Skip to main content


Uwe Rösler (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Er Rösler i virkeligheden Zorniger i forklædning?


| Simon Fenger |

Zornigers varemærke – det super aggressive presspil – var tilbage på Brøndby Stadion, blot var det AGF, der leverede det. At vi så ikke rigtigt kunne finde ud af at bruge de mange bolderobringer til noget som helst var til gengæld ret deprimerende at se på!

Sikke en vild 2. halvleg! AGF moste Brøndby helt ned i eget mål – eller… næsten ned i eget mål, da de søndag besøgte Brøndby Stadion… De top-aggressivt pressende Aarhusianere sad lige i haserne på de gulblusede, som ikke anede deres levende råd og derfor mistede bolden gang på gang. Men det blev ikke udnyttet. Og det gav jo en lidt trist fornemmelse at gå hjem på.

Lidt historie…

Som mangeårig AGF-fan er Brøndby IF helt klart den klub, jeg mest håber, at vi vinder over, når vi møder dem. Sådan er vi mange, der har det her i byen.

Rivaliseringen med Brøndby startede tilbage i slut 80’erne. Den foreløbige kulmination kom nok i 1996, hvor Brøndby som bekendt løb med mesterskabet blandt andet på grund af et 3-3 resultat på Aarhus Stadion, hvor Brøndby-målmand Mogens Krogh scorede til 3-3 resultatet i slutminutterne. Den scoring gør stadig ondt i Aarhus næsten 30 år senere!

Et lille plaster på såret var det, at AGF snuppede pokaltitlen et par uger senere ved at slå Brøndby i pokalfinalen.

Som AGF-fan er det derfor nærliggende at håbe, at alverdens ulykker ramler ned over de gule fra Vestegnen. Men som så meget andet her i livet så er dette ikke helt så simpelt.

I AGF-podcasten ”Lyden AGF” var værten Ahmed Omar inde på det. Temaet, der blev drøftet, var hvilke klubber, vi skulle håbe på, der kom med os ind i top seks. Ahmed argumenterede for, at han håbede på, at Brøndby kom med, netop fordi han elskede den spænding og nerve, der kendetegner opgørene imod Brøndby, og at han – som jeg – ikke vidste meget, der er bedre end at slå de gule. Så altså – for at vi kan slå dem, bliver de nødt til at være derude.

Spørgsmålet er, om Ahmed nu har ændret mening, fordi lige så vel som de er dem, vi helst vil slå, så er de også dem vi nødigst vil tabe til.

Det gode

Kampen i går var dog – som nævnt – ret speciel idet vi virkeligt fik vist, hvad det høje pres kan. I går blev det udført med en intensitet og en effektivitet, der lover rigtigt godt for fremtiden. En del af de spillere, vi har, er super castede til den opgave – Tobias Mølgård er ren Tom Cruise i Topgun (1’eren) i forhold til den spillestil. Det samme kan siges om Nicolai Poulsen, Bisseck, Tingager og Felix Beijmo.

Tobias Mølgaard gør klar til et indkast (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Spillestilen kræver så også, at man kan gøre noget fornuftigt med kuglen, når den er vundet, og at man har nogle kreative midtbanespillere, der kan ligge en sukkerball. Her ser særligt Duelund og Kevin Yacob ud som de bedst castede, med Mikael Anderson og Mads Emil lige bagefter. Men generelt så skal denne gruppe levere bedre.

Det udfordrende

Taktikken kræver også, at der er folk inde i feltet, der kan smide den i kassen. Det kan Patrick Mortensen normalt, men det kunne han så bare ikke i søndags. Manden, der er lige så sikker på straffespark som letbanen er usikker i frostvejr, misbrugte på det skammeligste, desværre. Det er skidt, når han ikke lykkedes, fordi han sådan set er vores eneste effektive angriber.

Gårsdagens AGF-overskrift på facebook lød: “Haugen har scoret to mål i en Future Cup-kamp imod OB” (tidligere Reserveholdsligaen), hvilket jeg kan bruge til cirka ligeså meget som de penge, jeg ikke har til resten af måneden. Vi har kontrakt med Haugen helt til Juni 2027, og han har kostet en pæn slat penge, så det kunne være rart med et par kasser på Superligaholdet.

Apropos folk på lange kontrakter, der har kostet os en formue, så kunne det dælme også være rart, hvis flere Kahl-indlæg ramte nogle fra AGF. Bliv bedre hurtigt, tak!

Det usikre

Er Bjur rigtigt castet? Han skal naturligvis have mulighed for at vise, hvad han kan, så det må vi se. Han har brændt et par store chancer i de sidste kampe, desværre, men vi giver ham lidt mere tid.

Hvad sker der, når Bisseck ryger? Har vi young guns, der kan tage over? Vi har et par stykker, der ser spændende ud, men hvad kan de reelt? Og skal vi allerede til sommer se 16-årige Mikkel Kristensen i en seniorstartopstilling efter sommerferien? Næppe.

Er der mon nogen sludato på Jesper Hansen lige foreløbigt? – Hansen er 38, Gianluigi Buffon er 45, og han spiller stadig – siger det bare.

Så ja – det var fedt at se et en Zorniger-kopi tilbage på Brøndby Stadion. Nu skal spillermaterialet bare forløse intensionerne. Og det er straks en anden snak…

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle