AGF-spillerne fejrer sejren over AC Horsens (Foto: Matti Kronborg)

Tre kampe – Syv point, Next stop Randers!


| Simon Fenger |

Status efter de tre første kampe er, at der er sat syv velfortjente point på kontoen, og at vi fortsat har alle kortene på hånden i kampen om top seks. Men hvor kører det for os, og hvor skal vi have strammet op?

Musikeren Rasmus Nøhr blev for nogle år siden spurgt til sin hobby som pokerspiller. Spørgsmålet lød ganske simpelt, om han var en dygtig en af slagsen. Rasmus Nøhr svarede:

– Det er ikke så vigtigt, om man er dygtig til poker eller ej, det handler mere om, at man er bedre, end dem man spiller imod.

AGF har kun i meget få glimt i forårsæsonens tre første kampe vist prangende fodbold, men vi har været det klart bedste hold imod både AaB og Horsens. Mod Silkeborg var vi ikke spillemæssigt det bedste hold, men det også helt ok at få point på andre dyder, sådan som vi gjorde det i den kamp.

Her kører det for AGF

Hvis vi skal kigge på de positive ting først, så må man sige at vores defensiv generelt står meget stærkt. Vi har kun lukket et mål ind i de tre spillede kampe. Treback-kæden med Tingager, Bisseck og TK spiller med selvtillid, overskud og sikkerhed. I kampen imod Horsens blev TK skiftet ud med Mølgaard, og man forstod meget hurtigt, hvorfor holdet har brugt tid i træningslejrene på at træne netop den formation. Mølgaards speed frem ad banen supplerer Bissecks således, at vi offensivt får en tangent mere i pianoet.

Udover at være meget stærke defensivt, så står vores centrale backs også for to ud af de fire mål, vi har scoret i de tre kampe!

Der er nok ingen tvivl om, at Bisseck snarligt er på vej til en større adresse, så det gælder om at nyde hans spil, så længe vi har ham i klubben.

På de to wingbacks er Felix Beijmo og Links kommet godt fra start. Det har været imponerende at se, hvordan Beijmo er gået direkte ind på holdet, og spørgsmålet er, om ikke Links’ præstationer gør, at han aktuelt er førstevalget i venstre side, selv når Kahl er helt klar igen.

Som en vigtig del af den stærke defensiv skal også nævnes Nicolai Poulsen på den defensive midtbane. Poulsen får sjældent meget kredit for hans arbejde, men sagen er den, at han leverer kamp efter kamp med et meget højt bundniveau. Dertil er han på imponerende vis lykkedes med helt at fralægge sig en meget stor del af de unødvendige gule kort, han fik skrabet sammen tidligere. Kunsten består naturligvis i kun at få de nødvendige gule kort, og i den forstand ligner Poulsen efterhånden en sand kunstner – nok ikke hver dag, han oplever at blive kaldt det!

Her halter det

Offensivt har vi derimod ikke set lige så afklarede ud. Den primære årsag til at dette opleves skuffende er, at vi alle ved, at vi har rigtig dygtige spillere. Vi har i glimt set spillere som Mads Emil Madsen, Mikael Anderson og Kevin Yakob lave geniale ting på banen, så vi ved, at de kan. Det må være på to do-listen på træningsbanen at arbejde med at få nogle ”automatismer” ind i spillet, der kan binde tingene sammen.

Helt fremme på banen er Patrick Mortensen naturligvis urørlig. Han kan forsvinde helt ud af kampe, men han kan også pludseligt hoppe noget, der fra c5 øvre ligner 1,5 meter op i luften på et hjørnespark og afgøre en kamp.

På pladsen ved Mortensens side står kampen imellem Haugen og Duelund. Sigurd Haugen ser desværre stadig ud til at kæmpe med at finde sine ben i Superligaen. Haugens fremtræden på banen vækker minder om vores tidligere angriber, Kasper Junker. Stor speed og god attitude, men udfordringer med slutproduktet. Junker fandt som bekendt i den grad sit rette spil senere i Bodø/Glimt, hvor han i en fantomsæson lavede vanvittige 28 kasser i 26 kampe. Lad os håbe, at Haugen pludseligt får hul på bylden, mens han er her i klubben!

Imod Horsens var Duelund foretrukket frem for Haugen. Duelund fik et indhop imod Silkeborg, og hans optræden blev efterfølgende rost af flere fans på de sociale medier. Sandheden var nok, nøgternt set, at Duelund leverede en lidt blandet indsats. Han lavede nogle super aktioner, hvor han tog nogle initiativer og fik sat nogle folk af, men han lavede også et par kritiske fejlafleveringer og boldtab.

Duelund fik som bekendt genvalg til Horsens-kampen, og det bliver særdeles spændende at se i de næste kampe, om han kan bide sig fast og være med til at puste mere liv i vores offensiv.

Mandagstrænernes dom

Nu venter Randers ude og OB hjemme i de næste kampe. De rigtige fodboldeksperter, altså dem på c5-øvre – havde naturligvis an klar analyse af, hvor klubben står lige nu i forhold til muligheden for top seks.

– Det har altid været nok til at komme i top seks at have 32 point. Når vi har slået Horsens, så mangler vi altså bare at slå OB hjemme i den sidste kamp.

En af de herlige ting ved at efterlade konen derhjemme og tage på stadion er, at man normalt ikke behøver at beskæftige sig meget med, hvad der bliver sagt imellem linjerne! – Men lige her blev der alligevel sagt imellem linjerne, at vi sgu nok taber i Randers…

Lad os nu for pokker bare slå hestene på deres hjemmebane – så er vi for alvor kommet godt i gang – KSDH!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.