolden til rette for Janni Serra, som kunne bringe balance i regnskabet.

Janni Serra fejrer en scoring på Ceres Park.
Foto: Laura Hjørringgard

3-3 blev dermed slutresultatet for anden gang på ganske få dage i Spanien.

I morgen vender AGF’erne hjem til Aarhus, hvor forberedelserne frem mod sæsonstarten fortsætter – Dokken skal dog direkte videre til Norge, hvor et nyt kapitel begynder for ham.

Hvad vi lærte

Madsen er rusten. Man går jo og håber, at Mads Emil Madsen kan holde sig skadesfri i foråret, så der kan åbnes for mere kreativitet og flere muligheder på midtbanen. Men den første træningslejr har nu kun budt på en sløjt spillende MEM. Heldigvis er der stadig længe til sæsonstart…

Bach er flyvende. Han fik ros efter første testkamp, men han gentog kunststykket i dag, og pilen peger opad for den unge, tidligere VSK-mand. En spændende signing, Bjørnebye har lavet her.

Sauer er klar fra start. Den unge offensivspiller virker i dejligt spillehumør og var AGF’s farligste mand i 2. halvleg. Ingen tvivl om, at han gør sig til i forhold til en startplads i nogle af forårets turneringskampe, hvis han kan holde niveauet.

Kampfakta:

Spillested: Estepona Football Center, Urbanizacion Sup, 3, 29693 Estepona, Málaga, Spanien.

Resultat: 3-3

8: Tobias Bach (AGF)

28: Peter Bjur (AGF)

35: Jakov Puljic (PAFC)

38: Zsolt Nagy (PAFC)

61: Zsolt Nagy (PAFC)

85: Janni Serra (AGF)

Opstilling:

AGF (3-4-2-1): Hansen (45: Peacock-Farrell) – Akoto (63: Callø), Anker (45: Tingager), Beijmo (79: Kristensen) – Links (45: Andersen), Madsen (45: Brandhof), Beck (45: Knudsen), Bach (45: Kahl) – Bjur (45: Bech), Anderson (45: Sauer) – Mortensen (45: Serra).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.