AGF – OB: Rekordensen sendte fynboerne ud i mørket


| Jonas Roulund |

Søndagens provinsklassiker blev en rekordfyldt affære, da striberne besøgte De Hviie til grundspillets sidste spillerunde med Dong-bold, clean sheet og forløsende fodbold i skoven.

Der var fynboer i farvandet, og Dong-bold på storskærmen, da AGF tog imod striwerne til grundspillets sidste spillerunde på Ceres Park. Odenseanerne med ryggen mod muren – kun en sejr kunne give dem muligheden for top seks. AGF med nye mål om at blande sig i medaljekampen.

Kampens forløb

Med 1300 striwede u’bane-fans i ryggen væltede OB lidt nervøst ud af starthullerne, mens AGF hurtigt kom frem til muligheder via et stærkt og energisk presspil.

Duen smed indlæg indover, Mortensen fik afsluttet, Polle vandt nærkampene på midten, Beijmo fløj ud over højrekanten, alt imens fansene satte gang i søndagsfesten på tribunerne. Ja, det så i det hele taget godt ud for det hvidklædte top seks-mandskab denne disede eftermiddag, hvor nerver og pres var afløst af forløsning og medaljeforhåbninger.

Men der var alligevel bud efter rekordjæger Hansens evner efter et kvarters powerplay fra hjemmeholdet, da Kadrii pludselig kom til afslutning i to omgange, Skarpheden manglede dog for gæsternes topscorer.

Det var ellers ikke meget, den stærke forsvarstrio gav væk, og særligt Tingager dominerede i defensiven – erobrede bolde, fordelte spillet og ledte holdet. Efter 27 minutter sendte han en flot lang aflevering afsted til Beijmo, som dirigerede kuglen ind mod Mortensen. Topscorerens afslutning gik dog lige i favnen på OB’ernes keeper. Men sikke et mål, det ville have været!

Og der skulle heldigvis ikke gå længe, før der kom en scoring i AAAARHUS! Og hvem ellers – Patrick ‘Rekordensen’ gjorde det med potten! Kevin Yakob pressede OB’erne til at give et frispark i GF’ernes højreside. Links smed en høj kugle tæt ind omkring målstregen, og her nåede Mortensen højest. Sikke et smukt moment – Mortensen er dermed den mest scorende AGF’er i Superligaens historie med 59 kasser. Fornemt!

Glæde og jubel efter Patrick Mortensens rekordscoring
Holdjubel efter Mortensens scoring. (Foto: Matti Kronborg)

I den anden ende måtte Jesper Hansen igen på arbejde for sit clean sheet kort før pausefløjt, og igen viste han niveauet og pillede et nærgående OB-forsøg.

Og SÅ kunne vi smutte ud i pølsekøen med ro i maven og smil på læben.

2. halvleg

Efter pausen blev Yakob erstattet af Mads Emil Madsen efter er skrub i første halvleg, og AGF’s dominans blev samtidig erstattet af fynsk overskud i de første minutter af genstarten.

Der kom dog langsomt styr på tingene igen, og Mortensen var tæt på at udbygge sin Superligarekord, da han sendte en flugter mod gæsternes mål efter en times spil.

Ti minutter senere var han på spil igen efter flot oplæg af Mads Emil Madsen, men OB’erne fik afvist, og så gik det den modsatte vej. Her fik fynboerne pludselig hul igennem i flere tilfælde, men hver gang lykkedes det GF’erne at komme i vejen for afslutningerne.

Sådan fortsatte billedet frem mod slutfløjt, og lige da man tænkte, at det lignede en sjælden kontrolleret vej til tre point, så kom dommer Peter Kjærsgaard i fokus, da han først snød De Hviie for et frispark på midten, hvorefter han tildelte Poulsen sit andet gule kort i den efterfølgende spilsekvens.

Dermed skulle de sidste minutter foregå i undertal, men også her stod forsvaret imod, og så blev det til søndagssejr, rekorder og hjemmebanejubel i Byernes By – Aarhus!

Hvad vi lærte

Et mindre forkrampet top seks-mandskab? Ingen tvivl om, at Mesterskabsslutspillet er vigtigt i Aarhus. Og ingen tvivl om, at pladsen i top seks er kommet i hus på kynisme og en jernhård defensiv, hvor man somme tider har savnet det smukke spil. I dag fik vi et andet GF-hold at se, hvor nerverne var lagt væk, spillet flød bedre, presspillet var offensivt, og måske er spillerne klar til at udleve mere forløsende fodbold i fremtiden, nu hvor den vigtige top seks er sikret.

Rekordernes dag! Patrick ‘Rekordensen’ og Jesper ‘Handsken’ løber selvfølgelig med de helt store overskrifter i dag, idet de satte hver deres Superligarekord i hver sin ende af banen. Mortensen for flest scorede AGF-mål i Superligaen. Hansen for flest clean sheets. De kan vist godt tillade sig at være stolte som få!

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 13.759

Resultat: 1-0

38: Patrick Mortensen (AGF)

Rødt kort: Nicolai Poulsen 2 x gult.

Gult kort: Mikkel Duelund (AGF), Gift Links (AGF), Felix Beijmo (AGF), Sigurd Haugen (AGF), Gustav Grubbe (OB), Jeppe Tverskov (OB).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob (45: Mads Emil Madsen), Poulsen, Links (76: Erik Kahl) – Anderson (76: Frederik Brandhof), Duelund (65: Sigurd Haugen) – Mortensen

OB (4-2-3-1): Hansen – Ivancevic, Paulsen (88: Slotsager), Grubbe (67: Thrandarson), Skjelvik – Tverskov, Manneh – Minteh, Frøkjær (45: Skyttä), Tongya (73: Zohore) – Kadrii (45: Sabbi)

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.