Foto: Kromborgfotos

Ønskeliste: Hvor skal AGF forstærkes?Afslutningen på Superligasæsonen varsler en ny intens tid: Transfervinduet. Det kan være et højdepunkt for mange – ja faktisk kan det føles som en lille juleaften, da det er her, man kan sætte rammerne for truppens styrke til den kommende sæson. Men hvor skal AGF styrkes?

Der er en hel del positioner, hvor AGF er tyndt besat. Det må være hovedmålet at sørge for, at man kan stille med et slagkraftigt hold, selvom man får en skade. Altså lidt modsat af hvad man har set i år.

Den første position, der kigges på, må være målmandsposten, da Bailey Peacock-Farrell som bekendt rejser tilbage til det engelske, og Jesper Hansen – med alderen taget i betragtning – ikke er tænkt til at være førstemålmand, selvom han er en fantastisk backup-keeper.

Men også andre positioner skal vurderes, og derfor har jeg her udarbejdet en ønskeliste til trupforstærkninger i sommeren 2024.

Sportschef, Stig Inge Bjørnebye, kigger sig omkring.
Foto: Kronborgfotos

Velkommen til Dalsgaard

Den første transfer er blevet hentet, da man henter Henrik Dalsgaard fra FCM, som jo netop er blevet danske mestre. Med udsigt til nogle lange år på det midlertidige stadion, hvor økonomien måske er sat under pres, så kan Dalsgaard-handlen være vigtig, da han kan spille alle forsvarspositioner, men heller ikke har kostet noget at hente.

Med en et-årig aftale, er det helt klart en gardering, så man forhåbentlig altid har en kvalitetspiller at sætte ind, hvis forsvaret skulle være drillet af skader, selvom han nok også får en god håndfuld startpladser. Samtidig kan han lære fra sig og hjælpe med at køre folk som Callø og Kannegaard ind på holdet.

Henrik Dalsgaard giver hånd til Stig Inge Bjørnebye.
Foto: AGF.dk

Hvor skal der hentes til?

Målmandsposten

Så kommer det mere spændende spørgsmål, nemlig hvilke positioner skal der hentes forstærkning til.

Jesper Hansen takker fansene efter kamp.
Foto: Kronborgfotos

Den mest åbenlyse er, som sagt, målmandsposten da man skal have en yngre målmand, som kan udvikle sig i AGF og dermed få en vis kontinuitet. Her har flere medier været ude med nyheden om, at man har rettet øjnene mod Vejle, hvor Nathan Trott har haft en meget god sæson. Det er AGF dog ikke ene om, da BIF og FCK også har meldt sin interesse.

Det vil aldersmæssigt være en god handel, da han kan få mange gode år for AGF, så der er lidt mere kontinuitet, end der har været på den post i de seneste par år.

Desværre står AGF nok ikke øverst på favoritlisten, og prisen skal ej heller skrues for meget i vejret, før Stig Inge vil vende blikket mod andre kandidater.

Forsvaret

I forsvaret er AGF egentlig godt besat, udover at man mangler en venstrebenet centerback.

Det kan være, at Stig vælger at købe Knoester permanent, men hvis ikke han gør det, så skal man nok ud at hente en ny, så man ikke ender med en for smal bredde og dermed få en sæson som denne.

Jonas Jensen-Abbew har også spillet en del i højre side, så det kan være, det er planen fremover. Med Luka Calløs fremskridt, ser man nok også meget mere til ham, så umiddelbart er det ikke her, de største penge skal bruges i sommeren 2024.

En spiller som Christian Sørensen, som desuden er i overskud hos FCK, ville sagtens kunne gøre en meget fin figur for AGF. En stærk indlægsfod, som AGF specielt har brug for. Selvom han er lidt oppe i alderen, kan han stadig have nogle gode år i sig endnu.

Luka Callø driver bolden frem.
Foto: Kronborgfotos

Midtbanen

AGF er som sådan ret godt dækket ind centralt, da man regner med at få Kevin Yakob tilbage, når den nye sæson begynder. Dog er der en del spørgsmålstegn, da man ikke ved, om Magnus Knudsen bliver. Hvis man spiller fodbold, som det man sluttede af med mod FCK og BIF, så skal man have to boldspillende midtbanespillere, som for eksempel Magnus Knudsen eller Kevin Yakob.

Nicolai Poulsen er selvfølgelig stadig selvskrevet, men man skal også begynde at se lidt fremad, da han ikke spiller for evigt. En seriøst konkurrent til hans plads vil derfor være et stærkt signal at sende af klubben.

En boldspillende midtbanespiller og en eventuel gardering/erstatning til Anderson eller Mikkel Duelund må dog være topprioriteten, hvad midtbanen angår. Der kunne et navn som Charly Nouck Horneman i OB være et godt bud. Prisen er nok heller ikke så høj, som den var i vinter, da de jo som mange ved er røget en tur i divisionen.

Mikael Anderson dribler med anførerbindet på armen.
Foto: Kronborgfotos

Angrebet

Der mangler en del X-faktor i angrebet. Meget af offensiven går i gennem Patrick Mortensen, som betyder at når han ikke rammer niveauet, så gør de resterende heller ikke. Der er en del forskellige positioner, hvor det kunne pynte med noget fart og teknisk elegance.

Patrick Mortensen på vej på banen på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Måske en modig påstand, men Mortensen er ikke den angriber, som han var for to år siden, selvom han stadig laver en meget god håndfuld mål hver sæson. Der render en angriber rundt nede i Vejle, som har vist, at han kan score mål – German Onugkha – og han kender i forvejen Superligaen. Hvis man kan hente ham, ville han passe perfekt ind i AGF, da han både har fart, styrke og en god målnæse.

Det er naturligvis betinget af, hvad man beslutter sig i forhold til Janni Serra og Sigurd Haugen, men begge ligner ikke nogen, som står klar til at brænde ligaen af.

Foto af Stig Inge Bjørnebye
Stig Inge Bjørnebye, AGF’s sportschef (Foto: Matti Kronborg)

Med det sagt, så kan AGF gå ind i et rigtigt spænende transfervindue, da det kan være med til at definere, hvor AGF er i tabellen de næste par sæsoner. Så man kan kun krydse fingre for, at Stig har sit dankort klar, hvis muligheden byder sig.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.