• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF – Brøndby IF optakt: Den dårlige stime mod de gule skal afsluttes

AGF – Brøndby IF optakt: Den dårlige stime mod de gule skal afsluttesEfter en sejr i Parken i AGF’s sidste Superliga-kamp i 2023, skal De Hviie allerede i aktion igen torsdag, når Brøndby IF gæster Ceres Park. Opgøret er det første af to kvartfinaler, og begge mandskaber vil elske at gå på julepause med medvind i pokalsejlene.

Kampfakta: AGF vs. Brøndby IF

Spilletidspunkt: Torsdag den 7. december kl. 18.

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3+

Hashtags: #agfbif #oddsetpokalen #ultratwitteragf #ksdh

Det er et velspillende Brøndby-mandskab, der tager turen til Aarhus. De gule fra Vestegnen er ubesejrede i de seneste ti kampe, og søndag fik man vasket den skuffende uafgjorte kamp mod Lyngby af sig, da man smadrede Hvidovre 4-0 på Brøndby Stadion.

Men AGF er, som bekendt, altså også fint kørende resultatmæssigt. Ubesejret i otte kampe, selvom spillet ikke altid har været kønt. Dette var også billedet, da man søndag aften viste sig som dødboldskonger i sejren i Parken.

Holdjubel efter Tingager-scoring i Parken.
Foto: Kronborgfotos

Indbyrdes kampe

Statistikker fortæller ikke altid hele sandheden, vel? Det skal AGF i hvert fald håbe på. De seneste 12 indbyrdes kampe er endt uden en AGF-sejr. Fire Brøndby-sejre og hele otte uafgjorte er det blevet til.

Den seneste AGF-sejr blev sikret foran 300 tilskuere på Brøndby Stadion i corona-perioden. Casper Højer leverede to assists. Én til Gift Links og én til Patrick Mortensen. Albert Grønbæk lukkede og slukkede på oplæg af Gift Links.

I Superligaen har Brøndby taget på AGF, hvor De Hviie blot har vundet 22 af de to klubbers 94 indbyrdes kampe. 23 kampe er endt uafgjort, mens Brøndby har vundet 49 kampe.

I Pokalturneringen er det blot blevet til fire møder mellem de to klubber, som i disse kampe har delt succesen ligeligt – to sejre til hvert mandskab. Seneste møde ligger helt tilbage i 1996, hvor AGF som bekendt besejrede Brøndby i pokalfinalen.

Vi kan dog med glæde huske tilbage på sommeren 3-3-opgør, der stod i Duins tegn – her blev bronzemedaljerne sikret i et gåsehudsgivende comeback på Ceres Park.

Status på AGF

Superliga-året blev afsluttet på Röslersk manér, da man besejrede FCK, selvom man nærmest ikke var i nærheden af københavnernes mål. Men fodbold handler i sidste ende om at score på sine chancer, og det var nøjagtigt, hvad De Hviie formåede.

På skadesfronten begynder det også langsomt at se bedre ud. Mads Emil Madsen har været tilbage i fuld træning i et par uger, mens Mikael Anderson og Bailey Peacock-Farrell også er tilbage fra deres skader. Anderson kom endda i spil i Parken.

Mads Emil Madsen jubler på Ceres Park.
(Foto: Kronborgfotos)

Magnus Knudsen måtte udgå mod FC Nordsjælland, med hvad der lignede en slem skade. Heldigvis kom nordmanden sig hurtigt, og var klar til at starte inde i Parken, hvor midtbanen fik lov at løbe virkeligt mange meter uden bolden.

Mats Knoester ser også ud til at nærme sig et comeback, selvom han ikke kom i spil mod FCK. Han melder overfor KSDH.dk, at genoptræningen går efter planen, men at han først kommer i spil til startelleveren i det nye år igen. Så er det jo godt, at Tobias Anker også er i truppen – med stopperens voldsomme fysik og højde er han en stærk mand sætte ind, når resultater skal forsvares hjem.

Mats Knoester dirigerer sine medspillere i sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Status på Brøndby IF

Som sagt så er de gulklædte fra Vestegnen rigtigt godt kørende. Ubesejrede i de seneste ti kampe og kommer til Aarhus med en 4-0 sejr i bagagen.

Og ikke bare resultaterne har været gode. Brøndby har virkelig spillet godt, hvilket blandt andet skyldes storform hos nogle af profilerne. Daniel Wass og Nicolai Vallys har begge præsteret voldsomt flot, og sidstnævnte er netop blevet kåret af Superliga-trænerne som efterårets profil i ligaen.

Brøndbys wingbacks har også leveret flot. Marko Divković er blevet omskolet fra angriber til venstre wingback. En position, hvor kroaten kan få lov at bruge sin store motor og voldsomme fart. Det er blevet til to mål og fire assists, hvilket er noget bedre, end hvad AGF’s wingbacks præsterer.

Wingbacken på højre side har også leveret. Hollandske Sean Klaiber, der har landskampe for Surinam på CV’et, kom til klubben i seneste transfervindue, men har allerede sat sig tungt på pladsen som højre wingback. Mod Lyngby formåede han endda at lave to mål, selvom Brøndby kun fik et enkelt point med fra kampen.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Forhåbentlig er Mads Emil Madsen snart klar til at starte inde. Midtbanespilleren er endnu ikke startet på banen efter sin skadesperiode. Der er akut brug for en mand, der kan kontrollere kampen, da AGF i lange perioder tit må stille sig langt ned, da man ikke evner at kontrollere spillet med bolden.

Brøndby IF:

Udover de mange dygtige spillere der blev nævnt i ovenstående afsnit, så har Brøndby altid en trussel i bagrummet, når Mathias Kvistgaarden er på banen. Angriberen arbejder altid stenhårdt, og Bailey Peacock-Farrell fandt tidligere på sæsonen ud af, at Brøndbys nummer 36 altså kommer flyvende i presspillet. Det er blevet til fem mål og syv assists i denne sæson for Mathias Kvistgaarden.

Bailey Peacock-Farrell udvises mod Brøndby IF. 17. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Skader

AGF: Kevin Yakob, Benjamin Hvidt, Mikkel Duelund.

Brøndby IF: Clement Bischoff.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – Mølgaard, Tingager, Beijmo – Links, Knudsen, Poulsen, Anderson, Kahl – Bech, Mortensen.

Brøndby IF (3-4-3): Pentz – Tshiembe, Alves, Rasmussen – Klaiber, Wass, Greve, Divkovic – Omoijuanfo, Kvistgaarden, Vallys.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.