(Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

AGF-fans skal i fængsel efter trusler mod AaB-tilhænger


| Jonas Roulund |

To unge AGF-fans blev i går kendt skyldige i ulovlig tvang overfor en AaB-tilhænger og skal afsone henholdsvis 90 og 60 dages fængselsstraf.

Normalt afvikles kampene på Ceres Park uden problemer og med rene lyspunkter på tribunen, når AGF-fansene folder sig ud med flotte tifoer og slagsange. Desværre stjal to unge AGF-fans overskrifterne efter en kamp mod AaB tilbage i september 2022, hvor de omringede og tvang en 16-årig AaB-fan til at aflevere sin trøje efter kampen.

Sagen har nu været i Retten i Aarhus, hvor begge AGF-fans er kendt skyldige i ulovlig tvang.

Den ene på 24 år får tre måneders ubetinget fængselsstraf, mens den anden på 22 år får to måneders fængsel, hvoraf 20 af dem er gjort betinget.

– Ud fra de vidneudsagn, der blev givet i retten, stod det klart, at trøjen efter al sandsynlighed blev taget for at håne og ydmyge den 16-årige, og derfor valgte retten at dømme for ulovlig tvang. Nu vil jeg nærlæse dommen, og jeg forventer, at indstille sagen til vurdering af ankespørgsmålet for statsadvokaten, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Du kan læse Aarhus Stiftstidendes retsreportage her, hvis du vil blive klogere på forløbet.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.