Foto: Kronborgfotos

AGF – Club Brugge: Europæisk oprejsning for enden af regnbuen


| Jonas Roulund |

Et svigende 3-0-nederlag i Belgien skulle revancheres torsdag aften, da Club Brugge gæstede Ceres Park til en kamp, der udviklede sig i en ganske opløftende retning for De Hviie.

Med sidste uges klare nederlag i baghovedet begav over 12.000 tilskuere sig her til aften ud i aftenluften og ind på stadion, hvor Club Brügge i noget nær stærkeste opstilling blev modtaget af et lidt anderledes AGF-mandskab.

Her havde folk som Peacock-Farrell, Akoto, Kahl og Serra nemlig fundet vej til startopstillingen, mens Hansen, Mortensen, Mads Emil Madsen og Mølgaard startede kampen på bænken. Nu skulle der sammensættes en god indsats, som skulle bevise, at AGF ikke er med i Europa for sjov. Men kunne det så lade sig gøre mod de stærke belgiere? Lad os se på det…

Kampens forløb

Lysshow, røgshow, holdfoto – og så var vi i gang på et ganske fint tempereret Ceres Park her til aften.

Og SIKKE en start, vi fik os!

En dejlig Polle-tværaflevering mod Beijmo udløste et hjørnespark, som Kahl sendte flot ind i feltet. Her dukkede selvsamme Felix Beijmo op med en lang støvle, og vupti – 1-0 til De Hviie efter bare tre minutters spil! Måske var Miraklet i Aarhus ikke helt usandsynligt alligevel?

Og netop de lange tværpasninger fra midtbanen ud til Beijmo virkede til at være et våben, som Brugge havde store problemer med at dæmme op for under den let silende regnvejrshimmel.

Efter 25 minutter var det således tæt på at blive 2-0, da vores svenske wingback igen modtog en lang aflevering ude ved sidelinjen. Herfra fandt han et par AGF-hoveder i flere omgange, men Mignolet fik afværget i begge omgange.

Felix Beijmo i kamp på Ceres Park.

I den modsatte ende var der ganske godt styr på situationen med TK, Tingager, Akoto-modellen. Her var gæsterne farligst ved dødbolde, men der blev heldigvis taget ganske godt fra af de hårdtarbejdende GF’ere.

Og TK ville også lege med i den anden ende. Et frispark blev slået ind i den unge mands pandebrask efter 36 minutters spil, men bolden susede akkurat over gæsternes mål. Ingen tvivl om, at endnu en scoring ville sætte gang i en hæsblæsende stemning på stadion her til aften…

Stemning var der såmænd ellers allerede nok af, og intensiteten steg yderligere mod slutningen af halvlegen, da Andreas Skov Olsen og Tobias Bech endte i infight. Begge mandskaber i stor diskussion med lettere aggressive puf i brystet til de fleste. Et par ostemadder til førnævnte spillere, og så blev der fløjtet til pause.

2. halvleg

En regnbue dannedes over os, mens 2. halvleg tog sin begyndelse – kunne vi mon finde skatten for enden? Fansene gjorde i hvert fald sit til, at det skulle blive en guldranet torsdag med en evigt rytmisk røst i ryggen på vore hvide helte.

Og gutterne på grønsværen fortsatte da også med at holde liv i håbet om avancement. Med 54 minutter på klokken kom De Hviie tæt på i flere omgange. Først et par indlæg, der var tæt på at give gevinst. Dernæst et hjørnespark, som via Tingagers pande gik snert forbi.

Ellers gik halvlegen faktisk med AGF overraskende meget på bolden, mens Brugge mere og mere lignede et hold, der bare gerne ville forsvare den samlede 3-1-føring hjem i ro og mag.

Af samme årsag blev det også småt med regulære chancer i den sidste del af kampen. Club Brugge viste ganske enkelt deres internationale rutine, mens AGF’erne forgæves forsøgte at finde hullerne i belgiernes forsvarslinjer.

Kampen blev rundet af med endnu et hovedstødsforsøg på oplæg fra Kahl, men igen fes kuglen over mål, og så gik kampen til ende. Og ligeså gjorde denne sæsons Europa-eventyr. Et samlet 3-1 nederlag til Club Brugge, men en vigtig sejr for selvtilliden her til aften. Vi vender stærkt tilbage næst’ år!

Hvad vi lærte

Bjørnebye har gjort det igen. Endnu et transfervindue nærmer sig enden, og vores norske sportschef ser endnu en gang ud til at kunne læne sig tilbage med et tilfreds smil efter de seneste måneders hårde arbejde på kontorgangene. Peacock-Farrell, Serra, Akoto, Knudsen og Bech leverede i hvert fald alle en ganske habil indsats fra start. Om Serra kan vise sig som en fuldgyldig erstatning for Mortensen er stadig usikkert, men indsatsen i dag var i hvert fald godkendt.

Hatten af for fanscenen. På papiret lignede det næsten en kamp, der bare skulle overstås. Nede 0-3 mod et stort belgiske mandskab. Hvordan kunne man gøre det til en festdag? Det kunne Samlet for Aarhus svare på. Fansene skabte nemlig endnu en gang en suveræn ramme om kampen, og man må bare kippe på hatten for den indsats, der bliver gjort på den aarhusianske fanscene.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 12.651

Resultat: 1-0

3: Felix Beijmo (AGF)

Gult kort: Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Tobias Bech (AGF), Michael Akoto (AGF), Romeo Vermant (Club Brugge), Magnus Knudsen (AGF).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Akoto, Tingager, TK – Beijmo (73: Mølgaard), Knudsen (81: Madsen), Poulsen, Kahl – Anderson (56: Bjur), Bech (73: Daghim) – Serra (56: Mortensen).

Club Brügge (3-5-2):
Mignolet – Spileers, Mechele, Cuyper – Skoras (45: Nusa), Vanaken, Onyedeka, Vetlesen (90: Nielsen), Buchanan (83: Sabbe) – Vermant (45: Thiago), Skov Olsen (74: Rits).
 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.