Foto: Kronborgfotos

Transferanalyse: Der er grund til at være glad


| Mikkel Gyngstrup | ,

Et månedlangt transfervindue er netop overstået, og nu står den snart på Superliga igen. AGF har haft et forholdsvist roligt transfervindue; Én ud og to ind. Hvor stiller det AGF frem mod de vigtige forårskampe?

I løbet af hele efterårssæsonen har mange AGF-fans råbt efter forstærkninger, hovedsageligt på venstre wingbacken, samt delvist også venstre centerback. Det har Stig Inge Bjørnebye hørt og forstærkede – eller forbedrede – dybden på netop de to positioner.

Der har været mange spillere oppe at vende på rygtebasis, såsom Jonas Knudsen, Charly Nouck Horneman, Eric Ahlstrand og såmænd også Filip Bundgaard. Desværre, vil nogen sige, endte ingen af dem i AGF. Det vides ikke hvor tæt på, AGF har været på nogle af spillerne, udover at der faldt bud på Bundgaard og Horneman.

Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Læs også: AGF’s vintertransfers 2024

Indkøb med potentiale

Stig Inge Bjørnebye kunne til et eksklusivt arrangement med hele den sportslige ledelse, samt 300 af de mest inkarnerede AGF-fans, fortælle, at han arbejdede på en transfer. En sjov en af slagsen for os fans – men kom den nogensinde?

Det her været lidt oppe at vende på diverse medier, blandt andet X, at det har været et undervældene transfervindue. Mange mener, at Stig Inge Bjørnebye stadig har en masser at bevise, især hvad angår indkøb. Salgsmæssigt kan man vist ikke sætte en finger på sportschefens ageren – særligt med tanke på sommerens rekordhandler.

Uwe Rösler giver Yann Bisseck dessiner.
Foto: Matti Kronborg

Stig har i det netop overståede transfervindue hentet to spillere til fremtiden. Tobias Bach og Jonas Jensen-Abbew. Begge spillere er måske ikke direkte “plug and play” spillere, men forløser de deres potentiale, så står vi både med en fantastisk venstre wingback, og en venstre centerback. De kan både tilføje sportslig gevinst, men helt sikkert også en økonomisk.

Jonas Jensen-Abbew er ikke bare en tilfældig forsvarsspiller fra FC Nordsjælland, men en spiller de faktisk har troet på, og stadig tror på, vil kunne udvikle sig godt og blive en fantastisk stopper. Han har desuden også erfaring med en tre-back kæde, om end begrænset – så han ved godt hvordan det fungerer i praksis.

Foto: kronborgfotos

Tobias Bach er hurtig, har en god teknik og samtidig kan han træde til i både wingback-rollen, men også å en plads længere oppe på banen. Med sine 193 centimeter er hans fysik også god for AGF, der er en af de bedste dødbolds-hold i Superligaen. Han kan spille både i højre og venstre side af banen, som set i de forrige træningskampe.

Stærkt signal at sende young gun til Italien

Det blev også til en afsked med et AGF-talent, i Gustav Schjøtt. Han rejste søndag middag til Bologna for at fortsætte sin karriere under varmere himmelstrøg.

Man kan altid sige, at det er federe at talenterne bliver solgt fra førsteholdet, og derved kan indbringe flere penge, men det er lige efter AGF’s nye ungdomsstrategi, at sende spillerne tidligere afsted. De skal naturligvis beholde de største talenter, så vidt muligt, men vil heller ikke sige nej hvis en større klub står og banker på.

Transferbeløbet skulle ifølge KSDH.dk’s oplysninger ligge omkring 200.000 euro, men man kan tro, at størstedelen af økonomien ligger i en potentiel videresalgsklausul og diverse bonusser.

Noget som man også så med Adam Daghim, selvom Red Bull Salzburg gav en god sjat millioner for ham, så var det også en handel der gavnede alle parter, hvis man fornemmer at udviklingen er gået i stå. Det er noget, som talentchef Jesper Ørskov udtalte, at man vil se mere af, så længe det giver mening.

Gustav Schjøtt i kamp for AGF.
Foto: Kronborgfotos

Walking in Memphis

Det blev til to afgange fra Aarhus. Gustav Schjøtt og Zach Duncan. Zach Duncan blev hentet til AGF fra Perth Glory tilbage i 2019. Det blev aldrig til nogen store succes for den unge australier, men der var mange tegn på en god fremtid. Han var inde omkring førsteholdet mange gange, men skader stod i vejen for kontinuerlig spilletid. Den værste kom i en kamp mod Randers FC, der også endte med at være hans sidste ligakamp for AGF.

Memphis 901 bliver ny destination for den vellidte australier. Her er tale om et godt sted for udvikling, da man ikke kan rykke ned. Derfor kan han spille uden pres og tage det i hans eget tempo og forhåbentlig få sat gang i karrieren igen.

Zach Duncan i interview.
Foto: AGF TV

Tydelig transferstrategi

Til det eksklusive fanarrangement kom Stig Inge Bjørnebye ind på den generelle strategi for transfers i AGF. Hvilke slags profiler man søger, og hvad de skal kunne både på banen og i omklædningsrummet. Det er blevet tydeligere og tydeligere, for hvert eneste transfervindue som Stig har stået i spidsen for i snart tre år.

Der er især fokus på unge spillere, der selvfølgelig har talent, men også den rette indstilling. For selvom det lyder lidt som en kliché at sige, at AGF er en svær klub at spille i, så skal man kunne holde til det. Der falder lynhurtigt et stort pres på spillerne for at præstere og score mål eller lave Backman-agtige tacklinger. Her handler det om at spille med passion, stolthed for både AGF og Aarhus og en råstyrke, der er unik.

Det kan man sige bestemt er passende, når man ser på Tobias Bach, der har stået på Ceres Park, da han var en knejt, og allerede viser at han er villig til at løbe de ekstra meter.

Jonas Jensen-Abbew vil stensikkert også gå ind i truppen og vise, at han fortjener at være der og sætte sig igennem fra dag et og helt sikkert har den rigtige personlighed til at trives på banen og i omklædningsrummet.

Det samme så man i sommer, da Stig hentede Michael Akoto, Janni Serra og Tobias Bech. Der er en tydelig rød tråd – eller hvid tråd, hvis man kan sige det, igennem alle handler.

Tobias Bech i jubel
Foto: Kronborgfotos

AGF spiller søndag den fjerde februar træningskamp mod Viborg FF, hvor Jonas Jensen-Abbew forventes at deltage. Det sker klokken 12 og kan følges på AGF’s Youtub- kanal. Her får vi forhåbentligt de første tegn på, at AGF kommer styrket ud af transfervinduet januar 2024.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.