• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF anklaget for forsøg på at rekruttere 5-6-årige spillere: – Vi bryder ikke reglerne

Foto: agf.dk

AGF anklaget for forsøg på at rekruttere 5-6-årige spillere: – Vi bryder ikke reglerne


| Jonas Roulund |

De tre breddeklubber HEI, BK Rødovre og FC Skanderborg kommer i en artikel i Politiken i dag med eksempler på forsøg på rekruttering af spillere i 5-6 års alderen, hvilket strider mod DBU’s regler. Superligaklubberne afviser anklagerne.

Både FCK og AGF er i dag i skudlinjen, da Politiken har sat fokus på scouting i Superligaen.

Her anklages de to klubber blandt andet for at prøve at rekruttere spillere helt ned til 5-6 års alderen, hvilket strider mod DBU’s regler. Breddeklubberne i artiklen anklager således ungdomsafdelingerne i AGF og FCK for at have taget kontakt til børnenes forældre.

– Det er stukket af nu, og alle ved det. Alle i og omkring børnefodbolden ved, at reglerne overtrædes jævnligt, hvis ikke systematisk, siger Jesper Jacobsen, teamleder i DBU Børnefodbold og tidligere sportslig leder i KB’s ungdomsafdeling, til Politiken.

AGF oplyser overfor KSDH.dk, at man ikke bryder reglerne, og at man scouter fra U10 og opefter.

– Vi bryder ikke reglerne, og vi scouter selvfølgelig ikke børn i den alder, siger kommunikationschef i AGF, Christian Thye-Petersen til KSDH.dk.

Mikkel Kristen med Jesper Ørskov og Stig Inge Bjørnebye.
Mikkel Kristensen sammen med talentchef Jesper Ørskov og sportschef Stig Inge Bjørbebye. (Foto: AGF.dk)

Tidligere har talentchef i AGF, Jesper Ørskov, oplyst følgende om rekrutteringsarbejdet:

– Stig og jeg har arbejdet rigtigt meget på at opbygge en Superliga-scout-afdeling, der kigger fra U17 og op, og så ser vi markant flere kampe end tidligere – helt fra U10 og op.

Du kan læse om AGF’s scoutingstrategi her, hvor Jesper Ørskov gør os klogere på talentarbejdet på Fredensvang: Talentchefen i AGF: Om to år kan man ikke slå os på faciliteter i Skandinavien

Også FCK har afvist anklagerne fra breddeklubberne.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.