Transfersnak: Hvor skal der forstærkes?


| Mikkel Gyngstrup | ,

Blog: Det har været en stille uge, hvad angår rygter. Victor Torp røg til Coventry, mens Kenneth Dokken for nylig har byttet assistenttrænerrollen ud med cheftrænerrollen i Odds BK. Hvad skal nås, inden transfervinduet lukker i?

Det er ikke blevet til Torp, men vi har fået en spændende signing i hr. Bach fra FC Fredericia, som viste sig frem i årets første kamp forleden. Hvad skal Stig Inge Bjørnebye ellers ud at kigge på, inden vinduet klapper i natten til første februar?

Der er intet nyt – hverken be- eller afkræftende i forhold til rygterne om Erik Ahlstrand fra Halmstads BK, Eric Kahl til AIK eller det forholdsvist nye rygte om Luka Gojkovic fra Javor, der spiller i den serbiske Super Liga. Men hvad kan vi bruge? Hvem skal ind og ud?

Du kan læse om de forskellige rygter her.

Eric Kahl, AGF's unge svenske venstre wingback.
Foto: Matti Kronborg

Lidt nyt om Luka Gojkovic

Den 10. Januar kunne Przemek Siemieniako melde, at AGF skulle være med i kapløbet om Luka Gojkovic’s underskrift. Der er ingen nyheder, hvad angår hvem der er nået længst, men at salget kan afhænge af andre salg fra klubben Javor.

Sælger Javor den anden offensive spiller, Ibrahim Tanko, før AGF eller en anden klub byder på Gojkovic, kan muligheden med stor sandsynlighed smutte. Bliver Ibrahim Tanko solgt før, vil Gojkovic blive i Javor med 80 % sandsynlighed, ifølge Przemek.

Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Luka Gojkovic er en hurtig og teknisk dygtig spiller, der kan spille forskellige roller på den offensive tredjedel. Blandt andet på 10’er positionen, kanten og en slags skygge angriber, der ligger bag en spiller som for eksempel Mortensen.

Hvor der skal forstærkes

Truppen virker til at være i god balance. Det virker som om, Uwe har skabt en god kultur og stemning i- og omkring klubben. Dog er der et par positioner, der godt kunne bruge en forstærkning, hvis AGF skal indfri klubbens potentiale og ambitioner.

Der har været meget snak om den venstre centerback position, efter Bisseck rejste til Milano, og ‘TK’ rejste til Udinese. SIB var også hurtig til at finde en erstatning i Mads Bech Sørensen, der dog ændrede planer kort før tid. Erstatningen kom derfor i Mats Knoester, der blev hentet fra Ferencvaos. Det har dog ikke været det drømmeophold, mange fans nok havde håbet på.

Han har ikke haft mange kampe grundet skader, som eftersigende også skulle holde ham ude i hvert fald de første kampe i forårskampene. Som en intern erstatning har Uwe rykket Felix Beijmo ned på hans plads, hvilket egentlig fungerer meget godt – dog ikke optimalt. Beijmo har selv sagt, at han er bedst på højre back, selvom han spiller der, hvor Uwe nu siger, han skal.

Man har set på det efterår, trods det fine udgangspunkt, at der har manglet mål. Man mangler wingbacks, der kan levere præcise indlæg og gerne mange af dem. Dem får man ikke, når Beijmo er rykket ned på en mere defensiv rolle, og en ung Jacob Andersen kun lige er på vej frem i fodboldverdenen. Når AGF spiller med en tung 9’er som Patrick Mortensen, er det vigtigt, at spillerne omkring ham kan servicere ham.

Derfor vil det give mening at hente en venstre centerback, om det så er en kortsigtet lejeaftale må være op til den sportslige ledelse. Bliver Mats Knoester klar, så er det selvfølgelig ikke en nødvendighed.

Det samme kan siges om 10’er positionen, hvis Mikkel Duelund ikke når at blive klar efter sin operation.

Mikkel Duelund bringer AGF i front.
(Foto: Kronborgfotos)

Transfervinduet lukker den første februar til midnat. Så Stig Inge Bjørnebye har stadig en god sum dage at hente forstærkninger i.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.