AGF tog en vigtig sejr over AC Horsens fredag aften.

AGF – AC Horsens: En fed fredagsfest i skoven


| Jonas Roulund |

Der var fodboldtrøjefredag og lav sol over Aarhus. Der var udsolgt stemningsafsnit, og over 10.000 fans på lægterne. Og så var der to østjyske hold på banen, som hidtil havde haft store problemer med målhøsten. Men det blev der heldigvis ændret på i Superligaens 20. spillerunde.

AGF stod i årets tredje kamp over for salamidrengene fra AC Horsens, og endnu en gang skulle top seks-drømmen stå sin prøve i 90 minutters nervøs bold på Ceres Park.

Horsens med et skævende blik ned mod AaB på nedrykningspladsen. AGF med håbefulde øjne rettet mod den afgørende sjetteplads, som betyder så meget for så mange.

Fodboldtrøjefredagens indsamling til Børnecancerfonden blev før kampstart markeret, da en familie med et kræftramt barn fik lov at bære kampbolden ind – og så kunne kuglen ellers rulle til det, der skulle vise sig at blive en dejlig forlænget fredagsbar for de aarhusianske tilskuere.

Kampens forløb

Startfløjtet lød, og kampbilledet viste hurtigt et AGF-mandskab mest på bolden, mens Horsens primært benyttede aftenen til at smide lange bolde op i panden på Tingager, så snart de fik erobret kuglen.

T. K. gik i græsset efter 18 minutter med en skade, og måtte halte af banen – ind kom Mølgaard, som med det samme viste sine offensive kvaliteter med flere indlæg.

Og netop efter et sådant ramte en Horsens-spiller kuglen med hånden – VAR-check og… JUBEL! Topscorer Mortensen ved pletten – og her svigter han… aldrig. Den iskolde angriber sendte en overlegen triller i kassen og 1-0 til hjemmeholdet efter 27 minutters spil! Dermed blev han den mest sikre straffesparksskytte i Superligaens historie med 13 scoringer på 13 forsøg!

Patrick Mortensen jubler efter at have scoret på straffespark for AGF.
Foto: Matti Kronborg

Og så vågnede alle op! Fra lidt gå-fodbold frem og tilbage, var der pludselig fart i fusserne, og indlæggene, overlappene og lige-ved-og-næsten-mulighederne kom på en snor for AGF.

Anderson med et lækkert kroget skud, Mortensen akkurat forbi, Mølgaard med hovedet… Positive takter fra De Hviie,

Dermed blev det 1-0 ved pause – og modsat Silkeborg-kampen var det ganske fortjent denne første fredag i marts.

2. halvleg

Horsens kom bedre med i anden halvleg, og Jesper Hansen måtte ud i en god redning efter 55 minutter, da Den Gule Fare sendte et hårdt skud mod mål.

Men det blev alligevel hjemmeholdet, der kunne juble igen efter 59 minutters spil. Et hjørnespark fra Duelund blev afvist – Anderson samlede op og smed en høj bold ind til Mortensen, der headede videre til Bisseck, og så kunne Ceres Park sejle i øl og fællessang, da tyskeren headede kuglen i kassen – 2-0 til De Hviie og kurs mod top seks igen!

Herfra var det sådan set cruise-control resten af kampen. Horsens kunne ikke bryde de stærke defensive linjer, og i den anden ende fik indskiftede Haugen lov at forsøge sig et par gange eller tre. Dog uden gevinst.

Og så fik vi slutfløjtet – de hvidblusede i glædesbrøl, AGF på en aktuel fjerdeplads, og Jesper Hansen mangler nu kun én kamp for at tage Superligaens clean sheet-rekord.

God tur i byen, Aarhus!

Hvad vi lærte

Duelund ligner den offensive nøgle for AGF! – Dejligt at se Duen fra start, og det blev til en række gode aktioner. Men der er stadig masser at tage fat på for Rösler og co. i forhold til angrebsspillet, når vi møder hårdere modstand.

Målmager-Mortensen brænder ALDRIG (på straffe)! Som sådan ikke ny læring, men dog altid dejligt, at statistikken fortsætter for Mister 100 %! 13 på 13 er en imponerende statistik.

Flere fredagskampe, tak! Endnu en ikke overraskende læring, men vi må jo give skud ud til Samlet for Aarhus og fanafsnittet – sikke en fest de leverede, og stemningen spredte sig til resten af de mange gyngende tribuner som en steppebrand.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 10.355

Resultat: 2-0

27: Patrick Mortensen (AGF)

60: Yann Bisseck (AGF)

Gult kort: Alexander Ludwig (ACH), Lubambo Musonda (ACH), Magnus Jensen (ACH), Felix Beijmo (AGF).

Opstillinger:

AGF (3-5-1-1): Hansen – T.K. (18: Tobias Mølgaard), Bisseck, Tingager – Beijmo, Anderson (90: Bjur), Poulsen, Yakob, Links (73: Erik Kahl) – Duelund (73: Sigurd Haugen) – Mortensen.

AC Horsens (3-5-2): Brolin – Jensen, Killerich, Ludwig (75: Gomez) – Santos, Opondo, Drachmann (87: Gemmer), Kruse (63: Just), Musonda – Sigurðarson (64: Buus), Jacobsen (75: Makienok).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.