(Foto: Kronborgfotos)

AGF – FCN: En tæt og taktisk affære


| Jonas Roulund |

Så var der topkamp på Ceres Park, og hvor er det egentlig fedt at kunne sige. AGF tog imod ligaens førsteplads og kunne med en sejr sætte ild til mesterskabsdrømmene, mens nordsjællænderne kunne lægge afstand til det jagtende koppel.

For 12 måneder siden handlede det om at redde sig i Superligaen, men nu står De Hviie over for en potentiel mesterskabskamp, og denne solbeskinnede søndag skulle et vigtigt skridt tages – kunne man hamle op med ligaens førsteplads og bringe sig i spil til guldet? Eller ville teenagerne fra Farum sætte en dæmper på de aarhusianske topforhåbninger?

Kampens forløb

Med et udsolgt Ceres Park i ryggen og en strålende aftenhimmel kunne vi tage hul på to gange 45 minutters dansk topfodbold. Indledningsvist med Nordsjælland mest på bolden, mens AGF’erne langsomt arbejdede sig ind i tingene. Nagalo første mand med en stor chance, da han pludselig stod fri på et indlæg, men Hansen fik samlet op. Gift Links svarede direkte igen med en hurtig dribletur og en afslutning.

To hold, der ville have point, det var tydeligt, og det satte også sit præg på spillet, idet der ikke blev givet meget væk i nogen af målenderne.

Men så kom AGF’s kontramaskine i gang. Kian Hansen og Mortensen i tæt duel på midten af banen, hvorefter bolden endte hos Duelund, som med Anderson og Beijmo på siderne tordnede frem mod Nordsjællands mål. En fiffig aflevering ud til Anderson blev blokeret, men bolden trillede direkte på stolpen! Så fik stemningen lige et løft.

Og fem minutter senere var Anderson på spil igen. Med sit velkendte drev med bolden nåede han frem til feltkanten og blev fældet, hvilket gav ham muligheden for at sende et frispark mod kassen fra nært hold – men ingen gevinst, og så gik holdene til pause med 0-0 på måltavlen.

2. halvleg

Den lidt låste kamp blev dirket mere op i 2. halvleg, hvor Anderson hurtigt kom frem til en god afslutningsmulighed, og få minutter senere var det så Duelunds tur. Men begge gange blev chancerne afværget. Puha en start på 2. halvleg – det begyndte at lade op til tre point!

I den anden ende sørgede Nuamah for at true i ny og næ, og Gift Links og Mølgaard måtte komme Tingager til hjælp i en halvfarlig løbeduel med den drønhurtige ghaneser efter en times spil.

Med et kvarter igen begyndte der at være lidt stilstand i tingene, men så slog indskiftede Coulibaly pludselig til på en af de få chancer. Et indlæg endte i potten på den 20-årige angriber, som dirigerede bolden ind bag Jesper Hansen. 0-1 med et minutter igen.

Da FCK tidligere på dagen havde slået Brøndby var der behov for point, så Rösler tog konsekvensen og ændre til en 4-4-2-formation i de sidste ti minutter for at få lagt mere tryk på teenagerne.

Og det blev faktisk Haugen, som blev farligst her. Et flot dybdeløb og en god afslutning, men en endnu bedre redning af FCN’s keeper, og stadig 0-1 med fem minutter igen.

Men så fik vi frispark – og så fik vi Bjur på tavlen! Et fremragende spark med venstreskøjten fik nettet til at blafre og stadion til at koge! Kongelunden kogte – 1-1 med fem minutters overtid tilbage. Kunne vi mon få mere med?

Det var lige før – et Haugen-indlæg havnede hos Mortensen, der headede på kassen, men denne gang pillede Andreas Hansen afslutningen.

Og så kørte kampen til ende. 1-1, hvilket nok var et meget fair resultat set over hele kampen.

Hvad vi lærte

Tæt medaljekamp fortsætter. Dagens taktisk prægede affære placerer AGF på en tredjeplads med tre kampe tilbage – fire point op til sølvmedaljen og fem til førstepladsen. Der er lang vej til mesterskabet, men intet er umuligt, så tre finaler venter for både VFF, FCN, FCK og AGF.

Kampfakta: AGF – FCN

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus

Resultat: 1-1

Mål:

77: Lasso Coulibaly

90+1: Peter Bjur

Gult kort: Christensen (FCN)

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Links (90: Kahl), Yakob (83: Bjur), Madsen, Beijmo (83: Haugen) – Anderson, Duelund (65: Poulsen) – Mortensen.

FCN (4-3-3): Hansen – Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Frese (21: Dorgeles (83: Marxen)) – Christensen, Bidstrup, Svensson – Nygren (79: Faghir), Nuamah, Diomande (72: Coulibaly).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.