AGF – FCN optakt: En tidlig topkamp på Ceres Park?


| Steen Erhard |

AGF skal rejse sig oven på en snitter mod Club Brügge, mens FC Nordsjælland kommer med friske ben og selvtillid efter en stærk start på sæsonen. Begge hold med medaljeforhåbninger. En sejr vil lune gevaldigt i de bestræbelser.

Kampfakta AGF vs FCN

Spilletidspunkt: Mandag den 31. juli kl. 19.00

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus.

Dommer: Peter Kjærgaard

Linjedommere: Victor Skytte og Jesper Dahl

VAR – dommer: Jens Maae (AVAR: Jakob Mastrup)

Følg kampen her: Twitter: AGFfodbold samt på TV 3 Sport/Viaplay.

Hashtags: #agffcn #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Efter en ambivalent oplevelse i Brügge, hvor fanscenen leverede en fest, mens spillerne til gengæld ikke havde en eneste afslutning inden for målrammen, venter nu et spændende opgør mod FC Nordsjælland. Et hold, der kom godt fra land med en stensikker 4-1 sejr over Viborg i Superligaen, og et hold, som fortsat holder på nogle af deres største profiler.

AGF skal ind og ryste Europa-eventyret af sig, mens Farum-drengene vil håbe at hæve værdien yderligere på folk som Nuamah og Osman, der højst sandsynligt skal skydes afsted for et større millionbeløb i dette transervindue.

AGF – FCN indbyrdes kampe

55 kampe har de to mandskaber spillet mod hinanden i Superligaen, hvor FCN har overtaget med 25 sejre mod AGF’s 16.

Og der er generelt garanti for mål, når de to mandskaber mødes – kun to ude af 55 opgør er sluttet uden scoringer.

Seneste opgør fandt sted i Aarhus den 14. maj 2023. Den endte uafgjort 1-1 efter en tæt kamp, hvor Peter Bjur udlignede FCN’s føring i 79. minut.

De to hold er på papiret ganske jævnbyrdige. Hvis vi ser på de seneste fem indbyrdes opgør er det blevet til tre uafgjorte, en FCN-sejr og en AGF-sejr, og vi har ikke tabt til FCN siden september 2022.

Status på AGF

Vi vandt bronze efter en gyser i sidste runde af turneringen 2022/2023, hvor vi var bagud 0-3, men vendte kampen på hovedet det sidste kvarter. Jelle Duin blev skiftet ind og scorede to mål i sin sidste og bedste kamp for AGF.

Et stabilt forsvar har været fundamentet for vores succes sidste sæson, og især vikaren for TK, Tobias Mølgaard, er trådt til i centerforsvaret med stor autoritet. Nu er TK tilbage som erstatning for vores rekordsalg af Bisseck til Inter, hvilket har været lidt sketchy til en start, men forhåbentligt kan han lige så stille finde sig til rette i venstresiden.

De gode boldspillere på midtbanen er blevet suppleret med Magnus Knudsen på midtbanen og Tobias Bech, som er startet inde som hængende angriber i kampene mod Vejle og Club Brügge. Nederlaget mod sidstnævnte i torsdags har forhåbentlig ikke tæret alt for meget på kræfterne. På midtbanen har vi flere alternativer til startopstillingen, mens vi fortsat må trække store veksler på Patrick Mortensen, som ellers kunne have brug for et pusterum efter at have spillet hele kampen mod Club Brügge.  Det står nu klart, at vi skal satse 100 procent på Superligaen. Vi har et relativt let program de næste fire runder efter mandagskampen, så uafgjort her vil være et godkendt resultat.

Status på FCN

Klubben er kendt for at overraske ved at sælge ud af profilerne og finde gode erstatninger. I transfervinduet har de foreløbig været meget aktive. De har blandt andet styrket midtbanen med Jeppe Tverskov og hentet Ingvartsen hjem til startopstillingen. Jacob Steen Christensen er solgt til FC Köln, mens Bidstrup og Marcondes er vendt tilbage til Premier League efter lejemål i Nordsjælland. Der er hård kamp om pladserne på flere positioner, blandt andre er Nygren en mulig kandidat til en startplads.

De indledte sæsonen med 4-1 over Viborg i en kamp, hvor de dominerede det meste af kampen og Nuamah scorede tre mål. Netop Nuamah bliver en stor mundfuld for aarhusianerne, der også skal tøjle Osman og Ingvartsen, så vores Bisseck-løse forsvar skal stå sin prøve denne mandag aften.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar med Tingager, Mølgaard og TK skal være påpasselige i defensiven og får brug for støtte fra Gift Links, der er blomstret som wingback. Han er dog ikke helt oppe at ringe defensivt, hvilket vi så mod Brügge, og det bliver problematisk, hvis han giver for meget plads til modstanderne, når de løber kontra.

Madsen, Anderson, Duelund og Knudsen er alle i spil til to pladser på midtbanen. Alle er gode boldspillere, som kan flytte modstanderne med hurtige kombinationer, og det bliver afgørende, at en mand som Mads Emil Madsen får bedre, og flere, boldberøringer, end tilfældet var i torsdags.

FCN:

Den altoverskyggende nøgle til sejr for begge hold bliver kampen mellem Nuamah – Ingvartsen – Osman og Mølgaard – Tingager – TK. Med halvtunge stænger efter turen til Brügge skal AGF’erne forsøge at dæmme op for den skarpe offensiv, og det bliver afsindigt vigtigt, at De Hviie får lagt en klar plan for at lukke ned. Nuamah viste imod Viborg, at han er en farlig herre, som ikke må få for meget plads. Det lader da også op til et salg af ghaneseren, men desværre ser det ud til, at dette først sker senere i transfervinduet. Derudover er Tverskov en god boldspiller, der kan fordele boldene til blandt andet deres hurtige kantspillere, og en nøgle bliver derfor at få lukket ned for ham.

Skader og karantæner

Skader:

AGF: Kevin Yakob.

FC Nordsjælland: Ingen.

Karantæner:

AGF: Ingen

FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Kristensen – Beijmo, Poulsen, Madsen, Links – Duelund, Beck – Mortensen.

FCN (4-3-3): A. Hansen – Villadsen, K. Hansen, Abbew, Frese – Diomandé, Tverskov, Svensson – Nuamah, Ingvartsen, Osman.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.